Διατροφή Μείγματα με ρούψεν ή χωρίς ρούψεν και σε ποια καναρίνια;

petros3110

PB New Member
Εγγραφή
24 Σεπ 2022
Μηνύματα
62
Πόλη
Axarnai
Ως νέος στο χώρο και έχοντας διαβάσει σχεδόν τα πάντα περί διατροφής ομολογώ πως μπερδεύτηκα! Μείγματα σπόρων με ρούψεν σε ποιά καναρίνια δίνουμε και πότε?
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Ένα απλό καναρινάκι σκουφάτο έχω που σκίζει στο κελάιδισμα. Δεν νομίζω πως είναι ράτσας. Οι τροφές βέβαια που του δίνω έχουν ρούψεν. Του κάνουν κακό? Κι αυτά των διαγωνισμών τί παθαίνουν?
 
Το ρούπσεν είναι οι σπόροι της ελαιοκράμβης
Είναι ελαιούχος σπόρος όμοιος σε πρωτεΐνες και λιπαρά με το κανναβούρι και το νίζερ.
Το προσφέρουμε κυρίως σε καναρίνια φωνής, γιατί γλυκαίνει το κελάηδημα.
Δεν συνίσταται η πρόσθεση πάνω από 5% στο μίγμα των σπόρων.
Διάβασε και την παρακάτω συζήτηση.
 
Δεν συνίσταται η πρόσθεση πάνω από 5% στο μίγμα των σπόρων.
Αυτό έχει να κάνει με την αναλογία της κάναβης στο μείγμα , όχι του Ρούπσεν. Τα μείγματα με ρούπσεν είναι πολλές φορές στηριγμένα σ' αυτό, με ποσοστά άνω του 40-50 % . Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες του, που έχουν διαφορετικό μέγεθος , χρώμα , προέλευση. Οσοι ταίζουν μικρούς αριθμούς πουλιών που δεν εκθεσιάζονται, μπορεί να το χρησιμοποιούν είτε στο μείγμα είτε σαν κέρασμα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι κάτοχοι καναρινιών χρώματος το αποφεύγουμε διότι το κίτρινο χρώμα που αποδίδει είναι μάλλον "ζεστό κίτρινο" και όχι λεμονί.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top