Ασθένειες Μετά την παλιά αντιβίωση και ....πριν την νέα....

Apostolos1983

PB New Member
Εγγραφή
31 Μαϊ 2014
Μηνύματα
111
Χαίρετε. Το θέμα αυτό παρότι αποτελεί συνέχεια του θέματος μου με το σκαθάκι πιστεύω πως πρέπει να αποτελέσει ένα ξεχωριστό θέμα.
Το πουλί λόγω έντονου αναπνευστικού προβλήματος πήρε 8 μέρες Aviomycine. Δεν είχε καμία απολύτως βελτίωση. Εδώ και 5 μέρες, παίρνει μια πολυβιταμίνη της CEDE. Σε λίγες μέρες περιμένω από το εξωτερικό μια δεύτερη αντιβίωση αμοξικιλίνη+τυλοσίνη που είναι εξιδεικευμένη για τα αναπνευστικά και κυρίως σε περιπτώσεις μυκοπλάσματος.
Το ερώτημα είναι:
Μεταξύ δυο αντιβιώσεων που είναι αναγκαίο κακό (εδώ στην Αγγλία δεν έχω κανέναν 'πτηνίατρο'. Μόνο για σκύλους και γάτες ξέρουν...) πόσες μέρες χρειάζονται ώστε να επανέλθει η χλωρίδα του πουλιού και εκτός από πολυβιταμίνη (που είναι και το πιο συχνό που δίνουν όλοι...) τι άλλο μπορώ να δώσω και κυρίως για πόσες μέρες;

Ξέρω για παράδειγμα ότι μπορώ να δώσω αλόη. Βρήκα οργανική εδώ και σκέφτομαι μετά την πολυβιταμίνη να δώσω καποιες μέρες. Δυστυχώς δεν έχω προβιοτικά εδώ..
 
Μπορείς να πάρεις από φαρμακείο ultra levure ή κάποιο αντίστοιχο ανθρώπινης χρήσης.
 
Ultra levure? Αυτό είναι ζυμομήκυτας αν δε κάνω λάθος. Είναι μέρος της εντερικής χλωρίδας;
Όσο για ανθρώπινα προβιοτικά θα πρέπει να ρωτήσω σε φαρμακείο. Αλλά και πάλι, έχουμε ίδια εντερική χλωρίδα με τα πουλιά;
 
Και εγώ ultra levure τους δίνω μετά από αντιβίωση. Για 7 μέρες δώσε βιταμίνες μέσω της αυγοτροφής και προβιοτικό από το νερό και μετά βάλτου την άλλη αντιβίωση..

Εγώ παλαιότερα, που ένα καναρίνι μου είχε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, το πήγα στο γιατρό και μου έδωσε το antiasmatico που το γιάτρεψε! Και τώρα είναι 7 χρονών και τραγουδάει όλη μέρα!
 
εκτός από πολυβιταμίνη (που είναι και το πιο συχνό που δίνουν όλοι...) τι άλλο μπορώ να δώσω και κυρίως για πόσες μέρες;
Προβιοτικά χρειάζονται, για πουλιά. Πχ:

Liviferm Chevita
Probi-zyme Orlux
Bio-digest Orlux

"Ενισχυτικά" του ανοσοποιητικού π.χ Livimun Chevita
Αλλά και πάλι, έχουμε ίδια εντερική χλωρίδα με τα πουλιά;
Έλα ντε... :)
 
Σταύρε είμαι στην Αγγλία. Δεν έχω πρόσβαση σε αυτά τα σκευάσματα.
Το μόνο που μπορεσα να βρώ είναι το Beneflora μεσω amazon. Αλλά είναι για ανθρώπους και δε ξέρω πως να το χρησιμοποιήσω.
Βρήκα βιολογική αλόη gel. Μάλλον θα του δώσω λίγες μέρες και από αυτό. (Ότι έχω εδώ... Δηλαδή)
 
Back
Top