Γενικά Μετά από πόσες μέρες ζευγαρώματος γεννιέται το πρώτο αυγό;

Goutaki_syros

PB Member
Εγγραφή
31 Δεκ 2008
Μηνύματα
183
Πόλη
Σύρος
Γεία σας. Θα ήθελα να ρωτίσω μετα τις πόσες μέρες του βατέματος κανουν το πρώτο αυγό και μία φορά αν φτάνει.. Πιστεύω θα εχουν και αλλοι την απορία ακομα και κάπως έμπειροι. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!
 
Γεία σας. Θα ήθελα να ρωτίσω μετα τις πόσες μέρες του βατέματος κανουν το πρώτο αυγό

Εξαρτάται από το κάθε πουλί αλλά συνήθως μετά από 3 έως 5 μέρες.

και μία φορά αν φτάνει.. Πιστεύω θα εχουν και αλλοι την απορία ακομα και κάπως έμπειροι. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

Όσο περισσότερες φορές τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να είναι γονιμοποιημένα τα αυγά.
Και ως γνωστών μια ίσον καμία :D
 
😀! Ναι μια = καμία! Εχεις δικιο. Προβλιματίστηκα τώρα απο το 3 εως 5 μέρες. Γιατι σχεδον σε 3 μεέρες ενα ζευγάρι εφτιαξε και εκανε και αυγό! Θα δούμε...6η-7η μέρα θα δώ τα αυγά. Ευχαριστώ πολύ.
 
😀! Ναι μια = καμία! Εχεις δικιο. Προβλιματίστηκα τώρα απο το 3 εως 5 μέρες. Γιατι σχεδον σε 3 μεέρες ενα ζευγάρι εφτιαξε και εκανε και αυγό! Θα δούμε...6η-7η μέρα θα δώ τα αυγά. Ευχαριστώ πολύ.
Αν έχουν έλθει σε επαφή τα πουλιά, κάποια απο τα αυγά θα έχουν σπόρο.Αν όχι τα πρώτα δύο, πιθανότατα τα επόμενα! 🙂
 
να απαντήσω συγκεκριμένα για το πόσες μέρες μετά κάνει το πρώτο αυγό δεν μπορώ αφού το αρσενικό μπορεί να βατεύει και μέρες πριν γεννήσει η θηλυκιά μέχρι και το τελευταίο βράδυ ακόμη, αλλά και αφού γεννηθεί και το πρώτο αυγό να συνεχίσει επίσης μέχρι και την περάττωση της συνολικής γέννας... Επίσης η θηλυκιά μπορεί να κάνει αυγά και χωρίς την παρουσία του αρσενικού οπότε έχουμε αδιέξοδο στην ερώτηση σου πάλι... Τώρα αν η μία φορά είναι αρκετή νομίζω πως όσο πιο πολύ τόσο πιο καλό είναι :D, αυτό που παίζει ρόλο κυρίως είναι η εποχή στην οποία λαμβάνει χώρα το ζευγάρωμα και το βασικό είναι αν είναι αρκετά δυνατό το σπέρμα του αρσενικού... Δηλαδή αν δεν είναι έτοιμος και 10 φορές τη μέρα να την καβαλάει αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει... Αν είναι έτοιμος μπορεί και η μία επαφή να είναι μοιραία! Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες όπως το πως ο αρσενικός καβάλησε τη θηλυκιά... Μερικές φορές βλέπω πχ τα δικά μου(στραβώνεται ίσως απο την κ...) και δεν βλέπει που καβαλάει την ανεβαίνει και ανάποδα... Το χω δει και αυτό...''βλέπε σταση 69''... Οπότε δεν έχει αποτέλεσμα... Βασικό επίσης είναι το τι προετοιμασία έχει γίνει στα πουλιά πριν το ζευγάρωμα!
 
Back
Top