Ασθένειες Μήπως το budgie έχει scaly face;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ermis1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ermis1

PB New Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2016
Μηνύματα
153
Πόλη
Αθήνα
καλή χρονιά σε όλους σας με υγεία για όλο το 2017! Να σας ρωτήσω μήπως το Budgie είναι σε αρχικό στάδιο scaly face?ηλικιακά είναι περίπου 5 με 7 μηνών και μάλλον είναι θηλυκό γιατί βλέπω πως ο χαλινός γίνεται καφέ χρώμα καλύπτοντας το ελαφρύ γαλάζιο,το πουλάκι είναι και σε φάση πτερόριας. Λέω να του βάλω απο αύριο epithol.

budgie_scaly_face.webp
 
Βάλε του, δεν είμαι σίγουρη βέβαια πως πρόκειται για τα ακάρεα που δημιουργούν το scaly face ή κάποια μόλυνση στα μάτια.
Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί είναι πολύ κοντά στην κόρη του ματιού.
Τα πόδια είναι καθαρά; Το άλλο μάτι; Κοίταξε και το σημείο που το κάτω ράμφος ενώνεται με το δέρμα.
Τι τροφή του δίνεις και γενικά ποια είναι η διατροφή του; Πόσον καιρό το έχεις;
 
τα πόδια και το ράμφος του είναι καθαρά, στο άλλο μάτι του έχει λίγο που ίσα που φαίνεται. Τι διατροφή έκανε δεν γνωρίζω γιατί το έχω απο εχτές.Βέβαια μακριά απο τα άλλα. Οι κουτσουλιές ήταν λίγο αραιές αλλά αυτό ίσως ήταν και απο την αλλαγή και την μεταφορά,θα τις παρατηρήσω σήμερα.
 
Εντάξει, όπως τα λες παρατήρηση για λίγες μέρες και να τοφροντίζεις τελευταίο από τα άλλα πουλιά και καθαριότητα με διαφορετικό σφουγγαράκι.
Εσύ του δίνεις συσκευασμένη τροφή έτσι;
Άλλη φορά όταν παίρνεις νέο πουλάκι, να ζητάς και λίγη τροφή από αυτήν που του έδιναν, για να μην γίνεται ξαφνικά η αλλαγή της μάρκας.
Δώσε του δυο τρεις μέρες τσάι βοτάνων.
 
@ermis1, πως τα πάει το νέο πουλάκι; Ειναι σε καλύτερη κατάσταση;
τα σημάδια ήταν σε 3 σημεία.2 στο ένα μάτι και 1 στο άλλο. Τα μικρά σημάδια σχεδόν έφυγαν το μεγάλο έχει γίνει σαν να έχει κάνει κρούστα. Το περνάω με epithol αλλα έμεινε λίγο πίσω γιατί 2 μέρες που έλειπα δεν του έβαλα. Πάντως όπως δείχνει πάει καλύτερα
 
Μπράβο, συνέχισε τώρα δεν πειράζει. Και συνέχισε και λίγες μέρες αφού δεις να έχουν εξαφανιστεί εντελώς, κάνοντας και λίγο στον περιβάλλοντα χώρο για παν ενδεχόμενο.
Περαστικά σας!
 
Back
Top