Παρουσιάζω Μερικά απ' τα κοτόπουλά μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Iliassp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μα τι όμορφα είναι όλα τους!
Ισχύει ότι οι Australop έχουν πολύ υψηλή αυγοπαραγωγή;
Το θηλυκό του κόκκινου Φοίνικα αν το έχεις, και όταν μπορέσεις, ανέβασέ το μας σε φωτό να το δούμε
 
σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
@ianos οι αυστραλορπ ειναι ράτσα διπλού σκοπου, με σωστη διατροφη δεν σταματάνε να γενάνε, μόνο τον οκτώβριο μειώνουν λίγο λόγω της πτερόριας αλλα απο όσες ρατσες εχω ειναι στην κορυφή της αυγοπαραγωγής.

Aυτή ειναι η θηλυκιά του φοίνικα.

05_n.webp
 
οι αυστραλορπ ειναι ράτσα διπλού σκοπου,
δλδ, πέρα από αυγοπαραγωγικές κότες είναι και για κρέας; Αν ναι, σε τι βάρος περίπου φτάνουν; Και όταν λες με τη σωστή διατροφή, τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή μιας κότας, ώστε να παράγει περισσότερα αυγά;
Παρεπιπτόντως οι αυστραλοπ κλωσοούν; (είχα ακούσει ότι είναι πολύ καλές μητέρες - ισχύει;)
Τέλος, αυτές τις διαφορετικές ράτσες κότας τις έχεις απομονωμένες τη μία από την άλλη, ώστε να μην υπάρξουν υβρίδια;
 
@ianos ναι ειναι και για κρέας, βάρος ακριβώς δεν γνωρίζω, δεν ετυχε να ζυγίσω αλλα γενικά ειναι βαριές κότες, καμια σχέση με ντοπιες κλπ.
Σωστή διατροφη εννοω ενα καλό μίγμα σπόρων, πρασινάδα, λαχανικά, κλπ (υπάρχει κόσμος που ταίζει 12μηνες το χρόνο σιταρι και περιμένει θαύματα).
Ναι ειναι τρομερές κλωσσες, στην κορυφή όμως όσο αφορά τις κλωσσες ειναι οι silkie. 7 σιλκι ειχα φέτος, και οι 7 κλωσισαν απο 2 και 3 φορές.
Τωρα τις έχω όλες μαζί, γενάρη τις χωρίζω και απο φλεβάρη εχω "καθαρά" αυγά. Τις αφήνω χώρια για όσο διάστημα χρειαστεί ωστε να μαζέψω τον αριθμό αυγών που θελω απ την καθε ράτσα για μηχανη/κλωσσες...Φετος για παράδειγμα που θελω να δώσω έμφαση σε 2 συγκεκριμένες ράτσες, θα τις κρατήσω περισσότερο καιρό χώρια ωστε να βγάλω περισσοτερα μικρα απο αυτες.
 
Φετος για παράδειγμα που θελω να δώσω έμφαση σε 2 συγκεκριμένες ράτσες, θα τις κρατήσω περισσότερο καιρό χώρια ωστε να βγάλω περισσοτερα μικρα απο αυτες.
Σε ποιες ράτσες θα δώσεις έμφαση εφέτος;
 
@Stavros ειναι οι εγκαταστάσεις που ειχε παλιά η γιαγιά μου στο χωριό για τα ζώα (κοτες,γουρουνια, αγελάδα), και επειδη ηταν όλο χτισμένο με τσιμεντόλιθους εχει μείνει ανέπαφο απ τα χρόνια. υπάρχει και ο προαυλισμός πίσω στο πίσω μερος του οικοπεδου που λόγω των δέντρων(καρυδιές, κερασιες, αχλαδιες κλπ) κραταει δροσιά χωρίς να αφήνει την πολύ ζέστη να τις επιρεάσει. + οτι το χειμώνα που μαζεύω τον κηπο, ανοίγω ενα μερος στο φράχτη και μπαίνουν να μαζέψουν ότι εχει απομείνει απο πρασινάδες.
Επίσης μιας και ειμαι σχεδόν εξω απ το χωριο, ανοίγω τις πόρτες και βγαίνουν και προς το δάσος(εκει που ειδες τις αυστραλορπ).

@ianos στις cemani, στις araucana UK, και στις marans. Συγκεκριμένα με τις μαρανς και τις αραουκανα θελω να "φτιαξω" olive eggers. (τα μαράνς κανουν σοκολατί αυγά, τα αραουκανα κανουν γαλαζια, το υβρίδιο(f1) μεταξύ των 2,θα κανει λαδί αυγα, αν το υβρίδιο το ξαναβάλεις με μαρανς, τότε το υβρίδιο(f2) που ουσιαστικα θα είναι 75% marans και 25% araucana θα δώσει λαδί αυγά, σε πιο έντονη απόχρωση.
 
Back
Top