Ασθένειες Μαύρα ζωύφια στο σπίτι, μπορεί να είναι από περιστέρια;

natasa--dr

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2010
Μηνύματα
26
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Εχω ενα προβλημα τις τελευταίες 2 μερες.. Παρατήρησα χθες στα χερια μ να περπατανε καποια πολυ πολυ μικρα μαυρα ζουζουνακια ισα π τα ξεχωριζες τα οποια βρίσκονταν στα κρεβάτια..άλλαξα αμέσως σεντόνια και έπλυνα τα ξυλα πολυ καλα.. Απο ολα τα δωμάτια εξαφανίστηκαν (η τουλαχιστον δεν τα εχω δει) εκτος απο το δωματιο των γονιών μ.. Μολις πριν λιγο συνειδητοποίησα οτι στο διπλα ακριβως διαμέρισμα κολλητά στο μπαλκόνι μας εχουν φτιαξει φωλιά περιστέρια (ακριβως διπλα απο το δωματιο αυτο) οποτε το μυαλο μ πηγε κατευθειαν σε ψείρες και ψάχνοντας ειδα πως μοιάζουν αρκετα.. Τι πιθανότητες υπαρχουν να ειναι και πως το αντιμετωπίζω..; Συγνωμη για το μεγαλο post αλλα εχω φρικαρει!
 
Είναι κάποια έντομα που μαζεύονται στις κοπριές των ζώων.
Το διπλανό διαμέρισμα είναι ακατοίκητο;
Αν όχι να τους πεις αν θέλουν τα περιστέρια στο μπαλκόνι τους,τουλάχιστον να τα έχουν καθαρά και να κάνουν απεντόμωση.
Εσύ για το μπαλκόνι σου ρίξε κάποιο σπρέι που είναι για βαδιστικά έντομα(κατσαρίδες, μυρμήγκια, ψύλλους, κοριούς).
 
Ευχαριστω παρααα πολυ για την απαντηση! Ενοειται πως θα τους μιλησω αλλα η αληθεια ειναι πως δεν πιστευω πως θα βγάλω ακρη μαζι τους.. Αυτα που εχουν μπει μεσα στο σπιτι θα φυγουν σταδιακά αν εξω ρίξω σπρέι;και αλλες 2 ερωτήσεις.. Εχω καναρινια... Ειναι βεβαια σε μεγαλη απόσταση απο το σημειο εκεινο.. Να ξεκινησω καποια προληπτική θεραπεία;και το τελευταιο π θα ακουστεί πολυ χαζο..υπαρχει πιθανότητα να φωλιάσουν πανω μ; Οχι τπτ αλλο.. Να ξερω η γυναικα αν θα φουνταρω απο το μπαλκόνι η οχι..😕
 
Όχι οι ψείρες των πουλιών δεν φωλιάζουν πάνω μας.
Ωστόσο εγώ θα σου έλεγα αφού έχεις και καναρίνια να πάρεις ένα ισχυρό φάρμακο για ψείρες που να κάνει και για τα καναρίνια σου και να μην ρίξεις φάρμακο για κατσαρίδες. Όσο ενοχλητικός κι αν είναι ο γείτονας με τα περιστέρια του, κρίμα είναι να πάθουν κάτι οι νεοσσοί.
 
Αμα ραντισω εξω απο την μπαλκονοπορτα δηλ για να μην μπαίνουν μεσα υπαρχει κίνδυνος για τα περιστέρια;απ οτι εχω καταλαβει η φωλιά ειναι πισω απο το διαχωριστικό των μπαλκονιών μας.. Τετοιο φάρμακο π μπορω να ζητήσω; Στα pet shop; Ειμαι πολυ νευριασμένη γτ στην τελική δεν χρωσταω τιποτα να περναω χωρις λογο ολο αυτο το πραγμα για να εχουν κατι οι άλλοι να χαζοχαιρονται...
 
Δεν ξέρω τις μεταξύ σας σχέσεις εγώ θα τους το έλεγα γιατί κι αυτοί πρέπει να έχουν πρόβλημα λογικά και μεγαλύτερο.
Σε καταλαβαίνω βέβαια αλλά μπορεί να έτυχε. Έχω διαβάσει πολλές ιστορίες που κάθονται και κλωσσούν περιστέρια σε γλάστρες και άλλα ακόμα πιο απίθανα σημεία μπαλκονιών. Τι να κάνουν να την διώξουν;
Προσωπικά τα κατσαριδοκτόνα τα αποφεύγω, έως τα φοβάμαι. Όταν για ένα 6μηνο δεν περνάει τίποτα, αναλογίσου τι περιέχουν και πόσο βλαβερό και για την δική μας την υγεία. Μην ξεχνάμε οι κατσαρίδες πεθαίνουν πολύ δύσκολα.
Περίμενε να σου πουν κάποιο ισχυρό φάρμακο για ψείρες γιατί προσωπικά μόνο ήπια γνωρίζω.
 
Σιγουρα δεν θελω να τα διώξουν.. Και αυτα ψυχουλες ειναι και δεν φταίνε πουθενα..σκοπός ηταν να μην τα ειχαν αφήσει εξ αρχής αφου δεν ειχαν σκοπο να προσέξουν..σιγουρα εχουν και αυτοί προβλημα αλλα προφανως δεν τους ενδιαφέρει.. Αλλα επειδη ζούμε σε πολυκατοικίες και δεν ειμαστε μόνοι μας πρεπει να σκεφτόμαστε και τους διπλα.. Ειναι θεμα υγειινης στην τελική.. Αφου ήθελαν να τα περιθαλψουν ας έπαιρναν και τα αντίστοιχα μέτρα.. Τωρα θα παρω σβάρνα τα pet shop και βλέπουμε..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Νατάσα τι γίνεται με τα ζουζουνάκια σου 😉;
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Θα ήθελα αν γίνεται να μου περιγράψεις αυτά τα έντομα ή να επισυνάψεις καμιά φωτογραφία τους αν βρήκες.
Όσον αφορά την παρουσία τους στα στρώματα - ξύλα κρεβατιών, έχεις παρατηρήσει κάποιο σημάδι - τσίμπημα επάνω σας που πιθανών να προέρχεται από αυτά;

Για την καταπολέμηση τους χρειάζονται 2 πράγματα:

1. καταπολέμηση της αρχικής εστίας στη φωλιά και παρεμπόδιση εισόδου στο σπίτι.
Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση ενός εντομοκτόνου για έντομα υγειονομικής σημασίας (μύγες, κουνούπια, κατσαρίδες, κ. Α), τα οποία είναι άοσμα και μη τοξικά για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα. Προτείνω το icon 2.5 cs http://www.syngenta.com/country/gr/el/products/public-health/insecticides/Pages/Icon-2,5-CS.aspx .

2. καταπολέμηση μέσα στο χώρο του σπιτιού.
Το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίσεις όχι μόνο τα ξύλα από το κρεβάτι αλλά και το στρώμα. Επίσεις καλό θα ήταν αν το πάτωμα ή το κούφωμα της μπαλκονόπορτας είναι ξύλινα να γίνει και σε αυτά ένας ψεκασμός με το ίδιο φάρμακο ή καθάρισμα με χλωρίνη χωρίς αραίωση. Για τα ξύλα και το στρώμα προτείνω κλείσιμο σε νάιλον και έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες > 55 - 60 βαθμούς για λίγα λεπτά της ώρας. (έκθεση στον ήλιο, χρήση ατμοκαθαριστή).

Για παραπάνω συμβουλές και πληροφορίες καλύτερα να απευθυνθείς σε καταστήματα γεωργικών φαρμάκων, συνεργεία απεντομώσεων ή κτηνιάτρους και όχι σε pet shop.
Δε θέλω να σε αγχώσω:), μπορεί να μη χρειαστεί να κάνεις όλα τα παραπάνω για να απαλλαγείς.😛
 
Ευχαριστω παρα πολυ! Μάλλον τα ξεφορτωθηκαμε..ρωτήσαμε σε ενα μαγαζι με ηδη δημόσιας υγείας και μας εδωσε ενα σκευασμα.. Οι διπλανοι απ οτι ειπαν το ειχαν δει και ειχαν ψεκάσει ηδη και αυτοί.. Και περασα και τα στρώματα με ατμοκαθαριστη.. Απο τοτε εξαφανίστηκαν.. Δεν εχω ξαναδεί κατι..ηταν πολυ πολυ μικρα.. Δηλαδή σε μέγεθος το μεγαλύτερο π ειχα δει ηταν το μισό απο το κεφαλάκι της καρφιτσας.. Μαυρο και το σχήμα κατι ανάμεσα σε οβάλ και στρογγυλό.. Δεν ηταν δηλ τελείως μακρόστενο.. Εχω την αισθηση οτι πήγαιναν στο φως.. Δηλ συνεχεια αμα ξαπλωνα στο κρεβατι και έπαιζα με το κιν ολα πήγαιναν πανω στην οθόνη.. Και ειχα δει και στην οθόνη του υπολογιστή τ αδερφού μ.. Τσιμπήματα δεν ειχε κανενας.. Απλα ετσι και ηταν καποιο πανω σ το ένιωθες α περπατάει..😕 ανατρίχιασα στην ιδέα παλι! Τωρα βεβαια έσκασαν μύτη και οι νεοσσοι μ και φοβαμαι μην εχουν κολλήσει κατι.. Προληπτική θεραπεία και σε αυτα.. Και βλέπουμε..
 
  • Like
Αντιδράσεις: M.G
Μήπως μπορείς να μου γράψεις το σκεύασμα που αγόρασες και πώς το χρησιμοποίησες γιατί νομίζω ότι εντόπισα το ίδια πρόβλημα;/ Βοήθεια!
 
Μήπως μπορείς να μου γράψεις το σκεύασμα που αγόρασες και πώς το χρησιμοποίησες
Δυστυχώς θα χρειαστεί να περιμένεις... είναι περσινό το ποστ.
 
Μήπως μπορείς να μου γράψεις το σκεύασμα που αγόρασες και πώς το χρησιμοποίησες γιατί νομίζω ότι εντόπισα το ίδια πρόβλημα;/ Βοήθεια!
μπορεις να πας στο φαρμακοποιο σου και να σου δωσει καποιο σπρει για παρασιτα η να παρεις το Pinexpumpspray για πτηνα
 
Σε petshop ή σε κτηνίατρο θα τα βρει πιο εύκολα.

το PINEX το χουνε και σε petshop
σε φαρμακειο μπορει να παει να ρωτησει για σπρει για εξωπαρασιτα. (απο αυτα που μπορει να τα ψεκασεις και πανω σου)
αν εχει και φαρμακειο με κτηνιατρικα ειδη κοντα, ακομα καλυτερα.
 
το PINEX το χουνε και σε petshop
σε φαρμακειο μπορει να παει να ρωτησει για σπρει για εξωπαρασιτα. (απο αυτα που μπορει να τα ψεκασεις και πανω σου)
αν εχει και φαρμακειο με κτηνιατρικα ειδη κοντα, ακομα καλυτερα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Θα επανέλθω εάν χρειαστεί ανάγκη.
 
Back
Top