Γενικά Μία όμορφη ιστορία ενός περιστεριού (ΓΛΟΥΓΛΟΥ)

ANASTASIA21

PB Member
Εγγραφή
8 Σεπ 2008
Μηνύματα
159
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μία ιστορία ενός μικρού μας φίλου που ονομάστηκε ΓΛΟΥΓΛΟΥ! Καταλαβαίνεται ότι μιλάω για ένα νεογέννητο περιστέρι. Πέρισυ τα Χριστούγεννα(2007) κάτω απ΄τον σταθμό του ΗΣΑΠ(ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ) στα πόδια μου έπεσε ένα μωρό.Φυσικά το πήρα, το πήγα σπίτι μου,το μεγαλώσαμε μέσα στο σπίτι(σ΄ένα δωμάτιο)μεγάλωσε και σιγά σιγά άρχισε τα πρώτα του πετάγματα, στο απέναντι δέντρο από το μπαλκόνι μας. Ερχόταν ο κύριος το μεσημέρι να φάει ξαναέφευγε και μαζευότανε πρίν νυχτώσει. Μόλις έβγενα έξω και ήταν απέναντι αμέσως ερχόταν στο χέρι μου και τον τάιζα. Το καλοκαίρι έφυγε από το σπίτι μας(να ζει μέσα)και έρχεται κάθε μέρα με την γυναίκα του και τρώνε και κοιμούνται πάνω στο aircondition. Δεν το περίμενα πάντως ότι το περιστέρι θα ναι τόσο συναισθηματικό και θα τον έχουμε κάθε μέρα στην ζωή μας! Εκτίμησε την αγάπη που του δείξαμε. 🙂
 
Aναστασια χαιρομαι που το περιστερακι σου ειχε καλη καταληξη. Αντιθετα με πολλους που θεωρουν τα περιστερια ως φτερωτους αρουραιους, εγω τα λατρευω. Ειχα σωσει το καλοκαιρι που μας περασε ενα περιστερι που το βρηκα σε κεντρικο δρομο τρομαγμενο να προσπαθει να αποφυγει τα ποδια των περαστικων. Το πηρα στο σπιτι κ το ταιζα, παρεπιπτοντως ειχε ηδη φτερα κ μπορουσε να πεταξει αλλα και να φαει μονο του, αλλα ηθελε να το ταιζω στο στομα!
Καποια στιγμη τον αφηνα στον κηπο για να μαθει να ειναι ανεξαρτητο, να γνωρισει κ αλλα περιστερια κ να με κανει "γιαγια" αλλα καθε πρωι ερχοταν για να το ταισω(σηκωνε τον κοσμο)... Μολις ανοιγα την πορτα πεταγε πανω μου!
Δυστυχως ενα πρωι τον βρηκαμε νεκρο σε μια γωνια του κηπου. Μαλλον ενα μεγαλυτερο πουλι τον ειχε σκοτωσει γιατι αν ηταν γατα θα το ειχε κανει φυλλο κ φτερο. Ονειρο μου ηταν να τον κανω σαν τον δικο σου, να ερχεται στο σπιτι με την συζυγο του, να τους δινω τροφη κ να ειναι ταυτοχρονα ελευθερο αλλα με σιγουρη τροφη. Δυστυχως ομως ηρθαν αλλιως τα πραγματα κ εκανα καιρο να το ξεπερασω.
Τα περιστερια δενονται με τους ανθρωπους πολυ, καθως οπως και οι παπαγαλοι (τουλαχιστον οι ζακο απ'οσο ξερω) ειναι μονογαμικα κ μενουν με το ταιρι τους για μια ζωη. Να τα χαιρεσαι!
 
Προχθες επιασα για καλη του τυχη αυτο το περιστερι. Ειχε μπει μεσα στο τμημα του εργοστασιου που δουλευω και δεν μπορουσε να βγει. Ολο αυτον τον καιρο το ταιζα στα κρυφα απο τους αλλους συναδελφους και ο λογος ηταν ο εξης:Δουλευω σε εταιρια τροφιμων και απαγορευονται τα ζωα. Ο προισταμενος μου ερχοταν και το εβλεπε εκει ψηλα που καθοταν και ελεγε"δεν θα βρω αεροβολο θα δεις εσυ". Την προιγουμενη εβδομαδα που δουλευα νυχτα ειπα θα το πιασω για να ξεφυγει απο τα σκαγια του προισταμενου μου. Ετσι και εγινε το τρομαξα απο εκει που κοιμοταν πηγε σε ενα μερος που ειχα προσβαση και το επιασα.Αυτην την στιγμη η ομορφη περιστεριτσα μου ζει στο κουμασι του θειου μου μαζι με αλλα περιστερια.
 

Συνημμένα

  • DSC00154.webp
    DSC00154.webp
    14,5 KB · Προβολές: 138
  • DSC00155.webp
    DSC00155.webp
    18 KB · Προβολές: 127
  • Like
Αντιδράσεις: Janko
Πολυ γλυκιά ιστορία! Παλιότερα όταν ήμουν φοιτητής στη Καστοριά είχα βρέι σε ένα δρόμο ένα περιστέρι χτυπημένο απο αεροβόλο.Αίματα παντού και δέν μπορόυσε να πετάξει. Το πήρα στο σπίτι μου και αφου με φροντίδα κάταφερε και στάθηκε στα πόδια του κάλεσα αμέσως την προστασία άγριων ζώων και ήρθαν απο το σπίτι μου και το πήραν. Μου είπαν οτι το περιστέρι έπρεπε να υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις η μια με προσθετικό για να δέσει το κόκκαλο στο φτερό και η άλλη για να αφερεθεί το προσθετικό. Δε σας κρίβω οτι για μία στιγμή σκέφτηκα οτι σιγά μην ασχοληθεί κάποιος και κάνει δύο επεμβάσεις σε ενα περιστέρι... Το πολύ πολύ να του καθαρήσουν τη πληγή και να το βάλουν σε ενα κλουβί, αλλα ελπιζω να βγήκαν λαθος οι σκέψεις μου και να εγινε καλά!
 
ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ!

Mια μέρα πήγαινα σε μία δουλειάκαι καθώς περπατούσα είδα στο δεξί μου χέρι,ένα μαγαζί που είχε μία ταμπέλα που έλεγε{ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ}. Μπήκα μέσα ήταν 2 παιδιά και είχαν 3 κλουβιά με (1 πιθηκάκι,1 κουκουβάγια,1 καρακάξα). Μου είπαν ότι το 1 πιθηκάκι το βρήκαν παρατημένο στα Μελίσσια-Αττικής,την καρακάξα την είχε κάποιος (φιλόζωος)αλλά δεν ήξερε πραγματικά τη έπρεπε να της δίνει να τρώει και είχε χάσει όλο το φτέρωμακαι την κουκουβάγια τους την πήγε κάποιος άνθρωπος που την βρήκε τραυματισμένη.
Στην οδό Ζαμπελίου(κάθετος στην Πατησίων) στα Άνω Πατήσια, βρίσκεται το παράρτημα του{ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ},όπου το κεντρικό τους είναι στην Αίγινα.
Μπορούμε να πάμε όποιοδήποτε πτηνό και να τους το δώσουμε. Το περιθάλπτουνε και μετά το αφήνουνε στην φύση τους ξανά. Μόνο αν έχει τρομερό πρόβλημα το κρατάνε μόνινα. Μπράβο τους!
 
Γλυκήτατο ακούγεται! Φωτογραφία το έχετε βγάλει; Είμαι κι εγώ Πατησιώτης και ασχολούμαι χρόνια με Περιστέρια.
 
είναι και βούτα η περιστέρα... Αντε και καλούς απογόνους
 
Στο κεντρο περιθαλψης αγριων ζωων ειναι υπεθυνοι και αγαπανε αυτο που κανουν.
Εμεις μια φορα στο ναυπηγειο στην Ελευσινα οπου ημασταν βρηκαμε εναν γλαρο τραυματισμενο-η μαλλον καλυτερα εκεινος μας βρηκε γιατι επεσε απο πολυ μεγαλο υψος, απο τον γερανο οπου καθοταν-και αμεσως πηραμε το Κεντρο, ενδιαφερθηκαν να το παρουν και να δουνε. Ευτυχως ο γλαρακος συνηλθε κ πεταξε απο μονος του.
Παντως παρομοια ιστορια με δεκαωχτουρα ειχα κ εγω οταν ημουν μικρη.
Ειχε ερθει απο μονη της-δεν ηταν μεγαλη-την ταϊζαμε και μας ειχε μαθει. Την εβαζα στον ωμο μου και πηγαιναμε για ψωνια. Εκανε τις βολτες της, ακουγε την μητερα μου οταν της ελεγε ελα εδω και την ειχαμε παρα πολυ καιρο!
 
καποτε ποιο παλια ειχα ενα παγωνάτο το είχα βρει στην αυλή του γυνμασιου μου τοτε...ηταν χτυπημενο μαλλον καποιο αρπαχτηκο το ειχε κανει το πηρα σπιτι το περιστερι το εβαλα μια ιδιλη σκονη για πληγες κ το προσεχα σαν τα ματια μου μετα απο καιρο το περιστερι εγινε καλα απλα δεν μποροθσε να πεταξει πονουσε... Τελικα εφτασε σε σημειο να τρωει απο το χερι μου να το βάζω στον όμο μου κ να μην φέυγει χαρακτιριστικα θυμάμε οτι όταν εκανα ποδήλατο το έωαζα στο τίμόνι κ κάναμε βόλτες απο τελικά μετα απο καιρό το περιστέρι κατάφερε να πεταει πάλι βέβαια αφοθ τα παγωνάτα ειναι σαν κοτουλες κ δεν τους αρεσει να πολυ πετανε δεν εφευγε πολυ μια που ειχε κ την τροφη του τα ειχε ολα κ εμενα στο μπαλκονι μας μεχρι που ζευγαροσε με ενα αλλο κ μετα απο καποιες μερες εξαφανίστικε δυστυχως :-(
 
Back
Top