Γενικά Μερικά από τα λιποχρωμικά κόκκινα μωσαϊκά μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης koskos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αλικη δεν είναι καποια επωνυμη μαρκα την παιρνω χυμα 10 ε τα 100γρ. Συν και πλην των δυο αρσενικων και των 5-6 θυληκων καθως και για τους 4 αρσενικους γεννήτορες. Οι δυο πρωτοι με μικρη σχετικα μασκα αλλα πιο "καθαροι" ενώ οι αλλοι δυο με ποιο μεγαλη μασκα αλλα ποιο "λερωμένοι".DSC01306 (Copy).webp DSC01303 (Copy).webp DSC01307 (Copy).webp DSC01312 (Copy).webp
 
Οι δυο πρωτοι με μικρη σχετικα μασκα αλλα πιο "καθαροι" ενώ οι αλλοι δυο με ποιο μεγαλη μασκα αλλα ποιο "λερωμένοι".
Μ αρέσει που κάνεις την αυτοκριτική σου! 👍
Και τι θα αλλάξεις του χρόνου έτσι ώστε να μην έχεις ξανά τα ίδια αποτελέσματα;
 
koskos καθε προσπαθεια πρεπει να την επικροτουμαι και μπραβο σου, αλλα πρεπει να κοιταμαι και την βελτιωση αν δεν κανω λαθος τα παραεβαψες απο τα καπακια το κοκκινο εχει βαψει ολο το φτερο.
φιλικα και μονο
 
... Αν δεν κανω λαθος τα παραεβαψες απο τα καπακια το κοκκινο εχει βαψει ολο το φτερο, φιλικα και μονο

Τα πουλιά έχουν βαφτεί ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ . Ολα τα φετινά είναι με "καθαρούς οδηγούς", μια χαρά. Αυτά που είναι πολυβαμένα είναι οι γεννήτορες. Τα πουλάκια περασμένων ετών που άλλαξαν και τα πρωτεύοντα με την πρόσφατη αλλαγή πτερώματος. Το μάτι μας πρέπει να πηγαίνει απ' ευθείας στα δακτυλίδια όταν βλέπουμε βαμένα πρωτεύοντα.
Το βάθος χρώματος είναι κακό. Εγιναν σχεδόν πορτοκαλί (ατονα) Αυτό μπορεί να οφείλεται στην χρωστική ή στον λάθος τρόπο χορήγησης και δοσολογίας. Τα "νεούδια" θέλουν να ταιστούν πολύ καλά για να ανοίξουν οι ώμοι και τα στήθη. Αργότερα για τα ζευγαρώματα, θα χρειαστεί μια πολύ σωστή επιλογή, με αφετηρία τα πτερώματα και την καθαρότητα του λευκού. Υπάρχει δρόμος αλλά και πολλές δυνατότητες βελτίωσης
 
Αυτά που είναι πολυβαμένα είναι οι γεννήτορες. Τα πουλάκια περασμένων ετών που άλλαξαν και τα πρωτεύοντα με την πρόσφατη αλλαγή πτερώματος. Το μάτι μας πρέπει να πηγαίνει απ' ευθείας στα δακτυλίδια όταν βλέπουμε βαμένα πρωτεύοντα.
ναι σωστα δεν ειδα τα δακτυλιδια. (αμαρτησα συγνωμη😉
 
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια. Κ Μακη τι ενοεις να ταιστουν καλα;τι θα περιλαμβανει η διατροφή τους από δω και μπρος;Φετος εκτος της χρωστικης μαζι με την ουδετερη αυγοτροφη της easyyem χρησιμοποιησα και σπιρουλινα. Παιζει ρολο ότι την αυγοτροφη λογω δουλειας δεν την εβαζα κάθε πρωι η το ότι ολο το καλοκαιρι καθημερινα ετρωγαν φρεσκια γλυστριδα από τον κηπο; Μια θυληκια με πιο μικρη μασκα αλλα ολοασπρη είναι προτιμοτερη από μια με μεγαλυτερη μασκα λιγοτερο "καθαρη"; Τελος αρσενικος με μετρια μασκα με επιλεκτικα ζευγαρώματα μπορει να δωσει απογονους με μεγαλη μασκα η θα πρεπει να εισαγω στην εκτροφη μου αρσενικους με μεγαλη μασκα;
Ελπιζω να μην σας κουρασα αλλα κάθε πληροφορια για μενα είναι πολυτιμη
 
Κώστα νάσαι καλά, αλλά για να μη παρεξηγηθώ κάποια στιγμή στο μέλλον... Ποτέ δεν γράφω "καλά λόγια". Γράφω μόνον την γνώμη μου σε σχέση μ' αυτό που βλέπω στις φωτό.
-Τα νεαρά, χρειάζονται ΠΕΡΙΛΛΑ - ΒΡΩΜΗ -ΝΙΖΕΡ σαν έξτρα κέρασμα για να πάρουν όγκο. Φυσικά πριν απ' όλα πρέπει να τρώνε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το βασικό μείγμα σπόρων και ιδιαίτερα τον καναρινόσπορο.

Παιζει ρολο ότι την αυγοτροφη λογω δουλειας δεν την εβαζα κάθε πρωι
-ΠΡΟΣΟΧΗ. Απο την στιγμή που ξεκινάει η παροχή της χρωστικής, ΔΕΝ επιτρέπονται παλινωδίες και δοκιμές. Η απόφαση λαμβάνεται απο πρίν και όλα τα πρόσθετα καθώς και η δοσολογία της χρωστικής παραμένει αναλύωτη. Τα λουτεινούχα πράσινα βοηθούν στην σωστή χρώση. (αντρακλα -ταραξακος-ζωχός-σπανάκι) αλλά και αυτά δίδονται συστηματικά και με πρόγραμμα.
Μια θυληκια με πιο μικρη μασκα αλλα ολοασπρη είναι προτιμοτερη από μια με μεγαλυτερη μασκα λιγοτερο "καθαρη";
Αυτό το δίλημμα θα το έχεις πάντα. Φυσικά δεν είναι μόνον δικό σου. Η απάντηση έχει να κάνει με μικρολεπτομέρειες που θα παρατηρείς στα διαθέσιμα αρσενικά σου. Εκείνο που θα σου πώ εγώ είναι οτι... Δεν μπορείς να πηγαίνεις ποτέ έχοντας μόνον έναν στόχο αδιαφορόντας για τον άλλο. Δεν μπορείς να ψάχνεις για το μεγαλύτερο κεφάλι με την καλύτερη μάσκα αδιαφορόντας για την διάχυση. Αλλά ούτε και για το αντίθετο. Να φτιάχνεις καθαρά, λευκά πουλιά, αδιαφορόντας για την καλή τους μάσκα. Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύπτεις κάθε χρόνο με τις δοκιμές σου.

Δυσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο η όποια ταλαιπωρία. Το αποτέλεσμα είναι αυτά τα πανέμορφα πουλιά. Καλή συνέχεια!
 
Ο πληθυντικος στην αρχη και στο τελος του ποστ αφορουσε σε όλα τα μελη που απαντησαν η διαβασαν αυτό. Επειδη δεν υπαρχει η δυνατοτητα ενημερωσης στον χωρο μου απο καποιον εκτροφεα η γνωμη η δικη σου κ Μακη και οποιου αλλου μπορει να βοηθησει είναι πολυτιμη. Μετα από εξι χρονια ενασχόλησης με αυτή την ρατσα ωρες ωρες νοιωθω ότι δεν ξερω τιποτα. Δεν θελω 'καλα λογια" αλλα αληθειες. Ελπιζω αυτά να ερθουν καποια στιγμη στο μελλον (δεν είναι αυτοσκοπος)
Ευχαριστω ..
 
Καλησπερα φιλε.. Αν εισαι απο αθηνα θα θελα να πιουμε κανα καφε να γνωριστουμε και να μιλησουμε για τα μωσαικα μας..σιγουρα εχουμε πολλες ωρες κουβεντας.. Καλο βραδυ σε ολους παιδια!
 
Back
Top