Γενικά Μερικες ερωτησεις για budgies και cockatiels

Μεσολογγι

PB Member
Εγγραφή
30 Οκτ 2008
Μηνύματα
108
Πόλη
Μεσολόγγι
Τα 2 Budgie μου ειναι συνεχεια μαζι. Στο θηλυκο η μυτη εγινε ξαφνικά παρα πολυ καφε ενω στο αρσενικο ειναι μπλε αλλα οχι τελειος γιατι ειναι μικρα. Επισης στο ενα κοκατιλ μου το εξημερωμενο δηλ. το πρωτο μου νομιζω πως αλλαζει φτερα. Νομιζα οτι ηταν θηλυκο αλλα ξαφνικά το λοφιο του αρχιζε να βγαζει φτερα και να γινεται κιτρινο. Το ιδιο και στο προσωπο του εγινε σχεδον ολο κιτρινο. Επισης σε μερικα σημεια στις φτερουγες του εχει κατι φτερα σαν αγκα8ακια. Εφτιξα και ενα σταντ απο ελια και εβαλα επανω σπαγκω παντου σαν ιστο και πλαστικη σιτα για να παιζουν. Επισης εβαλα μια κουνια να κρεμεται με σχοινια και πολλες πατηθρες.
 
Καλησπέρα, για το κοκατίλ μπορώ να σου πω μόνο γιατί δεν είχα ποτέ Budgies.
Γύρω στο Δεκέμβρη και ο δικός μου έβγαλε καινούρια φτερά στο λοφίο του τα οποία είναι σαν αγκαθάκια. Τώρα είναι ηδη κανονικά φτεράκια.
Πρεπει σ'αυτη τη φαση να προσέχεις γιατι αυτα τα φτερα εχουν μέσα αίμα κ αν σπάσουν η κοπούν το πουλάκι κινδυνεύει σοβαρά λόγω χαμηλής αιμοστατικής ιδιότητας. Καλο θα ειναι να εχεισ στο σπιτι σου αιμοστατικα προοιοντα που θα σου προτεινει ο κτηνιατρος σου. Θα πρότεινα αυτή την περίοδο να τον χειρίζεσαι πολύ προσεκτικά και να του κάνεις συχνά μπανιο(εαν δεν κανει μονος του να τον ψεκάζεις ελαφρα με χλιαρο νερακι, κ οχι απ'ευθειας στο προσωπο αλλα απο ψηλα σαν βροχη) μεσα στην εβδομαδα για να βοηθάς την ενυδάτωση που έχει αναγκη. Καλό ειναι να τον αφηνεις να στεγνωνει μονος του κ οχι με σεσουαρ, απλα φροντισε να ειναι σε ζεστο περιβαλλον.
 
Back
Top