Διατροφή Μείγμα σπορων για καρδερινοκαναρο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vag21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vag21

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2014
Μηνύματα
202
Πόλη
Πειραιάς
θα ηθελα την γνωμη απο εμπειρα μελοι σε θεμα διατροφης.

ταιζω τα καρδερινοκαναρα μου με αυτο το μειγμα MANITOBA-Cardinal Spinus-800gr- red siskins και το αραιωνω με 200γρ κεχρι και 200γρ βρωμη,ξερω οτι ειναι για red siskin αλλα το προτιμησα μιας και εχει μια μεγαλη ποικιλια απο σπορους ειναι συσκευασμενο και το θεωρω πιο ελαφρυ απο καποιο που ειναι καθεαυτου για καρδερινα, ταιζω αρκετο καιρο ετσι και δεν εχω δει καποιο προβλημα(αν και τα περισσοτερα προκυπτουν μακροπροθεσμα).

η ερωτηση μου ειναι η εξης, καλο ειναι να προτιμουμε ενα μειγμα με μικρη ποικιλια ή ενα με μεγαλυτερη;
οι απαντησεις τα καρδερινοκαναρα ειναι σκυλια και τρωνε οτι ναναι δεν ειναι αποδεκτες.
εγω ρωταω για το συγκεκριμενο με την παραπανω αραιωση.
 
To θέμα της διατροφής σ ένα πουλί δεν είναι τόσο απλό.

Πολλές φορές λέμε...

Αυτό το μείγμα είναι καλό;

Και πετάγονται κάποιοι και λένε... -> Είναι το καλύτερο ή δεν είναι καλό.

Ποια είναι η γνωμη μου.

Το θέμα της διατροφής εξαρτάται απο τις συνθήκες που ζει το κάθε πουλάκι.

Ειναι σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;

Τι διαστάσεις έχει το κλουβί που ζει το πουλάκι;

Οπως καταλαβαίνετε δεν είναι τόσο απλό.

Διαφορετικές θερμίδες καίει το πουλί σε ένα μικρό κλουβάκι και άλλες σε μία μεγάλη κλούβα. Το ίδιο ισχύει αν η θερμακρασία είναι πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή.

Βέβαια πρέπει να γίνει ολόκληρη ανάλυση για να βρούμε το "σωστό" μείγμα.

Πόσο εύκολο είναι;

Και ποιος θα μπορούσε Ευάγγελε να σου δώσει σωστή και τεκμηριωμένη απάντηση;

Ποιος;
 
Eπειδή η λεπτομέρεια και το ''κάτι παραπάνω'' που θέλεις να προσθέτεις ΕΣΥ στα καρδερινοκάναρά σου, δεν συναντάται στην πλειοψηφία των μελών και των εκτροφέων υβριδίων, θα σου έλεγα -πάντα φιλικά- ότι η θα ασπασθείς το δόγμα ''τα καρδερινοκάναρα τρώνε τα πάντα'' η θα τραβήξεις το δικό σου πρόγραμμα διατροφής, στηριζόμενο στα παραπάνω που έγραψε ο Βασίλης (αυξομειώνοντας αντίστοιχα τα ποσοστά λιπαρών-αμυλούχων).
Η δική μου άποψη είναι πλουραλισμός και ποικιλία στη διατροφή, αλλά προσοχή στο συκώτι.
 
Βασίλη δεν ήταν αυτή η ερώτηση μου. Το μείγμα το αραιωνω.
Προτιμάμε για υβρίδιο μείγμα με μεγάλη ποικιλία σπόρων η μικρή;
Και αν ναι οι σπόροι που περιέχει το παραπάνω μείγμα κάνουν για καρδερινοκαναρο.
 
1. Εξαρτάται.. Δεν είναι θέμα ''προτίμησης'' . Αλλοι προτιμάνε τα ''φτωχά'' μείγματα, άλλοι τα φτωχά + εξτρά κι άλλοι πλούσιο μείγμα + εξτρά (σπόρους, πράσινα, λαχανικά).
Από τη στιγμή που μιλάμε για υβρίδιο, δεν υπάρχει ''ειδικό'' η συνιστώμενο μείγμα..όλα μπορούν να δοθούν(και φυσικά και αυτό που του δίνεις, που περιέχει κυρίως μικρούς σπόρους).
2. Κάνουν
 
Βασίλη δεν ήταν αυτή η ερώτηση μου. Το μείγμα το αραιωνω.
Προτιμάμε για υβρίδιο μείγμα με μεγάλη ποικιλία σπόρων η μικρή;
Και αν ναι οι σπόροι που περιέχει το παραπάνω μείγμα κάνουν για καρδερινοκαναρο.

Για τα γνωστούς μούλους από καναρίνι που ζούν σε κλουβί εγώ προτιμώ απλό μείγμα. Στα καρδερινοκάναρα συγκεκριμένα έχω την εντύπωση ότι ο μεταβολισμός τους είναι πιο κοντά σε αυτόν του καναρινιού, συνεπώς ένα λιτό μείγμα είναι πιο κατάλληλο για την αποφυγή της παχυσαρκίας και την προστασία των οργάνων.

Αυτό βέβαια είναι σχετικό γιατί πρέπει να δούμε και την παράμετρο του χώρου και της εποχής (όπως επισημάνει ο @ΑΒΑΤΟΝ). Δηλαδή αν ο μούλος ζει σε μεγάλη κλούβα ή είναι χειμώνας και είναι έξω τότε το μείγμα μπορεί να είναι αυτό της καρδερίνας χωρίς πρόβλημα.
 
ρε παιδια αλλο πραγμα ρωταω, δεν ρωταω τι ποσοστο αμυλουχων -ελαιουχων, αλλα αν ειναι προτιμοτερο ενα μειγμα να περιεχει καμελινα, κια, νεραγκαθο κ. Α(δηλ,15-20 σπορους), απο το να εχει τους 5-6 που εχουν τα περισσοτερα.
την αραιωση την κανω ετσι και αλλιως.
 
ρε παιδια αλλο πραγμα ρωταω, δεν ρωταω τι ποσοστο αμυλουχων -ελαιουχων, αλλα αν ειναι προτιμοτερο ενα μειγμα να περιεχει καμελινα, κια, νεραγκαθο κ. Α(δηλ,15-20 σπορους), απο το να εχει τους 5-6 που εχουν τα περισσοτερα.
την αραιωση την κανω ετσι και αλλιως.

Ναι είναι προτιμότερο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: vag21
γιαννη θα μπορουσες να τεκμηριωσεις την απαντηση σου;
 
Δεν μπορώ να την τεκμηριώσω, είναι απο παρατήρηση. Τα καρδερινικάναρα είναι ανθεκτικά πουλιά αλλά οι σπόροι που αναφέρεις και η ποικιλία τα ωφελούν. Εγώ δίνω σε όλα τα πουλιά λίγους έξτρα διαφορετικούς σπόρους που δεν περιέχονται στο κυρίως μείγμα. Αλλά οι σπόροι φτάνουν ως ένα σημείο μετά είναι τα χορταρικά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: vag21
Τώρα χτύπησες φλέβα...
Οι αντιλήψεις σε κάποιους είναι καθόλου χορταρικά γιατί παθαίνουν εντερικά.
Η υδαρή κουτσουλιά(ακόμα κι αν εμφανιστεί) ΔΕΝ είναι διάρροια. Εγώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δίνω τακτικότατα χωρίς να έχω παρατηρήσει πρόβλημα...ίσα ίσα που γίνεται πανικός, αλλά και επεξεργάζονται-απασχολούνται-παίζουν τρώγοντας.
 
Ούτε εγώ έχω δει ποτέ πρόβλημα από χορταρικά και δίνω συχνά. Τώρα βέβαια αν κάποιος δεν έχει δώσει ποτέ στα πουλιά του πράσινα ή φέρει στο χώρο του καινούρια πουλιά και τους χορηγήσει ξαφνικά χορταρικά δεν αποκλείω το γεγονός κάποιο να κανει διάρροια (κανονική) όπως μπορεί να συμβεί και στον άνθρωπο όταν αλλάξει ξαφνικά διατροφή αλλά δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ.
Επίσης και μερικά φρουτάκια (όπως το μήλο) δίνουν έξτρα ζάχαρα και βιταμίνες στα πουλιά και βελτιώνουν την ενέργεια τους.
 
Back
Top