Διατροφή Μετά την αναπαραγωγή των ζεμπρα

ANASTASIA21

PB Member
Εγγραφή
8 Σεπ 2008
Μηνύματα
159
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα και καλή χρονιά! 🙂
Είμαι η ενθουσιώδης 'γιαγιά'με τα γεννητούρια που είχα πριν από 21 μέρες. Και τα τρία μικρά ζεμπράκια έχουν όλα λευκό φτέρωμα... Είναι ακόμα στην φωλιά τους και τα ταΐζουν οι γονείς τους.
Η διατροφή είναι η εξής:
Τα σπόρια, αυγοτροφή, κάθε μέρα αυγό(αλεσμένο+τσόφλι)και το τσαμπί με τα σπόρια που είναι για ζεμπράκια(όπου δεν το ακουμπάνε καθόλου).Φρούτα δεν τρώνε καθόλου που έχω δοκιμάσει παλιότερα(Μήλο, αχλάδι). Το θέμα μου είναι ότι η θηλυκιά έχει αδυνατίσει και κάτω στο στήθος της έχει χάσει πούπουλα. Πήγε η μητέρα μου στο pet-shop και της είπανε ότι η μικρή πρέπει να πάρει βιταμίνες γιατί μπορεί να μας αποχαιρετήσει.
Της έδωσε την (BOGENA MULTI-VIT της Beaphar)όπου η δοσολογία να είναι στην ποτίστρα 1-3 σταγόνες καθημερινά.Φυσικά δεν τους έχω βάλει ακόμα βιταμίνες διότι με φοβίζει επειδή λέει το χαρτί ότι είναι για παπαγάλους. Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν ξέρετε κάτι για το σκεύασμα αυτό, αν κάνει για τα μικρά μου ζεμπράκια!
Πήγα να βάλω βιντεάκι με τα μικρά όπου τα ταίζει ο αρσενικός(πυροβολάκιας):D, αλλά ήταν μεγάλο το αρχείο.
 
Συμβαινει καποιες φορες στα θηλυκα πουλια που επωαζουν να γυμνωνεται η περιοχη στο στηθος. Αν οντως εχει αδυνατισει τοσο καλυτερα να τη σταματησεις απο την αναπαραγωγη βγαζοντας τη φωλια μολις βγουνε τα μικρα και πριν γεννησει αλλα αυγα.
 
Ναί, συμβαίνει αυτό, και εκτός από το ότι μπορεί να έχει πάθει μερική αποβιταμίνωση, πάντως αυτό με το βγάλσιμο αρκετών πούπουλων στο στήθος, συμβαίνει κυρίως νομίζω μόνο από αυτό:
Επειδή κλώσσαγε 15 ημέρες, όπως και στα καναρίνια, πολλές φορές από τα αυγά που κάθονται συνέχεια εκείνη η περιοχή σχεδόν πάντα λίγο αραιώνει. Εγώ αυτό πιστεύω, σύμφωνα βέβαια πάντα και πό πληροφορίες που έχω ακόυσει γύρω μου
 
Καλησπερα Αναστασια! Το BOGENA MULTI VIT το χρησιμοποιω παντα στα πουλια μου, μη το φοβασαι! Αν προσεξεις και η τροφη τους ειναι ιδια(ζεβρακια-παπαγαλακια Αυστραλιας)
 
...4 σταγονιτσες στην κανονικη ποτιστρουλα να τους βαζεις για 7 μερες! Καθε μερα να τους το αλλαζεις το νερο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Επισης για το μαδημα που αναφερεις υπαρχει περιπτωση να της τα ειχε βγαλει ο αρσενικος! Ο δικος μου την τσουρομαδαει οταν βγαινει απο την φωλια, σαν να την μαλωνει.. Δεν ξερω...Ααα! Να τα χαιρεσαι κιολας... Να σου ζησουν!
 
Back
Top