Γενικά Μεσοζωικό πτηνό/δεινόσαυρος

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dadj
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dadj

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Σαν μικρο παιδι παντα ηθελα να ειχα ενα δεινοσαυρακι. Στην συνεχεια εμαθα οτι η Λορυ μας ειναι ως γνωστο οτι πιο κοντα (τεχνικα δε ειναι, οπως κ ολα τα πουλια, ενας avian dinosaur ή απλα ενα πουλί). Προσφατα αγορασα ενα "όδηγο πεδιου" οχι γ πουλια του σημερα αλλα γ αυτους τους δεινοσαυρους που ειναι τα πρωτα πουλια. Λεγεται
"A Field Guide to Mesozoic Birds and other Winged Dinosaurs" οπου κανεις μπορει να διαβασει για πλασματα σαν τα σημερινα πουλια (με δοντια ομως). Μεσα σε αυτα κ ενα πουλακι που ισως ειναι το πρωτο ειδος ζυγοδακτυλου (2 δακτυλα μπρος κ 2 πισω) πτερωτου δεινοσαυρου / πουλιου το dalingheornys liweii χαρακτηριστικο των παπαγαλων.

http://a-dinosaur-a-day.com/post/164616687520/dalingheornis-liweii

Χαριτωμένο δεινοσαυράκι. Σου μοιάζει για παπαγάλος ε; Εμένα καθόλου, ίσως κάποιο άλλο πουλί :D

Χαριτωμένο δεινοσαυράκι. Σου μοιάζει για παπαγάλος ε; Εμένα καθόλου, ίσως κάποιο άλλο πουλί :D

Ειναι απο μωρο το απολυθωμα. Αν ισχυει αυτο με τα δυο δακτυλα μπρος κ δυο πισω μονο παπαγαλοι κ τριποκαρυδοι (?) το εχουν. Το βιβλιο παντως εχει πολλα προιστορικα κοτοπουλα! Επισης δεν ειναι εντυπωσιακο μονο το οτι ειχαν πτερα κ πουπουλα αλλα κ το οτι μαλλον ηταν θερμοαιμα ζωα.

Έχεις "πορωθεί" σε βλέπω :D Το καταλαβαίνω γιατί κι εγώ το έπαθα όταν διάβαζα την μετεξέλιξη των δοντιών σε ράμφος :)

Έχεις "πορωθεί" σε βλέπω :D Το καταλαβαίνω γιατί κι εγώ το έπαθα όταν διάβαζα την μετεξέλιξη των δοντιών σε ράμφος :)

Διαβαζα οτι ειναο μαλλον πιθανο να μπορουμε γενετικα να απενεργοποιησουμε ή ενεργοποιησουμε καποια γονιδια που σχετιζονται με τα δοντια στο ραμφος των πτηνων. Καπου διαβαζα οτι ειναι μαλιστα πιο ευκολο να ξαναφυτρωσουν τα δακτυλα στα φτερα.

Back