Αναπαραγωγή Μετά από πόσες μέρες η θηλυκιά σταματάει να κλωσάει άσπορα αυγά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Miguel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καταρχήν καλώς όρισες. Πρώτα πες μας πόσες μέρες κλωσσαει η δικιά σου καναρα.
Δε ξέρω να σου απαντήσω αλλά από ότι είδα και από τα δικά μου στις 18-20 μέρες άρχισε να τα πετα στον πάτο και τις αφαίρεσα όλα. Ας μας πουν και οι άλλοι..
 
Η εγκατάλειψη της φωλιάς και των αυγών από το θηλυκό δεν γίνεται αναίτια.
Αν αφήσει τα αυγά νωρίς (πριν τις δυο βδομάδες περίπου) τότε υπάρχει ενόχληση είτε από τους ανθρώπους, είτε από ζώα (ποντίκια, γάτες πουλιά) είτε από έντομα (κυρίως ψείρες).
Μια κανάρα που ακούει τους ήχους των μικρών μέσα από το αυγό και κυρίως αισθάνεται τις δονήσεις από τις κινήσεις τους χωρίς να έχει ενοχλήσεις στο κλώσημα θα μείνει στη φωλιά πολλές μέρες... Κι όταν λέω πολλές ευνοώ 20 μέρες ή και πολύ περισσότερο.
Σημαντικό ρόλο λοιπόν στο αν θα μείνει στα αυγά ή θα τα εγκαταλείψει έχουν η ηρεμία στο κλώσημα και η ζωή μέσα στα αυγά.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ύστερα από πόσες μέρες η θηλυκιά σταματάει να κλωσσάει άσπορα αυγά;
Δεν περιμένουμε να σηκωθεί το θηλυκό απο τ' αυγά για πούμε οτι είναι άσπορα. Κάνουμε πάντα ωοσκόπιση.
Τα αυγά φυσικά αν περάσουν 14 24ωρα ανελλιπούς επώασης και δεν "σκάσουν" είναι άσπορα. Το τί θα κάνει κάθε θηλυκό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και την εμπειρία του. Συνήθως τα έμπειρα θηλυκά αν δεν υπάρχουν "σήματα" απο τα αυγά σηκώνονται στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας.
 
Βρήκα το σωστό. Ασπορα γταν σίγουρα φαίνονταν από το φως. Εσύ τα έσπασες ή η καναρα.
Ειδα με το φως οτι ηταν ασπορα και το επιβεβαιωσα στη συνεχεια σπαζωντας τα. Παμε γι αλλα τωρα. Βεβαια δεν θα μαθω, πότε θα τα εγκατελειπε η καναρα αν δεν υπηρχε ανθρωπινη παρεμβαση.
 
Back
Top