Ζητώ να μου χαρίσουν Μήπως υπάρχουν αυγουλάκια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sylvia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sylvia

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2014
Μηνύματα
388
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά! Υπάρχει κανείς που να έχει αυγουλάκια που δεν τα πρόσεξαν οι γονείς και τα παράτησαν; Ή μήπως κάποιος που να θέλει να σταματήσει τις γέννες και του έμειναν αυγουλάκια που δε θέλει να πάνε χαμένα; Έχω ένα πολύ καλό πουλάκι, θηλυκό (καναρινάκι), πολύ πυρωμένο που έχει κάνει ήδη 2 άσπορα αυγά. Κελαηδάει, στρώνει συνεχώς την αυγοθήκη με χαρτάκι και κάθεται επάνω. Προσπάθησα να τη σταματήσω, δίνω μόνο σπόρους και νερό, άλλαξα θέση στα αντικείμενα του κλουβιού, αφαίρεσα τα αυγουλάκια της αλλά δε σταματάει. Πιστεύω πως θα γινόταν καλή μανούλα. Ξέρω, είναι περίεργη η εποχή και σε λίγο θα αρχίσουν οι ζέστες αλλά μήπως να της δίναμε μία ευκαιρία;
 
είναι περίεργη η εποχή και σε λίγο θα αρχίσουν οι ζέστες

Μια χαρά είναι η εποχή δεδομένου ότι αν βάλεις την καναρίτσα σου να κλωσσήσει τα αυγά θα σκάσουν 22/5. Όσον αφορά στις ζέστες μην παίρνεις και όρκο. Πιο πολλές ζέστες είχαμε τον Φλεβάρη παρά τώρα!
 
Περυσι με το Γιαννη @ianos καναμε τραμπα αυγα και ειχε επιτυχια!

Πάντως Μιράντα μετά το περυσινό σου εγχείρημα η ανταλλαγή αυγών έχει γίνει viral...
 
Ελπιζω να βρεις και να γινει παραμανουλα η καναρα σου!
Αν ημουν Αθηνα ευχαριστως θα σου εδινα. Περυσι με το Γιαννη @ianos καναμε τραμπα αυγα και ειχε επιτυχια!
Μα το πουλάκι της Συλβιας, ειναι ενα απο αυτά Μιράντα! Σύλβια, αυτο δεν ειναι που σου χάρισε η φίλη μου η Γεωργία;
 
😀 α ρε Μύρα το έχεις κάνει μόδα! Τράμπα στην τράμπα πάει το σόι! Αν δεν είχα 3 παραμάνες να περιμένουν θα σου έδινα γλυκιά μου Σύλβια!

Να πω κάτι που δε ξέρω αν θα ακουστεί ωραία και αυτό το εγχείρημα σκοπό έχει την παραγωγή πιο πολλών πουλιών και αντίστοιχα την κούραση του θηλυκού. Αν το ζευγάρι μας είναι στη 2η γέννα μπορούν τα αυγά να μπουν σε παραμάνα και μετά από 10 μέρες το θηλυκό να κάνει εκ νέου νέα ωοτοκία με αποτέλεσμα να βγουν πιο πολλά πουλιά σε μικρό χρονικό διάστημα εις βάρος όμως της υγείας της κανάρας μιας και με μια παραπάνω ωοτοκία θα κουραστεί περισσότερο. Φυσικά μετά από αυτό απαγορεύεται να προχωρήσει και σε άλλη γέννα. Δεν το προτείνω απλά το λέω σαν ιδέα. Αν έχουμε κάποιο ζευγάρι ράτσας και θέλουμε πιο πολλά πουλιά. Δε ξέρω αν θα το δοκίμαζα γιατί προτεραιότητα έχω την υγεία των θηλυκών μου και όχι την παραγωγή πιο πολλών καναρινιών..
 
Ειναι καλα τα γονιδια

Το έχω καταλάβει το πουλάκι από την πρώτη στιγμή (αν και δεν έχω εμπειρία). Μην τη ματιάσω, είναι σούπερ! Πιστεύω ότι θα έκανε καλή δουλειά!

Αν δεν είχα 3 παραμάνες να περιμένουν θα σου έδινα γλυκιά μου Σύλβια

Να' σαι καλά, Αλίκη μου! Η πρόθεση μετράει, σ' ευχαριστώ!
 
Back
Top