Αναπαραγωγή Μαμά τσιμπάει 30+ ημερών μικρό

Tsiou40

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2023
Μηνύματα
13
Πόλη
Αθήνα
Έχω ένα μικρό 35 ημερών. Το είχα μαζί με τη μαμά του, απ'όταν χώρισα το ζεύγος διότι δεν ήθελα άλλη γονιμοποίηση, και εδώ και 2-3 ημέρες παρατήρησα ότι η μαμά το τσιμπούσε συνεχώς το καημένο. Δεν το άφηνε σε ησυχία.
Έτσι χθες αναγκάστηκα να το χωρίσω απ'τη μαμά και το έβαλα με τον μπαμπά. Δεν ξέρω αν έκανα καλά, την ψάχνει τη μαμά του πολύ, ειδικά κάθε φορά που την ακούει να τσιουρίζει.
Είναι φυσιολογικό αυτό;
Να το αφήσω με τον αρσενικό ή να το βάλω σε καινούργιο δικό του κλουβί μοναχό;
 

@Tsiou40 Αυτη η γεννα ειναι ?

Και όταν, και αν με το καλό εκκολαφθούν τα νέα αυγά να χωρίσω το ζευγάρι κατά την 7η-8ή ημερα.... Το τηρησες ?
Για να το τσιμπαει σημαινει οτι προσπαθει να φτιαξει εκ νεου φωλια το πιθανοτερο .
Αν εχεις ακομα την φωλια διαθεσιμη αν ακουει συνεχως το αρσενικο να κελαηδαει κοντα της θα κανει και αλλα αυγα .Το εχεις δει το story αλλωστε.
Αν δεν τα χωρισες εγκαιρα μπορει να ειναι παλι ενσπορα καποια.

Ειμαστε τελη Ιουλιου .Με καυσωνα εδω και 20 μερες περιπου. Παιρνεις πολυ μεγαλα ρισκα για την υγεια της. Και πιεζει και το μικρο που ακομα δεν μπορει να αμυνθει σωστα
 
@φιλομαθης
Ευχαριστώ για την απάντησή σου, δεν μου δωσες βέβαια λύση ούτε καν απάντησες στο θέμα που ζήτησα βοήθεια, απλά μου επιτεθηκες ότι θέτω σε κίνδυνο την κανάρα μου.
Δεν πρόσεξες βέβαια που έγραφα ότι είχα ΧΩΡΊΣΕΙ το ζεύγος, ότι το μικρό ήταν μόνο με τη μαμά του, κι ότι τώρα το έβαλα με τον μπαμπά του, που σημαίνει ότι το ζευγάρι είναι σε εντελώς διαφορετικα κλουβιά. Δεν έχουν καμία οπτική επαφή ..εεε αν τον ακούει να κελαηδαει, εννοείται τον ακούει, όπως κι άλλα πουλιά εδώ γύρω, στον ίδιο χώρο είναι. Τί να τα κάνω; Να τους κλείσω το στόμα;

Α! Και εννοείται δεν υπάρχει καν φωλιά στο κλουβί!!!! Έχει αφαιρεθεί απ'όταν κλαρωσε το μικρό!
 
4 ιουνιου έγραψες
Και όταν, και αν με το καλό εκκολαφθούν τα νέα αυγά να χωρίσω το ζευγάρι κατά την 7η-8ή ημερα.... Θα δω και πώς θα πάνε τα πράγματα
Υποθέτω το μικρό είναι από αυτά τα αυγά τότε για να είναι 35 ημερών σήμερα 24/7

Διάβασα μια χαρά το θέμα σου. Και είδα ότι το έχεις με τον μπαμπά του.
Αρχικά είπα ΑΝ έχει φωλιά και ΑΝ ακούει τον αρσενικό. Τα άλλα πουλιά που τυχόν ακούει δεν της λένε τίποτα αναπαραγωγικά. Και ούτε καν οπτική επαφή χρειάζεται ένα θυληκο για να γεννήσει.
Το ότι έχεις αφαιρέσει την φωλιά δεν το λες κάπου.
Το αν τα χώρισες μετά την εκκόλαψη επίσης δεν αναφέρεται πουθενά.
Σε κάθε περίπτωση το μικρό δεν δέχεται επιθέσεις από την μητέρα του πλέον και υποθέτω ούτε από τον πατέρα του . Είναι σε ηλικία που θα μπορούσε να μείνει μόνο του αν το έχεις δει να τρώει μόνο του και να πίνει νερό.
Οι αποφάσεις ανήκουν αποκλειστικά στον φροντιστή
Καλή συνέχεια και να είναι πάντα καλά τα καναρίνια σου. Το ότι παίρνουμε ρίσκα αν η θυληκια γεννάει τέλη Ιουνίου είναι γεγονός.Δεν είναι επίθεση. Αν δεν ηρεμήσουν οι ορμόνες της μάλλον θα δεις αυγά στη σχάρα.
 
@Tsiou40 , καλά έκανες και το χώρισες από τη μητέρα του. Το τσιμπάει είτε γιατί την ενοχλεί είτε για να του βγάλει φτερά για να κάνει νέα φωλιά. Αυτό δεν γίνεται να το ξέρουμε.
Λόγω του ότι το πουλάκι είναι 35 ημερών μπορείς να το βάλεις σε ένα κλουβάκι μόνο του, απλά να ελέγχεις αν τρώει τους σπόρους του και να του βάζεις πρόσθετα και πιο μαλακούς σπόρους όπως περίλα, κανναβούρι, καμελίνα, σουσάμι, κινόα, νίζερ που δεν χρειάζονται πολλά - πολλά για να φαγωθούν. Ο έλεγχος στην κανονικό μείγμα τροφής του μπορεί να γίνεται κοιτώντας τις πρώτες ημέρες τα τσόφλια από τους σπόρους μέσα και κάτω από την ταΐστρα. Επίσης χρειάζεται συχνά (και καθημερινά για ένα διάστημα θα έλεγα) αυγό ή αυγοτροφή ώστε να λαμβάνει πρωτεΐνες τώρα που είναι ακόμα στην ανάπτυξη, κόκκαλο σουπιάς μόνιμα στο κλουβί του και χορταρικά, βότανα, κηπευτικά με σταδιακά αυξημένη συχνότητα για να λαμβάνει βιταμίνες.
 
Back
Top