Διατροφή Μειγμα τροφής για μπατζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ermis1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ermis1

PB New Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2016
Μηνύματα
153
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα! Μετα από λίγο ψάξιμο έφτιαξα σήμερα ένα μιγμα για τα μπατζι. Όποιος έχει να προτείνει κάτι παραπάνω να δοκιμάσω ευπρόσδεκτο. στη τροφή έβαλα τα εξής :
- καρότο πολυ ψιλό τριμμένο
-καρύδι ψίχα στο μπλέντερ
-Αυγό βραστό τριμμένο μαζί με το τσόφλι
-κεχρί
-σουσάμι
-ρίγανη
-δυόσμο αποξεραμένο
Νομίζω πως να βάλω επιπλέον αυγό στην αυγοθήκη ειναι περιττό.
 
Όλα τα υλικά που χρησιμοποίησες είναι ενδεικνυόμενα και πολύ ωφέλιμα.
Επειδή όμως τα πήρες μόλις τώρα τα πουλάκια, συνήθως συνίσταται για την πρώτη εβδομάδα να μην προσθέτουμε νέα τρόφιμα στο διαιτολόγιο, παρά μόνο σπόρους, για να παρακολουθήσουμε κουτσουλιές και γενικότερη υγεία.
Προβαίνουμε στην ανάμειξη των τροφίμων, όταν έχουν δοκιμαστεί ένα-ένα στο διαιτολόγιο και έχουν αποδειχθεί αποδεκτά από το πουλάκι μας.
Ως προς την συνταγή τώρα, εσένα πως σου φάνηκε; Μήπως είχε μεγάλη ποσότητα υγρασίας; Γιατί δεν έβαλες κάτι απορροφητικό της όπως rask ή τρίμμα φρυγανιάς ή κουάκερ.
Επίσης, το μείγμα αυτό δεν μπορεί να παραμείνει στο κλουβί πάνω από 4-5 ώρες. Σε τι ποσότητα το έφτιαξες;
Αν θέλεις να δεις και να πειραματιστείς με αυγοτροφές, υπάρχουν πολλές συνταγές εδώ https://petbirds.gr/product-category/birds/foods/eggfoods/ .
Πως πάνε τα μικρά νεοφερμένα;
 
Δεν το γνώριζα οττι θέλει και για τη τροφή έλεγχο, αν και το παιδί που μου τα έδωσε μου είπε οτι όλα είναι μια χαρά. Καλύτερα όμως να μην κάνω πειράματα. Μια χαρά τα πάνε φιλιά και τραγούδι. Απο εχτές μιας και έχει καλές μέρες τα έχω έξω και μπορώ να πω οτι είναι ποιο δραστήρια.
 
Απο εχτές μιας και έχει καλές μέρες τα έχω έξω και μπορώ να πω οτι είναι ποιο δραστήρια.
Πολύ ωραία, τα βγάζεις το πρωί και τα βάζεις το βράδυ μέσα; Τι σύστημα ακολουθείς; Πρόσεχε τις καρακάξες και τα γεράκια την ημέρα, επιτίθενται σε κλουβιά. Το έξω χρειάζεται μέτρα προστασίας, εκτός αν είναι για λίγο με την παρουσία σου.
 
τα βάζω μέσα πριν δύσει ο ήλιος το απόγευμα, και τα έχω προστατευμενα εκεί που είναι, προσωρινά βέβαια μέχρι να τελειώσω την κατασκευή με τις ζευγαρωστρες. Την έχω πατήσει πριν χρονιά με ένα καναρίνι το είχε κατασπαράξει κάποιο αρπακτικό.
 
Δεν ξέρω που βρίσκεσαι, εγώ στην Αττική, αυτές τις μέρες οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές. Αν δεν έχεις πολύ ψηλά το καλοριφέρ στο σπίτι, στην ουσία δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας και μπορείς να τα βγάζεις έξω. Οι δικές μου μπαλκονόπορτες επειδή έχω ζώα είναι συνέχεια ανοιχτές να φανταστείς.
Όμως καλύτερα να τα επιστρέφεις μέσα λίγο νωρίτερα, γιατί δεν θέλουμε διαφορές θερμοκρασιών στα πουλιά μας και να τα βγάζεις αφού έχει ανατείλει καλά-καλά ο ήλιος.
 
τα βάζω μέσα πριν δύσει ο ήλιος το απόγευμα, και τα έχω προστατευμενα εκεί που είναι
Το μέσα έξω μόνο καλό δεν κάνει.. εκτός φυσικά αν η θερμοκρασία του σπιτιού σου είναι ίδια με αυτή του μπαλκονιού σου!
 
Το μέσα έξω μόνο καλό δεν κάνει.. εκτός φυσικά αν η θερμοκρασία του σπιτιού σου είναι ίδια με αυτή του μπαλκονιού σου!
Εχτές και σήμερα εδώ στην Αθήνα είχε ζέστη όποτε σκέφτηκα σαν τον ήλιο τίποτα καλύτερα. Απο τις 5 που αρχίζει λίγο και πέφτει η θερμοκρασία τα βάζω μέσα.
 
Back
Top