Ασθένειες Μαδανε τωρα τα κοκατιλ;

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Τις δυο τελευταιες μερες βλεπω οτι κοκατιλακια μου μαδανε!
Μηπως φταιει το οτι τους αλλαξα "σπιτι"; Τα εχω κατεβασει στον αδερφο μου για να μην κρυωνουν.
 
Όταν τα πήγες στο σπίτι του αδερφού σου άρχισαν να τους πέφτουν τα φτερά;
Πριν τα είχες σε εξωτερικό χώρο;
 
Απο την αρχη που τα ειχα-τον Ιβαν 6 χρονια και την Μαρου 1μιση-τα ειχα παντα εξω εκτος απο το χειμωνα τα βραδια. Πριν ενα μηνα τα εβαλα στην αποθηκη μας γιατι ειχαν ζευγαρωσει και πριν απο 4 μερες τα κατεβασα παλι κατω και κατευθειαν στο σπιτι με τον αδερφο μου.Απο χτες παρατηρησα πουπουλακια στον πατο.
 
Τώρα είναι σε εσωτερικό χώρο ή στο μπαλκόνι; Πότε πέρασαν την τελευταία τους πτερόρροια;
 
Σε εσωτερικο χωρο αλλα την μερα τα βγαζω για αρκετη ωρα εξω. Η τελευταια ηταν σιγουρα το καλοκαιρι αλλα παρατηρησα οσο τα ειχα πανω-για το ζευγαρωμα-οτι ειχαν πουπουλακια στον πατο, αλλα ειχαν σταματησει να πεφτουν μεχρι χτες.
 
Καλύτερα να τα αφήσεις κάπου μόνιμα..ή έξω ή μέσα! Όταν λες ότι παρατήρησες ότι στον πάτο υπήρχαν πουπουλάκια; Ένα.. Δύο;

Αν ήταν ένα δύο, δεν ήταν πτερόρροια. Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου τους πέφτουν κάποια πουπουλάκια. Είτε γιατί τρομάξανε πχ και όπως χτυπιόντουσαν τους έφυγε κανένα κτλ.

Αν τώρα βλέπεις ότι υπάρχουν πολλά πούπουλα...ίσως να είναι σε φάση πτερόρροιας.

αλλα ειχαν σταματησει να πεφτουν μεχρι χτες.

Αν είναι ήδη σε φάση πτερόρροιας.. Το ότι δεν τους έπεσε κανένα πούπουλο για μία μέρα δεν λέει κάτι. 😉
 
Οχι, ηταν παραπανω απο ενα-δυο...
Μου περασε απο το μυαλο και το αλλο. Ειδα την αμμο τους ανακατεμενη και πεταγμενη σε μια γωνια, ακουσα και φτερουγισματα και μαλλον ζευγαρωσαν ξανα, αρα μηπως ηταν απο το ζευγαρωμα; Τα πουπουλα ειναι τοσα λες και πηγε καποιος που δεν ηξεραν για να τα πιασει και αρχισαν να φτερουγιζουν, αλλα κατι τετοιο δεν εχει γινει.
 
Μήπως δεν ήθελε το θηλυκό να ζευγαρώσει και έγινε ολόκληρο κυνηγητό; Για δες πως θα πάνε τώρα.. Παρακολούθησε τις κινήσεις τους.
 
Δε νομιζω αλλα θα τα παρακολουθησω. Ομως λογω του οτι τα εχω κατω δεν τα πολυβλεπω... ☹ Ηθελα να τα εχω εδω αλλα στο δωματιο μου εχω τον Γιουτζι!
 
Αν μπορεί να τα κοιτάει ο αδερφός σου ή κάποιο άλλο μέλος του σπιτιού για να δούμε αν όλα βαίνουν καλώς.
 
Τώρα θα πήγαινα να κάνω edit στο μήνυμα μου για να στο πω 😀!


Καλά έκανες... Να τους δίνεις φρούτα και λαχανικά γιατί αν όντως είναι πτερόρροια χρειάζονται "βοήθεια".
 
Τους βαζω μηλαρακι αλλα και μπανανα...
Θα δουμε, ελπιζω να περασει γρηρορα!
 
Μην μείνεις μόνο σε αυτά... Να τους έχεις ποικιλία λαχανικών, χορταρικών και φρούτων, ώστε να παίρνουν αυτά που χρειάζονται. :)
 
Ιωάννα όχι μόνο τα κοκατίλ μαδάνε τώρα αλλά και τα περιστέρια.
Εχει τρελλαθεί ο καιρός και μαζί και το ορμονικό σύστημα των ζώων.
Επειδή ασχολούμαι χρόνια με περιστέρια αλλά και από παλαιότερους περιστεράδες που ρωτάω,''βαριά-βαριά'' τα περιστέρια ''έφερναν'' όλα τα φτερά τους τέλος οκτωβρίου και τώρα είναι τέλος νοεμβρίου και υπάρχουν ακόμα περιστέρια που μαδάνε.
 
Eγω προσφατα παρατηρησα 6 πουπουλακια στο κλουβι του κοκατιλ μου... Οταν τον εβγαλα απο το κλουβι εβγαλε αλλα δυο...Ασθενεια δεν εχει τον πηγα στον γιατρο βιταμηνες του δινω, αρα παραμενει η πτερορροια που δεν την εχει περασει ακομα..
 
Απο την αρχη που τα ειχα-τον Ιβαν 6 χρονια και την Μαρου 1μιση-τα ειχα παντα εξω εκτος απο το χειμωνα τα βραδια. Πριν ενα μηνα τα εβαλα στην αποθηκη μας γιατι ειχαν ζευγαρωσει και πριν απο 4 μερες τα κατεβασα παλι κατω και κατευθειαν στο σπιτι με τον αδερφο μου.Απο χτες παρατηρησα πουπουλακια στον πατο.
Πιστεύω πως τα πούπουλα που βρίσκεις στο κλουβί είναι αποτέλεσμα του ζευγαρώματος.Αφ'ενός γιατί πρόκειται για μία λίγο "βίαιη" διαδικασία οπότε θα τους φύγουν μερικά πούπουλα, αλλά κυρίως πιστεύω είναι λόγω ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν κατά την περίοδο της αναπαραγωγής. Σε πολλά πουλιά (προσωπική πείρα έχω από τα καναρίνια) πέφτουν κάποια πούπουλα κυρίως στο στήθος ή τα βγάζουνε και μόνα τους, προκειμένου να επενδύσουν τη φωλιά τους με ένα θερμομονωτικό υλικό αλλά και να έρχονται τα αυγά σε επαφή με το δέρμα της μητέρας και να ζεσταίνονται περισσότερο! Οπότε πιστεύω πως είναι κάτι φυσιολογικό.Αυτό που μπορώ να σου προτείνω είναι να δώσεις βιταμίνες στα πουλάκια και να τους βάλεις υλικό για να επενδύσουν τη φωλιά τους (βαμβάκι, κλωστούλες/σε ένα πετ σοπ θα βρεις κάτι καλό σίγουρα).Αυτά από μένα!
 
γεια σε ολους! Τις τελευταιες βδομαδες ο κοκορικος το κοκατιλ μου, μαδαει! Καθε φορα που τον καθαριζω βρισκω πολλα φτερακια..χθες ομως ενω καθαριζοταν, μες στην τρελλη χαρα, εβγαλε ενα πουπουλακι του κ το μασουσε! Σαν να ηταν παιχνιδι του.. Αφου του το πειρα, ειδα οτι το εχει βγαλει απο την ριζα! Πρωτη φορα το βλεπω αυτο! Τι πρεπει να κάνω; Εχει να κανει με βιταμινες;
 
Απ'οτι βλεπω απο τα πουπουλακια-δεν το εχω εξακριβωσει ακομα-πρεπει να ειναι μονο της Μαρου. Μηπως φταει η περιοδος του ζευγαρωματος που περασε; Παντως αυτη τη στιγμη τους την εχω βγαλει τη φωλια για να ξεκουραστει.
 
Απ'οτι βλεπω απο τα πουπουλακια-δεν το εχω εξακριβωσει ακομα-πρεπει να ειναι μονο της Μαρου. Μηπως φταει η περιοδος του ζευγαρωματος που περασε; Παντως αυτη τη στιγμη τους την εχω βγαλει τη φωλια για να ξεκουραστει.
Άμα πέρασε η περίοδος αναπαραγωγής τους τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι φυσικό να πέφτουν. Έτσι διάβασα τουλάχιστον σε ένα βιβλίο για κοκατίλ...
 
Back
Top