Αναπαραγωγή Μήπως το έσπασε το αυγό το αρσενικό;

Θοδωρής 21

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαρ 2016
Μηνύματα
3
Πόλη
Τρίκαλα
Γεια σε όλους σας. Ειμαι νέο μέλος και αρχάριος στην αναπαραγωγή καμαρινιών. Βέβαια πάντα είχα ενα πουλάκι αλλά φέτος είπα να ασχοληθώ με το ζευγάρωμα. Έβαλα το ζευγάρι στη ζευγαρωστρα έκανα την προετοιμασία χθες έκανε το πρώτο αυγό και σήμερα περίμενα να δω δυο αυγά και τελικά ήταν ενα και σαν να είδα ενα μικρό τσόφλι. Μήπως το έσπασε το αρσενικό; Μπορεί να μου πει κάποιος; Ευχαριστω
 
Δεν τα είχα κόψει λες να φταίει αυτό; Δεν το είχα διαβάσει πουθενά. Αλλά και πάλι ειναι πολύ μικρό αυτό το τσόφλι που βρήκα μεστ
 
Δεν τα είχα κόψει λες να φταίει αυτό; Δεν το είχα διαβάσει πουθενά. Αλλά και πάλι ειναι πολύ μικρό αυτό το τσόφλι που βρήκα μεστ

Καλό είναι να τα κόβεις πριν την αναπαραγωγή ώστε να μην υπάρχουν ατυχήματα με τα αυγά. Μακάρι να είναι τα νύχια και όχι ο αρσενικός διαφορετικά απομάκρυνέ τον πριν σου σπάσει και τα υπόλοιπα που θα γεννηθούν.
 
Δεν υπάρχει περίπτωση να έσπασε το αυγό μέσα στη φωλιά και να μην υπάρχουν ίχνη του.
Στις περιπτώσεις που από λάθος σπάσει καταστρέφει τα άλλα αυγά μια και κολλούν στο υλικό και καταστρέφει τοπικά και το ίδιο το υλικό της φωλιάς.
Συμβαίνει συχνά τα θηλυκά καναρίνια, ειδικά αυτά που γεννούν για πρώτη φορά ή αυτά που δεν είναι τελείως έτοιμα, να γεννούν ένα αυγό και μετά να σταματούν.
Η διακοπή μπορεί να είναι μιας - δυο ημερών και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και εβδομάδων. Δηλαδή γεννά το αυγό που την ανάγκασε να φτιάξει φωλιά και μετά από μέρες ξεκινά την κανονική ωοτοκία. Το μεμονωμένο αυγό συνήθως είναι και άσπερμο.
Θα σου πρότεινα να μην ανησυχείς... και η εξέλιξη θα μας δικαιώσει.
Θεωρώ πως έχεις κάνει σωστή προετοιμασία και συνεπώς αύριο θα υπάρχει η συνέχεια της ωοτοκίας. Μην ξεχάσεις να δώσεις λίγο ασβέστιο στο νερό του.
 
συνεπώς αύριο θα υπάρχει η συνέχεια της ωοτοκίας.
Όπως λέει και ο Γιάννης άστα ως έχουν και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει την ωοτοκία και αν έχει προετοιμαστεί καλά και αν είναι πυρωμένη, θα σου κάνει μια ολοκληρωμένη ωοτοκία. Σε τι χώρο τα έχεις τα πουλάκια; Που τα έχεις βάλει να αναπαραχθούν;
 
Η καναρα καθε μερα γενναει και απο ενα αυγο ετσι... Υπάρχει περίπτωση να το έσπασε ο αρσενικός ή αν κουτσούλισαν στη φωλιά και δεν το πρόσεξες; Γιατί το αυγό είναι πολύ μαλακό και σπάει με το παραμικρό. Και η κουστουλιά είναι σκληρή.
 
Back
Top