Φροντίδα Μεγάλωσε η φαμίλια με ένα νέο καρδερινοκάναρο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stelans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stelans

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαϊ 2020
Μηνύματα
244
Πόλη
Πειραιάς
Καλημέρα σε όλους παιδιά. Σήμερα μεγάλωσε η οικογένεια μας αφού μου έφερε ένας ξάδερφος μου ένα δικό του καρδερίνοκαναρο 2 ετών. Είναι εξοικειωμένο με τον άνθρωπο σε ένα βαθμό. Τον έβαλα σε 60 ζευγαρωστρα και θα τηρήσω την απαραίτητη καραντίνα. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες διάφορες έχει στη φροντίδα σχετικά με ένα καναρίνι; ας πούμε τροφή διάβασα διάφορες απόψεις. Ο ξάδερφος μου του έδινε για αγριοπουλια. Σκέφτομαι να πάρω της Manitoba για καρδερίνες και να κάνω μίξη με αυτή των καναρινιών. Μια άλλη απορία είναι αν θέλει χρωστική στη πτερρόροια δεν τον βλέπω κόκκινο ίσως πορτοκαλί και κίτρινος. Σας βάζω και φώτογραφιες κάθε γνώμη δεκτή.
 

Συνημμένα

  • received_770858227148859.webp
    received_770858227148859.webp
    67,1 KB · Προβολές: 36
  • received_782203272724873.webp
    received_782203272724873.webp
    99,4 KB · Προβολές: 36
  • received_450210979448858.webp
    received_450210979448858.webp
    59,6 KB · Προβολές: 35
  • received_861197277759798.webp
    received_861197277759798.webp
    58 KB · Προβολές: 35
Παιδιά το παρατήρησα σήμερα το καημένο δεν ξέρει να τρώει από τις ταιστρες εξωτερικού τύπου με πατηθρα όπως έχουμε οι περισσότεροι στα κλουβάκια μας. Πριν ήταν στα κλασικά ξύλινα κλουβιά τα οποία είναι πολύ μικρά με ένα μόνο κλαδί και είχε ταιστρα εσωτερικού τύπου στο πάτωμα (δεν ξέρω αν την περιγράφω σωστά ήταν σχήμα ορθογωνίου ας πούμε και ήταν μέσα στο ξύλινο κλουβί) Θα τις συνηθίσει τις κλασικές ταιστρες; Για να φάει ο καημένος πιάνεται στα κάγκελα και βάζει μέσα το κεφαλάκι να πιάσει σποράκια αντί να βάλει τα ποδαράκια του στη πατηθρα.
 
Πληρέστατη και πολύ κατατοπιστική η απάντηση σας κύριε Σταύρο. https://community.petbirds.gr/threads/anti-stress-και-πολυβιταμίνες.40868/ Η ερώτηση μου ήταν καθαρά για να υποστηριξώ το πουλάκι όσο μπορώ για να είναι ομαλή η μετάβαση του στο νέο σπιτικό. Φοβάμαι τώρα στην αρχή μόνο μέχρι να συνιθίσει τις νέες ταίστρες με τις πατήθρες όπως έχουμε όλοι μας γιατί παλιά ήταν κλεισμένο σε μικρό ξύλινο κλουβί με εσωτερική ταίστρα.
 
Θα φτασει σε ενα επιπεδο το πουλακι αλλα απο κει και περα και εσυ με την σειρα σου θα αποδεχθεις την φυση του,δεν ειναι καναρινι και δεν θα γινει.
Αυτο αλλωστε το κανει ξεχωριστο σε σχεση με τα καναρινια,η φυση του.
 
@Tony Forpus Συμφωνώ ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που ήθελα ένα για την μοναδικότητα του. Απλά θα παραθέσω φωτογραφία που το είχε ο ξάδερφος μου με τον οποίο διαφωνώ κάθετα. Ελπίζω να συνηθίσει τις ταιστρες. Με τον άνθρωπο τα πάει καλά ίσα ίσα που όταν πήγα να το πιάσω αντί να φοβάται και να πηγαίνει πέρα δώθε μου τσίμπαγε το χέρι σε κατάσταση Άμυνας όπως κάνουν μερικά εξοικειωμένα καναρίνια.
Το κλουβάκι ηταν το παρακάτω και έπαθε ένα σοκ που το έβαλα σε μεγαλύτερο κλουβί αλλά θα συνηθίσει πιστεύω.
 

Συνημμένα

  • -.webp
    -.webp
    9,2 KB · Προβολές: 10
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου Αντώνη (συγχώρεσε με αν μπέρδεψα το όνομα) γιατί το έχω ένα άγχος.
 
@Tony Forpus Ήδη σήμερα 2η μέρα αρχίζει και πετάει πιο πολύ στο κλουβάκι και δείχνει να συνηθίζει. Του έβαλα καρδερίνα από YouTube και έριξε ένα δυνατό κεαληδημα άλλο πράγμα αλλά μόνο για κάνα 5 λεπτό. Θέλει μπανακι γιατί βουτάει το κεφαλάκι του στις ποτιστρες αλλά φοβάμαι αυτές τις μέρες με το χιονια και θα περιμένω. Νομίζω πάμε πολύ καλά 👌.
 
Θέλει μπανακι γιατί βουτάει το κεφαλάκι του στις ποτιστρες αλλά φοβάμαι αυτές τις μέρες με το χιονια και θα περιμένω.
Να μην φοβάσαι, βάζε μπάνιο πρωινές ώρες και αυτό αν το χρειάζεται θα κάνει, το μπάνιο μόνο καλό τους κάνει.
Πριν βάλεις το μπάνιο αφαίρεσε τις ταΐστρες για να μην βραχούν οι σπόροι.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Συνήθως και στα 3 καναρίνια μου τους βάζω μπανακι 1-2 φορές εβδομαδιαίως κατά τις 12-1 τώρα το χειμώνα τις καλές μέρες με ήλιο. Τα αφήνω μισή ώρα κάνουν το μπανακι τους φουσκώνουν και χαρακτηριστικά σαν βεντάλιες για βιταμίνη D και το απολαμβάνουν. Απλά τώρα είδα έρχεται χιονιάς από αύριο με θερμοκρασίες 2-8 και ισχυρούς βοριάδες αυτό εννοούσα και είπα να περιμένω ένα 10 ήμερο.
 
Εγώ θα του έβαζα έστω για μια φορά λαμβάνοντας υπόψιν ότι στο μικρό κλουβί σίγουρα δεν έκανε μπάνιο, όσο πιο καθαρά φτερά έχουν τόσο καλύτερη η μόνωση που αποκτούν στο κρύο.
 
Update: 10η μέρα σήμερα και δεν έχει ξεκινήσει να λέει και να κελαηδάει. Εχει συνηθίσει την ζευγαρωστρα του κάνει άριστα τις πτήσεις του ενώ στην αρχή δεν μπορούσε, έφαγε και μπρόκολο που του έβαλα. Του έβαλα και σουπιοκόκαλο και το τιμάει και αυτό και με το παραπάνω. Καμία φορά όταν ακούει τα καναρίνια από την άλλη άκρη του μπαλκονιού θυμώνει και κάνει τους ήχους όπως κάνουν τα πουλάκια όταν τσακώνονται. Το κάνει και με το χέρι μου όταν παω να αλλάξω τα νερά αλλά αυτό είναι λογικό πιστεύω. Λέτε να τον στρεσσαρουν τα 2 αρσενικά μου και γιαυτό να μην λέει; Οταν του βάζω καρδερίνα στο YouTube αρχίζει αμέσως και δίνει ρεσιτάλ αλλά μόνο τότε. Κάνω κάτι λάθος; Αρκετοί μου είπαν ότι είναι λάθος που τον έβαλα σε τόσο μεγάλο κλουβί (αλλά δεν τους ακούω εγώ).
 
Λέτε να τον στρεσσαρουν τα 2 αρσενικά μου και γιαυτό να μην λέει;
Όχι. Φρόντισε απλώς να μην τα βλέπει.

Οταν του βάζω καρδερίνα στο YouTube αρχίζει αμέσως και δίνει ρεσιτάλ αλλά μόνο τότε. Κάνω κάτι λάθος;
Να του βάζεις πιο συχνά τότε.
 
@Stavros Δεν τα βλέπει ούτε τώρα ούτε μετά που θα μπει στη μόνιμη θέση όταν τελειώσει η καραντίνα που είναι σε ντουλάπα dexion. Απλά όταν τα ακούει συνήθως οταν κεληδανε δυνατά και ταυτόχρονα γυρνάει προς το μέρος όπου ακούγονται και αγριεύει όχι πάντα ορισμένες φορές.
Όχι. Φρόντισε απλώς να μην τα βλέπει.

Να του βάζεις πιο συχνά τότε.
Ωραία θα του βάζω να ακούει που του αρέσει γενικά φαίνεται χαρούμενο στο νέο κλουβάκι και δέχεται ότι του βάζω. Έβαλα και μπανιέρα δεν έκανε αλλά πήγαινε και την τσίμπαγε και έβαζε το κεφαλάκι μέσα.
 
@Tony Forpus Ναι αυτό είναι βέβαιο μου το χε στείλει και σε βίντεο πριν το φέρει αλλά κελαηδάει και τώρα με φωνές καρδερίνας κάπου κάπου δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
[automerge]1613903275[/automerge]
@Stelans Απλά δεν ξέρω πόσες μέρες θέλει να προσαρμοστεί και αν κομπλαρετε που ακούει τους άλλους που είναι δυνατοί τραγουδιστές. (κάπου το διάβασα στο διαδίκτυο σαν γνώμη γιαυτό το αναφέρω).
 
Έβαλα και μπανιέρα δεν έκανε αλλά πήγαινε και την τσίμπαγε και έβαζε το κεφαλάκι μέσα.
Έτσι κάνουν στην αρχή. Απλά, το δικό σου ως ημιάγριο πουλί (ως είδος) όμως, ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

κομπλαρετε που ακούει τους άλλους που είναι δυνατοί τραγουδιστές
Αυτό είναι κίνητρο για τα πουλιά, όχι πρόβλημα. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς όποιον τρόπο του βολεύει για να αρχίσει να λέει λίγο λίγο, μέχρι να ξεκλειδώσει.
 
Back
Top