Αναπαραγωγή Μελανίνη στο ράμφος αχάτη λευκού υπολοιπόμενου

Εγγραφή
12 Ιαν 2023
Μηνύματα
78
Πόλη
Ηρακλειο κρητης
Χρόνια πολλά σε όλους!
Έχω μια απορία....
Ο αχατης λευκός Υπολοιπομενος έχει( όπως φαίνεται στις φώτο)στο ράμφος σημάδια μελανίνης και τα νύχια δεν τα λες στο χρώμα του δέρματος. Screenshot_20231028-155750_Gallery.jpgScreenshot_20231028-155926_Gallery.jpgScreenshot_20231028-155948_Gallery.jpg
Είναι καλύτερα να μην μπει σε αναπαραγωγή η μπορούμε π.χ. να τον χρησιμοποιήσουμε για φορείς τοπαζιο η 0παλ? Είναι ελάττωμα που διορθώνεται η κάτι δύσκολο?
Το χειρότερο είναι ότι ο αδερφός του έχει και αυτός ίχνη μελανίνης αν και φορέας Σατινε ( δεν ορκίζομαι αλλά έχουν μεγάλη διαφορά στο λιποχρωμα)
Screenshot_20231028-161137_Gallery.jpgScreenshot_20231028-161135_Gallery.jpg
Άσχετο! Σε σεμινάριο ιταλικό ανέφεραν (αλλά δεν εμβαθυναν) ότι καθαρίζουν το λευκό λιποχρωμα από το οπαλ (αχατη) με κόκκινο αχατη?????
Ακόμη ότι τονίζουν το κίτρινο λιποχρωμα με πράσινο....Και με το δεύτερο γυρίζουν πίσω,αντε κατανοητό....Με τον κόκκινο αχατη πως καθαρίζουν το λευκό??????
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20231028-161129_Gallery.webp
    Screenshot_20231028-161129_Gallery.webp
    37,3 KB · Προβολές: 26
Είναι γενετικό ελάττωμα που αποκλείει το πουλί απο την δημιουργία μιας σειράς, εκθεσιακού προορισμού. Βάλε τα λινκς του σεμιναρίου στο οποίο αναφέρεσαι, να τα διαβάσουμε.
 
@mgerom καλημέρα. Ψάχνω μέρες να το βρω στο youtube γιατί ήθελα να το ξαναδώ για να ρωτήσω αλλά τίποτα...
Για τη χρήση κόκκινων αχατων στο λευκό οπαλ ανέφερε και ο Κώστας ο Σμύρλης σε σεμινάριο του ΠΟΚ (2014)που το έχω κρατήσει αλλά και αυτός δεν επεκτάθηκε...Αυτό μπορώ να στο στείλω...
Στα δικά μου....
Με υποψιασε το γεγονός ότι ο αδερφός του (φορέας Σατινε) έχει και αυτός ίχνη μελανίνης στη μύτη....και τότε θυμήθηκα ότι κάπου το είχες αναφέρει και έτσι ρώτησα....
Μάκη αυτό δηλαδή σημαίνει ότι και οι αδελφές τους (σατινε άρα "καθαρές")θα βγάλουν πουλιά με το ίδιο ελάττωμα γιατί υπάρχει στον γονοτυπο και απλά κρύβεται από την μετάλλαξη τους....
Εδω θελω να πω ότι πραγματικά αν δεν εκμεταλλευτουμε το διαδίκτυο για σεμινάρια κτλ όπως όλος ο πλανήτης θα μείνουμε χίλια χρόνια πίσω....και σεμινάρια κάπως πιο εξειδικευμένα- όχι μόνο παίρνουμε δύο καναρινια τα βάζουμε σε ένα κλουβί και προσέχουμε να μην είναι και τα δύο θηλυκά!!!- Ας εκμεταλλευτουν οι σύλλογοι τους δικαστές ( υπάρχουν όλο τον χρόνο, όχι μόνο δύο μήνες)
Και νομίζω ότι όποιος εκτρέφει ράτσες ανεξάρτητα από διαγωνισμούς θέλει να βελτιωνονται τα πουλιά του.Οσο για εμένα πρέπει να βγάλω εκτός την μαμά και τα παιδιά της....και όχι Μάκη δεν φταις εσύ!!!!! Χάχα...με γλύτωσες από μελλοντικές απογοητευσεις.....
Ευχαριστώ πολύ!!
Υ.Γ. 1. Αν μπορείς να μας εξηγήσεις πως λειτουργεί το κόκκινο για να καθαρίσει το λιποχρωμα στο οπαλ....
Υ.Γ. 2. Ισως μπορούν να ανοίξουν κάποια θέματα καινούργια για το πως δουλευονται τα χρώματα ανα ποικιλία και κατηγορία με κάποιες νέες εξελίξεις...και βέβαια τι μπορούμε να βελτιώσουμε και τι όχι.....Αν δεν ρωτούσα θα έχανα 3-4 ζευγάρια
 
Δεν μπορώ να εξηγήσω τίποτα αν δεν υπάρχει σαφής ερώτηση. Γι' αυτό ζήτησα, όχι την δική σου περιγραφή, η οποία είναι ενός αρχάριου που δυσκολεύεται να καταλάβει (φυσικό πράγμα), αλλα το λίνκ που θα μου επέτρεπε να δώ ακριβώς τι γράφτηκε ή τι ειπώθηκε. Γι' αυτό επαναλαμβάνω, βάλε εδώ τα στοιχεία στα οποία αναφέρεσαι, να διαβάζουμε όλοι και να δώσω απαντήσεις στα σημεία που θα μου υποδείξεις οτι θέλεις επεξηγήσεις.
 
@mgerom δίκιο έχεις αλλά δεν το βρίσκω....
Πάντως ο Giovanni Canali διαρρηγνυει τα ιματια του -πότε κόκκινο με αχατη οπαλ λευκό Υπολειπομενο,αντίθετα λέει, βάζοντας με ένα λευκό οπαλ ένα κίτρινο αχατη φορέα οπαλ οι φορείς θα είναι εκθεσιακοι αν φυσικά οι γονείς είναι καλοί...Θέλει να πει ότι είναι συνολικά καλός συνδυασμός....Τώρα εξηγώ σε σένα......τέλος πάντων!!! Φανταστικα ότι παίζει κάτι πικάντικο σαν το "τσιπάκια" ή το " ψεκασμα" και επειδή στον ΠΟΚ ανέφεραν στο σεμινάριο ότι "το οπαλ χρειάζεται φορείς για να τονίσουμε την μπλε μελανίνη και ταυτόχρονα πρέπει να ασπρίσουμε το λευκό, χρησιμοποιούμε ένα κόκκινο αχατη,αχατη για την μελανίνη και κόκκινο για να ασπρίσουμε το φόντο...."
είπα να ρωτήσω γιατί σίγουρα κάτι θα ξέρεις για αυτή την σκοτεινή ιστορία....χαχα!!!!Βέβαια το σεμινάριο είναι δεκαετίας και τα πράγματα τρέχουν....μην κατηγορούμε τούς ανθρώπους......
Είμαι πάντως σίγουρος ότι όλα αυτά τα "sotto voce"(ψίθυροι) έχουν μεγάλη απήχηση...
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Ζαχαρία χαίρομαι που έχεις πάρει το "μικρόβιο" και προσπαθείς αλλά, αυτά που γράφεις δεν έχουν ειρμό. Δεν ανησυχώ καθόλου που προσπαθείς να μου εξηγήσεις κάτι που δεν έχεις καταλάβει διότι ξέρω ότι..... Εχεις αρπάξει δυό απο δώ ,τρία απ' εκεί, τα έχεις ανακατέψει καλά μέχρι να γίνουν όσο πιο θολά γίνεται και μετά αρχίζεις να ρωτάς με βάση αυτή την θολούρα. Στον ΠΟΚ κάνει σεμινάρια ο Σμυρλής, ένας άνθρωπος που είναι ο πρώτος που έχει αναλύσει την γενετική στα καναρίνια χρώματος, όταν οι άλλοι δεν είχαν δει στην ζωή τους Ιζαμπελ ή Αχάτη. Τέτοιες μπαρούφες που μάλιστα βάζεις σε εισαγωγικά δεν θα τις έλεγε φυσικά. Είμαι διαθέσιμος ανα πάσα στιγμή, να συζητήσω και να εξηγήσω αναλυτικά οτιδήποτε έχει σχέση με τις ποικιλίες των καναρινιών χρώματος. Αλλα πάντα σοβαρά και χωρίς να πηγαίνει χαμένος ό χρόνος.
Υ.Γ Οσα απο τα παιδιά εδώ ενδιαφέρεστε για έναν εκπαιδευτικό καφέ, συνοδεία κρέπας σοκολάτας κανονίστε μια τέτοια χαλαρή συνάντηση κανένα Σαββατοκύριακο.
 
@mgerom Μάκη σού έστειλα στο messenger το βίντεο. Στο 22' αναφέρεται ο κ.Σμυρλης για το οπαλ....
Επειδή είναι λίγοι οι σοβαροί άνθρωποι για αυτό ρώτησα εσένα,αλλά μάλλον δεν κατάφερα να γίνω κατανοητός.Παντως τίποτα από αυτά που έγραψα δεν είναι δικά μου. Τώρα αν κάτι δεν κατάλαβα καλά....
 
Δεν κατάλαβες καλά , αλλά σε μεγάλο ποσοστό δεν φταις εσύ, διότι στο σημείο που αναφέρεται το κόκκινο δεν ξεκαθαρίζει οτι μιλάει για έναν αχάτη φορέα οπαλ με καθαρό ΛΕΥΚΟ, κατ' αρχάς. Εστω και κόκκινο. Αλλά τι κόκκινο ; Εναν αχάτη κόκκινο μωσαϊκού με εμφανές καθαρό λευκό. Αλλα οι περισσότεροι, ιδιαίτερα τότε, όταν μιλάνε για αχάτη, εννοούν αυτόματα έναν αχάτη κόκκινο μωσαϊκού.
Ολες οι δευτερογενείς μεταλλάξεις θέλουν ενίσχυση ΤΩΝ ΜΕΛΑΝΙΝΩΝ τους (ΚΑΦΕ Ή ΜΑΥΡΩΝ) . Οι φορείς βοηθούν σ' αυτό, αρκεί να ξέρεις να διαλέγεις. Το ΛΕΥΚΟ για να τονωθεί χρειάζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απουσία φαιομελανίνης και λιποχρώματος. Αυτές είναι οι δυό χρωστικές που το "θαμπώνουν". Το ζευγάρωμα με πουλιά που οι μεταλλάξεις τους προσφέρουν αυτή την δυνατότητα είναι τα έχοντα ή φέροντα τις μεταλλάξεις ΤΟΠΆΖΙΟ ,ΣΑΤΙΝΕ ΕΟΥΜΟ που η δράση τους κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά. Πέραν αυτού, υπάρχουν οι λεγόμενοι παράγοντες που λειτουργούν περίπου με αυτόν τον ίδιο τρόπο (ΑΖΟΥΛ και ΜΠΛΟΥ). Καθαρίζουν και αυτοί την φαιομελανίνη και χαρίζουν καθαρό φόντο. Αυτοί οι παράγοντες κάποιες φορές είναι δυνατότεροι κι' απο τις ίδιες τις μεταλλάξεις και εξασφαλίζουν πολύ καθαρές πλάτες (κοντράστ). Ιδιαίτερα σε πουλιά χωρίς λιπόχρωμα ΛΕΥΚΑ. Ετσι χρησιμοποιούνται κατα κόρον ιδιαίτερα στους κόκκινους μωσαϊκούς αχάτες. Η μεταφορά ενός τέτοιου παράγοντα σε μια ποικιλία με λευκή βάση είναι κάτι που αξίζει τον κόπο , με όποιο κόστος.
Τα χωρίς λιπόχρωμα οπάλ, και τα μωσαϊκά του είδους, έχουν μια χαρακτηριστική γαλακτερή μπλεδίζουσα εμφάνιση. που δημιουργείται απο την ιδιοτροπία της μετάλλαξης να αντιστρέφει την εναπόθεση των μελανινών . Ετσι, οι μελανίνες μένουν στο κατώτερο μέρος των φτερών και στο επάνω εγκαθίσταται μια πολύ αραιωμένη εκδοχή τους. Αυτά τα ελάχιστα με την ελπίδα να...έχεις ακόμα περισσότερες απορίες 😊
 
@mgerom
Μάκη non ci siamo( δεν συμφωνούμε)που λένε και οι φίλοι μας οι Ιταλοί!!!!
Μου λες ότι δεν έχει ειρμό η σκέψη μου,ότι βάζω μπαρούφες στο στόμα ένας σοβαρού ανθρώπου και μετά που βλέπεις το βίντεο μου απαντάς ότι το είπε μεν αλλά προτείνει, 10 χρόνια πριν, να χρησιμοποιήσει ο συνάδελφος κοκκινο αχατη ( μωζαικ? δεν το ανέφερε) για ένα λευκό οπαλ γιατί είναι αυτονόητο ότι θα είναι αζουλ ?
Μάλλον ήταν χθες μια κακή βραδιά....
 
@mgerom
Υ.Γ Οσα απο τα παιδιά εδώ ενδιαφέρεστε για έναν εκπαιδευτικό καφέ, συνοδεία κρέπας σοκολάτας κανονίστε μια τέτοια χαλαρή συνάντηση κανένα Σαββατοκύριακο.
Κύριε Μάκη, παρόλο που ανήκω σε αυτούς που δεν θα πάρει μέρος σε αυτό τον εκπαιδευτικό καφέ, μου φαίνονται μια μαγική αλλά δύσκολη γλώσσα οι μεταλλάξεις κ οι ποικιλίες χρώματος, δεν μπορώ να μην σας ευχαριστήσω για την ανοικτή πρόσκληση κ να θαυμάσω την γενναιοδωρία σας.
Κ κάτι που ήθελα να πω, το φόρουμ το ανακάλυψα από δικές σας αναρτήσεις ψάχνοντας στο διαδίκτυο για απαντήσεις σε απορίες μου. Να είστε καλά.
 
Back
Top