Ασθένειες Μερική απώλεια πτητικής ικανότητας

GrigorisCY

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουν 2022
Μηνύματα
20
Πόλη
Λευκωσία
Καλησπέρα στην ομάδα.

Μία απο τις κανάρες μου τις τελευταίες μέρες δείχνει να θέλει αλλά να μην μπορεί να πετάξει στα ψηλότερα επίπεδα της κλούβας, εκεί που είναι και τα υπόλοιπα καναρίνια και που μέχρι προτίνος βρισκότανε και αυτή τις πλείστες ώρες.

Το πουλί έχει ενέργεια μπόλικη, τρώει και πίνει κανονικά και βγάζει και φωνούλα.

Την ώρα όμως που πάει να πετάξει είναι διστακτικό (σαν να αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να πάει μέχρι στα επάνω κλαδάκια) και πάει στο μεσαίο διάζωμα της κλούβας.

Να αναφέρω ότι το πουλί είχε περάσει μέσα στο καλοκαίρι απο ξηρη ευλογία την οποία ξεπέρασε με μια μικρή απώλεια ενός νυχιού.

Επίσης, να αναφέρω ότι το πουλί δεν έχει ακόμα μπει σε διαδικασία πτερόρροιας. Το πουλί συνεχίζει με το περσινό του πτέρωμα το οποίο είναι φανερά ταλαιπωρμενο. Τώρα άρχισαν να φαίνονται σιγά σιγά τα πρώτα σημάδια πτερόρροιας.

Εικάζω ότι η καθυστέρηση προήλθε για προστασία της ζωής του πουλιού καθότι την περίοδο της φυσιολογικής πτερόρροιας αυτό περνούσε από ασθένεια και ήταν ήδη αρκετά στρεσαρισμενο. Πιθανή πτερόρροια την ίδια περίοδο να ήταν και μοιρεα για το πουλί.

Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το τι μπορεί να έχει προκαλέσει αυτή την μερική απώλεια πτητικής ικανότητας στο πουλί και αν είναι κάτι που επανέρχεται.

Ευχαριστώ
 
Γρηγόρη διάβασε αυτό. Όπως θα διαβάσεις ειναι πιο φρόνιμο να μην μπει το πουλάκι σε αναπαραγωγική διαδικασία κ προσωπικά θα το απομόνωνα από τα άλλα πουλακια για να μην υπάρχει ούτε η μικρή πιθανότητα να κολλήσουν. Για το ερώτημα σου δυστυχως δεν ξέρω εάν συνδέεται ο ιός της ευλογιάς με την παρούσα κατάσταση της. Περαστικά της όπως κ ναχει.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Επίσης, να αναφέρω ότι το πουλί δεν έχει ακόμα μπει σε διαδικασία πτερόρροιας. Το πουλί συνεχίζει με το περσινό του πτέρωμα το οποίο είναι φανερά ταλαιπωρμενο. Τώρα άρχισαν να φαίνονται σιγά σιγά τα πρώτα σημάδια πτερόρροιας.
Το θέμα της πτήσης θα χειροτερεύει όσο μπαίνει περισσότερο στην πτερόρροια. Θα σου πρότεινα να το ξεχωρίσεις από τα υπόλοιπα και να του δίνεις ένα συμπλήρωμα διατροφής για την πτερόροια μέρα παρά μέρα για το επόμενο εικοσαήμερο και αυγοτροφή εναλλάξ.

Γενικότερα, όταν βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με ένα πουλάκι, το απομακρύνουμε αμέσως από το κοπάδι και το μεταφέρουμε σε δικό του ατομικό κλουβί.
 
Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το τι μπορεί να έχει προκαλέσει αυτή την μερική απώλεια πτητικής ικανότητας στο πουλί
Ασθένεια , που έχει προκαλέσει διαταραχές σε κάποια ζωτικά όργανα και ταυτόχρονα έντονο αδυνάτισμα. Πρέπει να πάει για έλεγχο σε κτηνιατρείο-εργαστήριο όπου θα γίνει ένας κύκλος εξετάσεων για να βρεθεί η αιτία και να δοθεί θεραπευτική αγωγή.
 
Back
Top