Φροντίδα Μας έκαναν δώρο έναν ringneck και θέλω να του χαρίσω μια καλή ζωή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Zoedm
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Zoedm

AEAC
Εγγραφή
3 Μαϊ 2021
Μηνύματα
14
Καλησπέρα σας! Μας έκαναν δώρο έναν indian ringneck παπαγάλο. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με πτηνά και θέλω να του χαρίσω μια καλή ζωή. Για αυτό θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η κατάλληλη φροντίδα του, δηλαδή τι κλουβάκι να έχει, τι παιχνιδάκια, τι τροφή, που πρέπει να τον εχω, τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένο και υγιές και τι θα πρέπει να αποφεύγω για να μην βάλω την ζωή του σε κίνδυνο. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να σκεπάζω το κλουβάκι για να κοιμηθεί και κάθε πόσο θα χρειαστεί κτηνίατρο. Ευχαριστώ πολύ!
 
Μας έκαναν δώρο έναν indian ringneck παπαγάλο
Καλορίζικος, να τον χαίρεστε !
Ποια είναι η ηλικία του ?
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με πτηνά και θέλω να του χαρίσω μια καλή ζωή.
Με φροντίδα, υπομονή και αγάπη σίγουρα θα τα καταφέρεται.
και φυσικά με αρκετό διάβασμα !
Στην ενότητα ''Φροντίδα Εκπαίδευση Παπαγάλων'' θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Σας ευχαριστώ πολύ! από ηλικία μου είπαν είναι γύρω στα 1ος έτους και αρσενικός. Σας ευχαριστώ πολύ για το λινκ με τις συμβουλές , τα διάβασα με προσοχή και θα προσπαθήσω να το φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ!
 
Απορώ με κάποιες περιπτώσεις που κάποιοι συγγενείς κάνουν σε συγγενείς τους δωρα πανάκριβα, απίθανα με αξιολογα, ενώ εγω παρόλο που είχα τόσους συγγενείς τα πιο ακριβά δώρα που μου έχουν κάνει ήταν κατι αυτοκινητάκια των 30 ευρω. 😢 Τέλος πάντων, για το ρινκνεκ τη διαμονή του πρέπει να πάρεις ένα αρκετά μεγάλο κλουβί, δε γνωρίζω από διαστάσεις αλλά ότι σου φανεί μεγάλο στο μάτι θα είναι ότι πρέπει. Επίσης μέσα στο κλουβί χρειάζονται αρκετά παιχνίδια για να περνάει την ώρα του, τα οποία θέλουν αλλαγμα γιατί τα καταστρέφει, το κλουβί να έχει ασφάλεια στις πόρτες γιατί δραπετεύουν εύκολα. Για την διατροφή του να του δίνεις ποικιλία όπως τα κλασσικά σπόρια, αυγοτροφη, δημητριακά και συχνά καθαρισμένα καλά με νερό φρούτα και λαχανικά
 
@Kleos Πολύ ενδιαφέρον συμβουλές σας ευχαριστώ πολύ! Γνωρίζεται μήπως αν πρέπει να του δίνω κάποιες βιταμίνες ή παπαγαλίνη; Επίσης , χρειάζεται κάποιο ειδικό φάρμακο π.χ κάτω από τα φτεράκια του για να μην κολλήσει κάτι; Σε κτηνίατρο πότε θα χρειαστεί να τον πάω;
 
Δείτε και εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Χρήσιμα-θέματα-απαντήσεις-για-τη-φροντίδα-των-παπαγάλων.14381/

https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-για-παπαγάλους.29086/ (σκέψου πως τα ringneck έχουν μία αρκετά μακριά ουρά)

κάθε πόσο θα χρειαστεί κτηνίατρο.
Καλό είναι να πηγαίνει κτηνίατρο με την εμφάνιση κάποιου σημαδιού ασθένειας (https://community.petbirds.gr/threads/Εξέταση-περιττωμάτων-για-τη-διάγνωση-ασθενειών-των-πτηνών.17694/ και https://community.petbirds.gr/threads/Αναγνώριση-ασθενειών-των-πουλιών.17695/). Γενικά στην αρχή μπορούν να εμφανίσουν "περίεργες" συμπεριφορές ακόμα και χωρίς να είναι άρρωστα, λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος.
Καλό είναι να πηγαίνουμε το πουλάκι στον κτηνίατρο μία-δύο φορές τον χρόνο προληπτικά.
Τέλος το πάμε σε κτηνίατρο ή ειδικό κτηνίατρο καθώς οι υπόλοιποι (λογικά) δεν έχουν ιδέα από πτηνά 🙄

αν χρειάζεται να σκεπάζω το κλουβάκι για να κοιμηθεί
Αν το έχεις σε σκοτεινό χώρο στον οποίο δεν θα μπαίνεις το βράδυ δεν χρειάζεται σκέπασμα, αν όμως κοιμάται σε χώρο με φως κλπ, καλύτερα νατον σκεπάζεις. Επίσης να θυμάσαι ότι πρέπει να κοιμάται με πρόγραμμα Ανατολής-Δύσης.

σπόρια, αυγοτροφη,
Μόνο συσκευασμένα, δεν τα παίρνουμε χύμα από πετ σοπ.

Κάποιος που ασχολείται με το είδος θα σας πει περισσότερα 😊
 
Καλησπέρα! Κάτι που θα ήταν καλό να ξέρεις είναι το που να βάλεις το κλουβί του για να είναι καλά :Thread 'Επιλογή θέσης κλουβιού στο σπίτι' https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/
Επίσης να θυμάσε πως το βασικότερο πραγμα για να τα πας καλά με το παπαγαλάκι σου είναι να έχεις πολύ υπομονή ,επιμονή και να ασχολείσε μαζί του αρκετές ώρες😁
Τι χρώμα είναι;
 
περιμένω να ανοίξουν πως και πως τα πετ σοπ να πάω να του πάρω πραγματάκια!
Καλό είναι να ρωτήσεις ποια τροφή έτρωγε μέχρι τώρα και αν είναι καλή να συνεχίσεις να δίνεις την ίδια, αν πάλι θέλεις να την αλλάξεις να το κάνεις σταδιακά (παλιά και νέα τροφή μαζί σε διαφορετικά σκεύη).
 
@Μπαιρακταρης τασος @Kleos @ΙΩΑΝΝΗΣ@ @Semina A Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας , μέσα σε κάτι ώρες έχω μάθει αρκετά πράγματα και ανυπομονώ να τα εφαρμόσω στην πράξη! Το παπαγαλάκι είναι λευκό με αχνό προς μέτριο γαλάζιο στα φτερά το οποίο δεν ξέρω αν θα ζωηρέψει σταδιακά με καλή διατροφή , ΄όπως και αν είναι , είναι κούκλος!
 
Γνωρίζεται μήπως αν πρέπει να του δίνω κάποιες βιταμίνες ή παπαγαλίνη;
Αν ακολουθεί μία σωστή διατροφή και παίρνει όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται, δεν είναι αναγκαία η βιταμίνη, ίσως είναι και περιττή. Μπορείτε να βάλετε βιταμίνες ίσως κατά την πτερόρροια (https://petbirds.gr/article/bird-moulting/), αλλά και πάλι δεν είναι αναγκαίες αφού μπορείτε να τις προσθέσετε διατροφικά (λαχανικά, σουπιοκόκαλο, αυγό/αυγοτροφή κλπ)
Τι εννοείτε με αυτό;


Να τον χαίρεστε! 😊Να θυμάστε ότι η φροντίδα και η εκπαίδευση ενός παπαγάλου δεν είναι εύκολη και θέλει υπομονή, επιμονή και αρκετό χρόνο! Σίγουρα όμως, αξίζει! 😊
 
@Mirto Έχετε δίκιο! Γνωρίζεται μήπως αν υπάρχει κάποιος περιορισμός με τις τροφές , ας πούμε αυγό και φρούτα/λαχανικά πόσες φορές την εβδομάδα να του βάζω; Η παπαγαλίνη είναι κάτι σαν σποράκια από όσο είδα, μας έδωσε μερικά η γυναίκα που μας τον χάρισε και τα είπε με αυτό το όνομα, τώρα ούτε εγώ γνωρίζω χαχαχ
 
Για την αυγοτροφή δεν ξέρω ίσως όμως σας φανεί χρήσιμο αυτό το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Η-δικιά-μου-σπιτική-αυγοτροφή.18764/

Το αυγό θέλει βράσιμο 12-15 λεπτά και το δίνουμε ή με το τσόφλι ή χωρίς, όπως το τρώει. Μπορούμε να το βάζουμε 2-3 φορές την εβδομάδα και το αφήνουμε για λίγες ώρες έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί.
 
, χρειάζεται κάποιο ειδικό φάρμακο π.χ κάτω από τα φτεράκια του για να μην κολλήσει κάτι;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν για εξωπαρασιτα, όχι κάτω από τα φτερά, με απλό ψεκασμό στο φτέρωμα από απόσταση τουλάχιστον 20 cm από το πουλάκι.

Thread 'Anti-Veerluis - Beaphar' https://community.petbirds.gr/threads/anti-veerluis-beaphar.36004/.

τι παιχνιδάκια
Τα παιχνίδια είναι απαραίτητα, τα λατρεύουν, τους αρέσει να τα δαγκώνουν και να τα καταστρέφουν.
Στα περισσότερα pet shop υπάρχουν παιχνίδια για παπαγάλους, μπορείτε επίσης να τα φτιάχνετε κι εσείς.

Thread 'Παιχνίδια για παπαγάλους' https://community.petbirds.gr/threads/Παιχνίδια-για-παπαγάλους.17868/.
Να το χαίρεστε και περιμένουμε φωτογραφίες.
 
Γνωρίζεται μήπως αν υπάρχει κάποιος περιορισμός με τις τροφές , ας πούμε αυγό και φρούτα/λαχανικά πόσες φορές την εβδομάδα να του βάζω;
Αυγό μία δύο φορές την εβδομάδα σε περιόδους ανάπαυσης (εκτός περιόδου πτερόρροιας ή αναπαραγωγής). Με τα λαχανικά δεν χρειάζονται υπερβολές. Μπορείς να δίνεις και κάθε μέρα, ένα μικρό κομμάτι. Φρούτα όχι τόσο συχνά. Το κλειδί βρίσκεται στην ποικιλία.

Εδώ θα βρεις ποιες τροφές μπορείς να δίνεις και ποιες όχι.

περιμένω να ανοίξουν πως και πως τα πετ σοπ να πάω να του πάρω πραγματάκια!
Στα καταστήματα να πηγαίνεις ενημερωμένη και αποφασισμένη από πριν για το τι ΑΚΡΙΒΩΣ θα πάρεις. Διαφορετικά, η ελλιπή ενημέρωση ορισμένων πωλητών πάνω στο θέμα και το ταλέντο τους στις πωλήσεις, θα σε οδηγήσουν σε περιττά έξοδα, αγορές λάθος ή ακόμα και επικίνδυνων προϊόντων.
 
Back
Top