Γενικά Μεγάλωσε το ράμφος του;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Liana
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους!
Τον τελευταίο καιρό έχω την εντύπωση ότι έχει μεγαλώσει το ράμφος του Μπουλούκου (nanday). Είναι μόλις 1 έτος και νομίζω ότι δεν δικαιολογείται...
Του έχω βάλει πέτρα για να την ξύνει καθώς και καποια ειδικά κατασκευάσματα που εφάπτονται στα κλαδιά.. Έχει επίσης και ξύλινα παιχνίδια που έχω ακούσει ότι βοηθάνε...
Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω; Χθές τον βρήκα να ξύνει την μύτη του στον τοίχο..☹ Κάποιος ίσως κτηνιάτρος που μπορείτε να μου συστήσετε; Δυστύχως είναι ελάχιστοι οι γιατροί που ξέρουν από πουλιά... Πάντως τρώει κανονικά, δεν δυσκολεύεται...
Χίλια ευχαριστώ!

Νομιζω πως οσα του παρεχεις ειναι πολυ καλα για να κρατιεται το ραμφος του στο σωστο μεγεθος. Επειτα αφου ειναι μονο ενος ετους νομιζω πως ειναι φυσιολογικο να μεγαλωσει το ραμφος του αφου ενηληκιωνεται σιγα σιγα και δεν νομιζω πως ειναι κατι ανησυχητικο. Τι τροφη του δινεις;

για πτηνιατρο δες εδω https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Άρα ειναι φυσιολογικό να μεγαλώσει το ράμφος του σ' αυτή την ηλικία... Ομολογώ ότι ανακουφίστηκα...
Ότι αφορά την διατροφή του, κάθε πρωί του βάζω ένα μπολ με φρούτα και λαχανικά ή όσπρια, και κάθε 15 ημέρες αβγό, και επιστρέφοντας το απόγευμα σπίτι του το βγάζω και του βάζω pellets. Εννοείται ότι σποράκια έχει επί μονίμου βάσεως... 😀
Ευχαρίστώ πολύ για την βοήθεια με τους πτηνιατρους. 🙂

Μπραβο σου που φροντιζεις τοσο καλα τη διατροφη του!

• Like
Αντιδράσεις: Liana
Εννοείται ότι σποράκια έχει επί μονίμου βάσεως...
Λιάνα μου τα σποράκια δεν κάνει να του τα δίνεις σε καθημερινή βάση. Γιατί τα σποράκια δεν του προσφέρουν τίποτα, μόνο λίπος.
και από οτι μου είπαν τα σποράκια κάνουν κακό στο συκώτι τους.

• Like
Δεν πρέπει δηλαδη να του έχω σποράκια καθημερινά; Πάντως την διατροφή που αναφέρω παραπάνω μου έιπαν να ακολουθήσω, αν και το έχω ξαναακούσει αυτό με τα σποράκια και το λίπος! Εσύ τι τροφή του δίνεις;
Πάντως το ράμφος του το έφτιαξε μόνος του με τα σύνεργα που του έχω βάλει...😛

εγώ της ροζέλας μου της δίνω σποράκια μία φορά την βδομάδα κι αν... και ως κύρια τροφή της βάζω πέλλετς.
επίσης της βάζω και στικ με διαφορους σπόρους [ περιστασιακά ], αυγοτροφή και ενα μειγμα με διαφορα φρουτα [ πουλαει στο πετσοπ ]. και εννοείται φρέσκα λαχανικά και φρούτα...

• Like
liana και anastasia γραψτε στο αντιστοιχο θεμα με τα πελλετσ ποια μαρκα χρησιμοποιειτε εσεις, που τη βρισκετε σε τι συσκευασια και σε τι τιμή και ποσο καταναλωνουν απο ποσοτητα.

An mporeis vale mia fotografia tou ramfos tou...an einai ontos megalo o ktiniatros mporei na tou kopsi ligo h tha to limarei mexri na einai sosto megetos...
...an megalonei astamatita kai tha to afinis na ginei megalo meta den tha sou voithisi o ktiniatros...epidi an tha tou kopsei to poliiii MEGALO ramfos meta den tha mporei na troei...kai mporei na pethanei apo pina...

Καλημέρα σε όλους!
Το ράμφος του Μπουλούκου είναι πολύ καλύτερα, το κόντυνε και το λίμαρε μόνος του με τα κλαδάκια και την πέτρα που του έβαλα. Επίσης πήγα χθές και του αγόρασα σουπιοκόκκαλο... Αν και δεν το πλησιάζει προς το παρόν γιατί το φοβάται...😛 Αυτό που με φόβισε περισσότερο είναι μήπως του μεγάλωσε το ράμφος από κάποιον ιό ή τέλος πάντων μήπως ήταν αρρωστούλης..☹
Όσο για τα pellets, αρχικά τα αγόραζα από ένα pet shop στην Δροσιά που πουλούσε μόνο παπαγάλους και οι άνθρωποι εκεί ήξεραν τι τους γινόταν. Δυστυχώς όμως κλείσανε... Και τώρα δεν βρίσκω εκείνα που του έπαιρνα καθώς τα φέρνανε μόνο εκείνοι... Και αγοράζω κάποια που είναι για conures..
Οπότε δεν αποκλείεται να έχουν και για πιο μικρά παπαγαλάκια aggel, αφού έχουν για διάφορες ράτσες, αν και δεν είμαι σίγουρη.
Νάσο εγώ του τα βάζω τα pellets το απόγευμα, αφού του βγάλω τα φρούτα και λαχανικά που έχει από το πρωί... Έχει συνήθως 10 κομματάκια και τρώει όσο θέλει... Πάντως του αρέσουν πολύ και μυρίζουν και ωραία. 🙂
Από ότι θυμάμαι δεν έιναι ακριβά και η συσκευασία κραταέι για μεγάλο διάστημα..

• Like
Αντιδράσεις: aggel
Back