Αναπαραγωγή Μαζί για ύπνο στη φωλιά

Dimitris.P

PB Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2015
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Πειραιάς
καλησπέρα φίλοι μου!
βγήκα να κάνω ένα τσιγάρο στη βεράντα,όμορφα και χαλαρά, να ελέγξω ότι όλα τα φτερωτά αγγελούδια μου κοιμούνται και.. Παρατήρησα πως στη μία ζευγαρώστρα, το ζευγάρι κοιμούνται μαζί.. Μέσα στη φωλιά! Μάλιστα.. Μαζί μεσ'τη φωλιάκαι 5 αυγά από κάτω!
έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον/α από σας; Τυχαίο ίσως ή μπορεί να σημαίνει κάτι;

(ωραίο και χαλαρό θέμα για κουβεντούλα..)
 
Καλησπερα. Εχω αρσενικο που οταν σηκωνόταν το θηλυκό απο την φωλια καθοταν αυτο. Με αυγα μεσα και μετα με μικρα. Να κοιμουνται μάζι κάθε βραδυ και πολυ συχνα και την ημερα. Τωρα ειναι στην δευτερη γεννα.
 
Πολλές φορές ο αρσενικός αποζητά τη ζέστη της φωλιάς.
Αν μάλιστα δεν ενοχλείται το αφεντικό (η κανάρα) μένει κι αυτός αρκετές ώρες και "χουχουλιάζει" στη θαλπωρή...
petbirds.gr/community/media/ivory-white.465/

Βρήκα άλλη μία φωτογραφία με το ίδιο ζευγαράκι...
Breeding season 2015 050.jpg
 
Εμενα παλι με το που σηκωνοτανε η θηλυκια απο την φωλια για να φαει ή να πιει νερο πηγαινε αμεσως ο αρσενικος μεσα και εκλωθε κι αυτος!
Μετα η καναρα τον σκουνταγε να σηκωθει και αυτος τιποτα.. Τον τραβουρε εξω για να σηκωθει..
 
πέραν της αρχικής μου έκπληξης.. Οφείλω να ομολογήσω πως.. Τα θαύμασα!
διάβασα το άρθρο χθες βράδυ, Αλίκηκαι βλέποντας και τιε φωτό του Γιάννη, κατέληξα στο συμπέρασμα πως τέτοια ζευγάρια δεν τα χαλάς.. Τα έχεις στα ώπα-ώπα! Έδεσαν και έδεσαν για τα καλά, μάλλον!
 
Εγω επειδη ειδα ποσο αγαπημενα ειναι σαν ζευγαρι μεταφερα εκει ενα νεοσσο που δεν τάιζαν οι γονεις του. Χωρις καν να το σκεφτω. Ενω ειχα κι άλλες επιλογες, απευθειας. Και το μεγαλωσαν κανονικά, οπως και τα δικα τους. Τωρα ειναι στην δευτερη γεννα. Ο αρσενικος βοηθησε την θηλυκια στο φτιαξιμο της φωλιας. Γενικα πολυ ωραια εμπειρια. Να κάθεσαι εκει και να τα κοιτας.
 
Back
Top