Φροντίδα Μεγάλη προσοχή με τα παιχνίδια που έχουν νήματα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης maria p
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγγραφή
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
25.696
Μεγάλη προσοχή με τα παιχνίδια που έχουν νήματα, δείτε εδώ μια δημοσίευση της κτηνιάτρου κ. Γκρέϋ

upload.webp https://www.facebook.com/animalmedicalcenter.greece/posts/913304985493238

Παπαγάλος Cockatiel ήρθε στο ιατρείο με εμετούς και κατάπτωση. Μετά από κλινική εξέταση διαπιστώσαμε ότι εκτός από το φαγητό του, υπήρχε και κάποια συμπαγής μάζα στον πρόλοβο, η οποία μετά από μια ριψοκίνδυνη διαδικασία αφαιρέθηκε. Επρόκειτο για ίνες και κλωστές από ένα παιχνίδι στο κλουβί του και αν δεν είχαμε επέμβει άμεσα, το αποτέλεσμα θα ήταν μοιραίο. Μεγάλη προσοχή λοιπόν στο τι βάζετε μέσα στο κλουβί των παπαγάλων και στο τι "μασουλάνε" όταν τους έχετε ελεύθερους στο σπίτι! Μεταλλικά αντικείμενα, υφάσματα και μαλακό πλαστικό που μπορεί να καταποθεί αποτελούν απαγορευτικά στοιχεία στον χώρο που ζει!
 
Το ζήτημα είναι πως τα περισσότερα παιγνίδια έχουν νήματα.
Επίσης τα ρούχα μας, χαλιά, τραπεζομάντηλα, χαρτοπεσέτες και ότι άλλο μπορεί να "τσακώσει" ένας φτερωτός διαβολάκος στο στόμα του. Και φυσικά δε μπορείς να του το... "δέσεις".
Προφανώς η "εκπαίδευση" ώστε να ενασχολείται με αρκετά πράγματα και να μην επιμένει σε αυτά που μπορεί να του κάνουν κακό είναι μία λύση. Η αμέριστη προσοχή μας είναι άλλη μία.
 
Έχω πολύ καιρό που θέλω να το ρωτήσω αλλά με αφορμή το άρθρο νομίζω πως ήρθε η ώρα.
Σύμφωνα και με άλλα άρθρα υπάρχουν αρκετοί monk και rignneck στην Αθήνα. Τρώνε από τα "σκουπίδια", έχουν τα πάντα στην διαθέση τους για να μασουλήσουν, είναι μέσα στην βρωμιά και παρόλα αυτά είναι υγιείς. Το λέω από την άποψη πως αν κολλήσει ένα πτηνό κάτι σε μια μέρα από ότι έχω καταλάβει ή και λιγότερο θα κολλήσει και όσα είναι γύρο του. Οπότε εμείς που έχουμε φτάσει στο σημείο να φτιάξουμε το ιδανικό περιβάλλον μήπως πρέπει να το δούμε ελάχιστα πιο χαλαρά; Δεν λεω σε καμία περίπτωση να τα αφήσουμε στην μοίρα τους μέσα στο σπίτι αλλά ούτε και να είμαστε από πάνω τους για να δούμε τι θα βάλουνε στο στόμα. Βέβαια είναι απλή απορία δική μου και ίσως να είναι λάθος που την γράφω δημόσια
 
Καλά οι παπαγάλοι δεν κατεβαίνουν στα χαμηλά και δεν τρώνε ποτέ από σκουπίδια, τρέφονται με σπόρους και καρπούς, πρασινάδες και ότι άλλο τους προσφέρει η φύση του ενδιαιτήματός τους.
Αλλά το ουσιώδες είναι αλλού, στη φύση έχουν εντοπίσει και τα αντίδοτα για κάθε πρόβλημα. Εδώ πχ τους βλέπω και κατά καιρούς και όχι πάντα, μασουλάνε τις ακακίες που έχουν κολλώδη ουσία. Προφανώς γνωρίζουν πως κάπου τους χρησιμεύει.
Που δεν ξέρω, ίσως στα στομαχικά προβλήματα.
 
. Οπότε εμείς που έχουμε φτάσει στο σημείο να φτιάξουμε το ιδανικό περιβάλλον μήπως πρέπει να το δούμε ελάχιστα πιο χαλαρά;
Άποψή μου είναι πως το ''ιδανικό περιβάλλον'' είναι αυτό για το οποίο γεννήθηκε ο καθένας... Εμείς τα πήραμε από την φύση και τα αναγκάζουμε να ζουν σε ''αποστειρωμένο'' περιβάλλον, μεγάλες ποσότητες τροφής, ελάχιστη έως καθόλου άσκηση κτλ κτλ Ενώ τα ελεύθερα έχουν περισσότερα αντισώματα και άλλες ανάγκες, οι οποίες ανάγκες δεν τους επιτρέπουν να πάσχουν από τις συνήθεις ασθένειες των πουλιών των κλουβιών. 🙂
 
Επιπρόσθετα προς τις απαντήσεις στο ερώτημα του Άγγελου θα ήθελα να συμπληρώσω τα ακόλουθα:
, δεν ξέρουμε ποιο ποσοστό επιβίωσης, μέσο όρο ηλικίας κλπ ανά είδος και ανά πόλη έχουν οι ελεύθεροι παπαγάλοι
...υποθέτω ότι ένας παπαγάλος που είναι ελεύθερος θα προτιμήσει να ασχοληθεί με κάποιο ξύλο ή άλλο φυσικό υλικό παρά με ένα σύρμα, πλαστικό κλπ, οπότε ο κίνδυνος είναι μικρότερος
.σε σχέση με τα μικρόβια: δεν είναι όλα τόσο μεταδοτικά σε ανοιχτούς χώρους, ενώ πολλές τοξικές ουσίες δεν μεταφέρονται με τον συγχρωτισμό και την κοινωνική συμπεριφορά.
Βέβαια είναι απλή απορία δική μου και ίσως να είναι λάθος που την γράφω δημόσια
Νομίζω ότι εφόσον είναι απορία και τίθεται καλοπροαίρετα, κανένα λάθος δεν βρίσκω στο να εκφράζεται:)
 
Back
Top