Γενικά Μείωση του πληθυσμού της άγριας καρδερίνας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FINCHiii
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

FINCHiii

PB Member
Εγγραφή
19 Δεκ 2008
Μηνύματα
589
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παρατηρωντας την συμπεριφορα των πουλιων απο τα13 μου, βλεπω πως ενω οταν αρχισα να ενδιαφερομαι για τα ιθαγενη, συνηθισμενες παρουσιες στην αυλη μου ηταν πουλια οπως μπλε παππαδιτσες, κρυθολογοι, ακομα και πυρουλλες(σε βαριχειμωνιες).Βεβαια χωρις να ειναι σιγουρα διαπιστωμενο πιστευω πως τα πουλια εχουν μειωθει πληθισμιακα κυριως λογω του οτι επειτηδειει τα αιχμαλωτιζουν για εμπορικο και προσωπικο ενδιαφερον. Δεν ειναι λιγες οι φορες και τα ατομα που μεσω διχτυων και αλλων μεσων αιχμαλωτιζουν κοπαδια απο καρδερινες και αλλα πουλια... Εχω παρατηρησει πως τα πουλια στην περιοχη της πτολεμαιδας και γενικα στην Βορεια ελλαδα αλλα και την Πελοποννησο ειναι πολυ πιο αγριεμενα και φοβισμενα απο αλλες περιοχες της ελλαδας (θελω εδω να πω ενα παραπανο για το σχιστο:τα ΑΓΡΙΑ πιασμενα πουλια που πωλουνται βρισκονται σε αθλιες συνθηκες και πολλες φορες δεν εχουν ελπιδα ακομη και αν αγοραστουν {πρεπει να σταματησει αυτο το μεγαλης εκτασης "σκλαβοπαζαρο" που μειωνει γρηγορα και με καταχριστικο τροπο τους αριθμους απο αυτα τα υπεροχα πουλια}).
Μια βολτα στα γυρω βουνα της Πτολεμαιδας φανερωνει εναν αλλο κοσμο οπου παρα τον θορυβο των εργοστασιων και τις εκρηξεις των ορυχειων τα πουλια εχουν πι ηρεμη και λιγοτερο στρεσοφορα συμπεριφορα.
Θελω να διαβασω αποψεις γενικα μεω\λων του FORUM σχετικα με τα αγρια πουλια και πως μπορει καποιος ως μεμονομενο ατομο να βοηθεισει ωστε να βελτιωθει η κατασταση ή αν υπαρχουν συλλογοι ή ομαδες που "κυνηγουν" αυτους τους καταπατες της φυσης;_ευχαριστω και να θυμαστε πως παρ' ολο που για υην Ελλαδα ειναι συνηθισμενο σαν πουλι, η καρδερινα ειναι το πιο ομορφο πουλι και το πιο ζηλευτο στον κοσμο με μια υπεροχη μελωδικη φωνη_
 
Ομολογω οτι βουρκωσα διαβαζοντας αυτο το μηνυμα... Θα πρεπει να μαθεις ομως (16 αποτι ειδα).. Οτι ολες αυτες οι αναζητησεις : https://community.petbirds.gr/threads/Που-μπορώ-να-βρω-πικτορέλα-pictorella-finch.9115/
https://community.petbirds.gr/threads/Που-μπορώ-να-βρω-κόκκινο-αβαντάβαντ-strawberry-finch.9136/
https://community.petbirds.gr/threads/Που-μπορώ-να-βρώ-Κοκκινόσπινο.9369/ εχουν σαν αποτελεσμα ολα αυτα που λες περι σκλαβοπαζαρου και κτλ κτλ.
... Επισης αυτο το ποστ.. https://community.petbirds.gr/threads/Ποια-είναι-η-κατάλληλη-τροφή-για-το-σκαρθί.9443/ ;και αυτη η δηλωση..
(ειχα αγορασει ενα φανετο το οποιο χτυπιοταν στο κλουβι σαν τρελο {μηκος 1 μετρο Χ 60 εκατοστα})... Με μια υποψια (δικη μου) οτι το πουλι της φωτο ειναι το ιδιο πουλι.
Ισως ειμαι πολυ καχυποπτη...
Θα δειξει.
 
χρηστο ηδη οι προτροπες μου (και το υποβαθρο του χαρακτηρα σου) δειχνουν οτι πιασανε τροπο. Δεν σου κρυβω οτι η αποσταση που κραταει αναμεσα στους ανθρωπους ενας η/υ παντοτε με κανει επιφυλακτικο:) σαν την σοφια.σημασια δεν εχει τι σκεφτομαστε εμεις οι καχυποπτοι μεγαλοι (δικαια ή αδικα).σημασια εχει οτι εχεις ορεξη να βοηθησεις. Μια ιδεα ειναι η συνεργασια σου αν το ζητησεις και δεχθουν με το εκπαζ ωστε να αποτελεσεις το ενδιαμεσο... Βαπορακι😱 . Για χτυπημενα πουλια του νομου σου οταν αυτοι που τα βρισκουν δεν εχουν την δυνατοτητα να τα προωθησουν στη θεσαλλονικη🙄
keep going!
 
ΠΑΙΔΙΑ εχω να πω πως εκτος εξαιρεσεων δεν νοιαζεστε εσεις πραγματικα για τα πουλια _ μπαινεται στο forum και σηζητατε για τα pets σας χωρις αμεσες πρωτοβουλιες και χωρις να θελω να θιξω ολα τα μελη καθεστε στις μεγαλουπολεις σας ΑΝΕΤΟΙ και το ΠΑΖΑΡΙ των αιχμαλωτισμενων πουλιων γινεται διπλα σας_Εγω Σοφια ψαχνω αυτα τα πουλια γιατι 1ο μου αρεσουν εξαιρετικα και θελω να νοιωσω την χαρα να εχω ενα απο αυτα και 2ο πιστευω πως μεσω της κατοχης τους (εκτροφης πουλια φυσικα) συμβαλλουμε στην μειωση του κυνηγιου τους και την επιβιωση τους.

Λοιπον για να κλεισω αυτο το θεμα οποιος δεν με πιστευει και ωομιζει πως "πιανω" πουλια και τα αιχμαλωτιζω μπορει να ζητησει την διαγραφη μου ετσι και αλλιως εσεις ποτε δεν θα δειτε κοντα σας ελευθερα πυλια και δεν θα νοιωσετε ικανοποιηση.

Η αμφισβητηση φανερωνει τα πραγματικα θελω του εαυτου μας η τον αποστροφο χαρακτηρα μας>

Εγω και να διαγραφω απο το forum θα προσπαθω να βοηθησω την αγρια πανιδα που εσεις (εχοντας απο πριν ξεγραψει) θεωρειται πως καταπατω.

Υ. Σ. Δημητρη τιποτα απο τα παραπανω δεν γραφτηκε για σενα.
 
Η απαντηση σου μαρεσε. Διακρινα μια επαναστατικη ταση προς το κατεστημενο..ή το βολεμα. Μια επαναστατικη ταση με εντονα στοιχεια οικολογιας και φιλοζωιας. Ελπιζω να μην ειναι λογω ηλικιας και να παραμεινεις μαχητης..

Η αμφισβητηση φανερωνει τα πραγματικα θελω του εαυτου μας η τον αποστροφο χαρακτηρα μας.

Μπορει...
Μπορει ομως και να ειναι ενα εμμεσο εναυσμα για να εντεινουμε τις προσπαθειες μας (τον αγωνα μας)ωστε να πεισουμε ακομη και τον πιο δυσπιστο(αμφισβητια).
Τα περι διαγραφης και αλλα τετοια δεν τα σχολιαζω.
Ο σωστος-δημοκρατικος διαλογος πρεπει να περιεχει και τον αντιλογο και την αμφισβητηση και την αποδοχη ή την αποριψη.
Αυτα τα λιγα ασχετα...
υσ:Δεν ηθελα να σε πικρανω, συνεχισε προς την κατευθηνση που λες και θα εχεις μια καλη (γρια) φιλη στο πλευρο σου.
υσ: Δημητρη τιποτα απο τα παραπανω δεν γραφτηκε για σενα.
(σημερα σε αγνοω)!:D
 
:) χρηστο δεν εχεις δει την σοφια πραγματικα να "στολιζει" πουλοπιαστες οταν ειναι σιγουρη γιαυτο.
... Ξερεις στη ζωη καποιοι σηκωνουν το μαστιγιο και καποιοι δινουν το καροτο. Να εισαι σιγουρος οτι οσους τους βλεπεις με μαστιγιο ειναι σιγουρα πιο αληθινοι. Για τους αλλους παιζεται...

... Θες ενα καροτακι;:D

keep going;)
 

Σχετικά θέματα

Back
Top