Διατροφή Μίγμα σπόρων και οσπρίων για κοκατίλ

fortunatos

PB Known Member
Εγγραφή
10 Αυγ 2018
Μηνύματα
3.083
Πόλη
Αθήνα
Θα θελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω... κυρίως ως προς τη συχνότητα χορήγησης.

Πίσω σειρά απο αριστερά:
1. μίγμα από κινόα, κία, αμάρανθο και κεχρί
2. σιτάρι Ζέας
3. ρύζι καστανό
Μπροστά σειρά από αριστερά:
1. μίγμα 8 οσπρίων χωρίς κουκιά
2. λιναρόσπορος
3. Φαγόπυρο
4. Πληγούρι

Όλα ωμά πλην σιταριού, οσπρίων και ρυζιού που μουλιάζουν 24 ωρες στο ψυγείο...


migma2.webp
 
Έτσι όπως είναι η δομή του δεν βλέπω τον λόγο να μην το χορηγείς και καθημερινά. Προσωπικά θα πρόσθετα σπόρους κολοκύθας.
Αν υπάρχει πηγή λιπιδίων στο βασικό μείγμα, αν δίνεις και κάποια φρέσκα για βιταμίνη Α και αν έλιωνες στο παραπάνω λίγο τόνο, η διατροφή του θα ήταν υπερπλήρης.
 
Τα δίνω μέρα παρά μέρα και τα τσακίζει... Του αρέσουν πάρα πολύ...Απλά δε γνωρίζω τη συχνὀτητα και φυσικά δε θέλω λόγω άγνοιας να προκαλέσω καμιά βλάβη...
ὀντως;
 
Τα δίνω μέρα παρά μέρα και τα τσακίζει... Του αρέσουν πάρα πολύ...Απλά δε γνωρίζω τη συχνὀτητα και φυσικά δε θέλω λόγω άγνοιας να προκαλέσω καμιά βλάβη...
Τώρα διατροφοτέτοιοι δεν είμαστε αλλά φαίνεται κατα κύριο λόγο να χορηγείς μέσω αυτού βιταμίνες συμπλέγματος Β ενώ τα υπόλοιπα (λίπη, πρωτείνες και λιποδιάλυτες) να είναι μεν καλά αλλά πεσμένα. Υποθέτω πως για 2/3 φορές την εβδομάδα, μόνο καλό θα κάνει αρκεί να παίρνει και κάποιο λιπαρό σπόρο και λαχανικά.
Τεκμήριο πρώτο:
rsz_skat_penge_gevinst_soeroever_1.webp
Γιατί ποτέ κανείς δεν αναρωτιέται τι έτρωγε ο παπαγάλος ενός πειρατή εν πλω;

Ισχυρισμός:Εχω την αίσθηση πως η αστική κοινωνία καθώς εξελίσσεται συντηρητικοποιείται.Αν το καλοσκεφτούμε μόνο μερικές προκαταλήψεις διαχωρίζουν σαν διατροφικό υλικό το αβγό από τον τόνο.
Όταν ήμουν νέος και διάβαζα,έβλεπα αναφορές σε ξίγκια βοδινού και συκωτάκια. Προσπερνούσα αυτήν την βαρβαρότητα σαν να πρόκειται για κάτι ασήμαντο, σαν ένα τυπογραφικό λάθος.Ίσως έτσι να έχει η ζωή, δηλαδή το εδώ και το τώρα,έναν τρόπο να απαξιώνει το παρελθόν. Να μην τα πολυλογώ,την "αυγοτροφή" με τόνο την έχω ακούσει απο άνθρωπο που έχει πουλιά απο πριν καν και τα 16000 μέλη του petbirds σκεφτούν να αποκτήσουν.Απο εκεί και πέρα το ψάχνεις,όπως το ψάχνω και εγώ.
 
Εγω ειμαι της αποψης οτι ολα θελουν μετρο! 2-3 φορες τη βδομαδα ειναι οκ! Μπορεις να κανεις ενα προγραμμα σε εισαγωγικα 2 μερες αυτο, 2 μερες λαχανικα, 2 μερες φρουτα! Ολα ειναι καλα και ολα χρειαζονται!
 
Μπράβο που τον προσεχείς τόσο καλά.
Σίγουρα μόνο καλό θα του κάνουν.
Μην ξεχνάς όμως να του προσθέσεις -αν δεν το κανείς ήδη- λαχανικά και γενικά κηπευτικά και βότανα :)
Το ρύζι κι την κινόα τα βράζεις ή τα δινεις έτσι;
Προσωπικά δεν θα έδινα κάθε μέρα από ολα αυτά, ίσως έδινα ένα μείγμα κάθε μέρα της εβδομάδας (αφού έχεις 7 τότε μπορείς να δινεις ανετα Δευτέρα το μείγμα με την κινόα, Τρίτη το Ζέας κλπ).
 
Γιατί ποτέ κανείς δεν αναρωτιέται τι έτρωγε ο παπαγάλος ενός πειρατή εν πλω;
Καλή ερώτηση...
Απο εκεί και πέρα το ψάχνεις,όπως το ψάχνω και εγώ.
Αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω με το ποστ και σε ευχαριστώ για την απάντηση. :)
Μπράβο που τον προσεχείς τόσο καλά.
χεχε, σε ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι ότι αυγοτροφή του εμπορίου δεν πολυτρώει, γι΄ αυτό έψαξα σπόρους και δημητριακά με αυξημένη πρωτείνη, έστω φυτική..
Το ρύζι κι την κινόα τα βράζεις ή τα δινεις έτσι;
Ρύζι απλά μουλιάζει σε νερό 24 ώρες (έμπνευση από τη Σίσσυ) και το τσακίζει (αν ξέρεις καμιά αυγοτροφή με ρύζι, θα με διευκόλυνες). Κινόα κόκκινη ωμή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top