Διατροφή Μασημα τροφης (σπορων)

takis1964

PB Known Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
3.634
Πόλη
Αρτέμιδα
Εχω παρατηρησει οτι οταν βαζω σπορους μετα απο μια μερα εκτος απο τσοφλια υπαρχει αλεσμενο το υπολοιπο του σπορου απο το οποιο ομως τσιμπολογαει ο Τουκη! Το πεταω και βαζω αλλους η τους καθαριζω και προσθετω; Το δευτερο κανω προς το παρων και μια φορα στις 4 μερες αδειαζω τελειως το μπωλ στον κηπο και βαζω νεους για να συμπληρωσω την επομενη!
 
υπαρχει αλεσμενο το υπολοιπο του σπορου απο το οποιο ομως τσιμπολογαει ο Τουκη! Τ
Εννοείς ότι βγάζει αλεσμένη την τροφή από το στόμα του; Μήπως είναι κουτσουλιές;
Εγώ έχω παρατηρήσει πόσο τρώνε και την αλλάζω κάθε μέρα. Δεν γίνεται;
 
Ροκανιζει τον σπορο και τον κανει θρυμματα σαν την σκονη κρεμας που ετρωγε μικρος! Το θεμα ειναι οτι κατι τρωει συνεχως και σκεφτηκα μην τρωει τα ροκανισματα! Κουτσουλιες με τιποτα! Ειναι τις ποιο πολλες φορες υδαρες με την διατροφη που κανει! (Πιπεριες λαχανικα φρουτα)συν οτι παντα απλωνω την τροφη του μερα παρα μερα σε ενα ταπερ για να φυσηξω τα τσοφλια, οποτε την κοιταω!
 
Άρα δεν είναι τροφή που βγάζει από μέσα του αλλά ροκανίδια που παίζει. Δεν πειράζει αλλά όσο πιο συχνά, τόσο καλύτερα. Γιατί να φυσάς και να μην βάζεις φρέσκια; Πιο εύκολο είναι.:)
 
Γιατι ειχα την απορια αν τα τρωει! Εχει αρκετα μεσα πελλετ και σπορακια και λυπαμαι να τα πεταξω! Βασικα 2 μπωλ του εχω! Ενα με πελλετ και μιξ σπορων και ενα με σπορους κ αυγοτροφη! Τα τιμαει κ τα δυο!
 
IMG_20160715_083430-1024x575.webp Κουτσουλια στις 8.30 πρωινη! Πριν απο 20 λεπτα εφαγε καροτακια αρακα νεροβραστο, δεν ξερω αν προλαβε αλλα πριν 15 ξανακουτσουλισε!
 
Τι σε προβληματίζει; Ο αρακάς έχει κάποια διαρροϊκή διάσταση. Γενικά όταν τρώνε λαχανικά παρουσιάζουν υδαρές κουτσουλιές.
 
View attachment 43337 Κουτσουλια στις 8.30 πρωινη!
Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει στην συγκεκριμένη κουτσουλιά;
Όλα δείχνουν φυσιολογικά με εξαίρεση ίσως τα παραπάνω ούρα που είναι αναμενόμενα από τον τύπο της διατροφής του.

Εγώ ο αρακάς μοιάζει να το επηρέασε περισσότερο...
 
Για καλύτερη εικόνα και για να μην μπαίνεις σε διαδικασία περαιτέρω ανησυχίας... μη δίνεις σήμερα τίποτε άλλο εκτός από σπόρους στον παπαγάλο και προσπάθησε να βγάλεις στη συνέχεια μια φωτογραφία τις κουτσουλιές του (σε άσπρο χαρτί)..
 
Δεν έχεις λόγο ανησυχίας. Μην τρομάζεις χωρίς ουσιαστικό λόγο. Στις κουτσουλιές να ρίχνεις μια ματια καθημερινά, δεύτερη όταν έχεις λόγο όπως κάποια αδιαθεσία. Αλλιώς όλα τα κακά δεν είναι ποτέ ίδια για να μην μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. 😛
 
Συμφωνα με τα οσα εχω διαβασει εδω μεσα φυσιολογικα τα ειδα αλλα επειδη αλλα τα ματια της εμπειριας κ αλλα του πρωταρη γιαυτο κ το ποστ:D
 
Ρωτώντας πας στην Πόλη, καλύτερα ''περισσότερο'' ευαισθητοποιημένος παρά αδιάφορος! Εύγε Τάκη!👍
 
Back
Top