Μεγάλο κλουβί για τους παπαγάλους μου (Red Rumped Parakeet)

kostantakis

PB Member
Εγγραφή
17 Δεκ 2011
Μηνύματα
723
Πόλη
Ηράκλειο
Το κλουβί έχει διαστάσεις 1μ ύψος Χ 60cm X 60cm (ένα μέτρο, επί 60 πλάτος, επί 60 βάθος) και είναι βαμμένο με οικολογικό χρώμα!

missing-image.png


πηγή -> Κατασκευές - Construction by Alex: Μεγάλο κλουβί για τους παπαγάλους μου (Red Rumped Parakeet)
 
missing-image.png


Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
ελα καλλιτεχνη περιμενα πως και πως το τελος
πολυ ωραιο αλεξανδρε
 
Και παπαγάλους ρε θηρίο! Πολύ ωραία και αυτή η κατασκευή σου.
 
έχω κι εγώ ένα ζευγάρι red rumped, το αρσενικό μου είναι λούτινο και το θηλυκό ένα αχνοκιτρινοπράσινο. Πόσο καλοσυνάτα πουλάκια είναι! Η δικιά σου κάνει φωνές η θηλυκιά; Γιατί εγώ ούτε που έχω ακούσει την φωνή της. Να ρωτήσω επίσης εκτός της πάνω πόρτας έχεις κάποια στο πλάι;
τέλεια κατασκευή περιττό να το πω. Να τα χαίρεσαι!
 
Πολυ ωραια και στυλατη η κλουβα σου Αλεξανδρε! 😉

Αν δεν ειχες αυτο το ειδος παπαγαλων το οποιο δεν μαδαει ξυλα με το ραμφος του και δεν σκαρφαλωνει τοσο οσο αλλα ειδη θα ειχα καποιους ενδοιασμους για τα υλικα, αλλα γι αυτα τα πουλια ειναι εξαιρετικη! 😉
 
Χαίρομαι παιδιά που σας άρεσε η κατασκευή (έχω ακόμα πολλές υπομονή και θα της δούμε σιγά σιγά...)!

Μαρία κελαηδάει και η θηλυκιά Ναι! Οχι τόσο ο αρσενικός αλλά όποτε την πιάσει κελαηδάει! Μου αρέσει το συγκεκριμένο είδος γιατί δεν "τσιρίζουν" όπως άλλα. Τα ακούς ευχάριστα :)

Πορτάκι έχω για εξωτερική φωλιά στο αριστερά όπως βλέπουμε το κλουβί ! Και σε αυτό το σημείο να πω ότι ένα μεγάλο λάθος δικό μου, μου στέρησε τον αρσενικό μου Παπαγάλο!

έκανα της εξής μακακία... Τους έβαλα την εξωτερική φωλιά το καλοκαίρι που πέρασε, σήκωσα το πορτάκι (διάμετρος 15cm) προς τα πάνω και το κράτησα εκεί με τα ειδικά γαντζάκια που βάζουμε συνήθως! Μια ημέρα "Τετάρτη" έπιασε πάρα μα πάρα πολύ δυνατός αέρας στην περιοχή και το κλουβί το είχα έξω κάτω από την πέργκολα μου. Ο δυνατός αέρας σήκωσε την φωλιά από την θέση της και την πέταξε κάτω! Η σύζυγος άκουσε το θόρυβο έξω αλλά "δυστυχώς" δεν έδωσε σημασία ☹
Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε είδη. Γύρισα από την εργασία μου και ο Αρσενικός άφαντος! Εφαγα την γειτονιά... ρώτησα αλλά τίποτα! Αμέσως η ευχή μου ήταν μια "να κατάφερε να τον έπιασε κανείς "άνθρωπος" και όχι κανένα Γεράκι της περιοχής" !

Η θηλυκιά είναι μόνη της στο μεγάλο κλουβί εδώ και 3-4 μήνες περίπου! Δεύτερο λάθος μου 😡 την έχω αφήσει μόνη της... αλλά θα επανορθώσω σύντομα!


*Ανέστη πίστεψε με πέρα από κάποια μικρά σημάδια ροκανίσματος στην οροφή του κλουβιού δεν έχω δει σε άλλα σημεία!
 
Back
Top