Ασθένειες Μετά την περσινή πτερόροια σταμάτησε να κελαηδάει. Τι φταίει

Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους απο Θεσ/νίκη. Με λένε Μιαριάντα. Εχω ένα καναρίναι εδω και δυό χρόνια για συντροφιά στο σπίτι. Πέρυσι τον Ιούλιο μετακόμισα και εκέινη την εποχή άλλαζε φτερά και σταμάτησε να κελαηδάει. Μόλις χειμώνιασε το έβαλα μέσα στο σπίτι αλλα και αφού σταμάτησε να ρίχνει φτερά δεν ξανακελάηδησε ποτέ. ☹
Τώρα τον έχω στην βεράντα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά μένω σε εξοχική περιοχή με πολλά δέντρα και πολλά πουλιά να ακουγονται τριγυρω... Μήπως κάτι από αυτά τον τρομάζει; Σημειωτέον οτι είναι κινητικότατος και τρώει κανονικά.

Το ιδιο ακριβως ειχα παθει κι εγω με εναν καναρο μου ο οποιος αρχισε ξανα να κελαηδαει μετα απο 1 χρονο και...
η φωνη του εντελως αλλαγμενη απο αυτη που ακουγα...
θα ηθελα πολυ να μαθω τι παει στραβα σε αυτες τις περιπτωσεις...

Το καναρινακι μου ο Αντωνακης κελαιδισε μια και μοναδικη φορα το πρωτο πρωινο που ηταν σπιτι. Περσι το Πασχα.Αυτο ηταν. Τελος.Βεβαια μολις με δει αρχιζει τα ι. Ιι.. Ιιι αναλογα τα νεα για τα μωρα του ας πουμε ηταν αλλο πραγμα... και γω του απανταω.Αλλαζει τονισμο και τα λεμε μια χαρα. (Ειναι με το ταιρι του )Δοκιμασα να τα χωρισω περυσι ακομη και να τα ζευγαρωσω με το αλλο μου ζευγαρι αλλα το μονο που πετυχα ηταν μια ωραια πτερορροια. Υποχωρησα και ολα ηταν μια χαρα. Στον ιδιο χωρο εχω και τον Χαρη(badgie)που μιμειται τελεια τον τραγουδιστη της παρεας. Εχουν συνηθισει και ζουν ειρηνικα μεταξυ τους, πεταν ελευθερα στο δωματιο καθημερινα. Μενω και γω σε ημιαστικη περιοχη με διαφορα ακουσματα απο αλλα πουλια. Τελη Μαιου ειχα την χαρα να γνωρισω απο κοντα τον φιλο Γιωργο (Κιλκις)που μας χαρισε το καμαρι μας ενα μικρουλι παιχνιδιαρικο και πολυ γλυκο παπαγαλακι. Του τα εδειξα και με συμβουλεψε να τον βαλω σε κλουβακι μονο του. Δεν προλαβα. Την αλλη μερα ακριβως δεν πιστευα στα ματια μου.Ανεβηκε πανω στο ψηλοτερο κλουβι και καμαρωτος κελαιδουσε για ωρα φουσκωνοντας καλυτερα κι απο παγωνι. Ο ατιμος! Του τα ειπε ολα μαζεμενα του αντιζηλου 😉. Κρυφο ταλεντο! Μακαρι να τον ακουγατε! Μια χαρα ξερει λοιπον και μπορει.Αυτος αποφασιζει ποτε θελει. Παρτου παρεα. Οταν αισθανθει καλα, θα στο πει!

Μπραβο FRANIA! Ησουν τυχερη. Εγω τον καναρινο μου τον εχω μονο του, αλλωστε μονο αυτον εχω.. Και μενα μονο τσιου μου κανει και να φανταστειτε καποτε δεν μπορουσα ουτε στο τηλ. Να μιλησω οταν τον ειχα μεσα στο σπιτι και κελαιδουσε! Προς το παρον μου ειπαν να του κανει λιγο διαιτα γιατι ειναι παχουλουτσικος και οτι μπορει να φταιει κι αυτο που δεν κελαιδαει!

Μπορεί να είναι όντως από το πάχος ή τη διατροφή του γενικότερα. Μια άλλη περίπτωση που μπορεί να φταίει για το ότι το καναρίνι σου δεν κελαηδάει, είναι το ότι ίσως δεν τηρεί ένα φυσικό πρόγραμμα. Αν δεν ξυπνάει δηλαδή το ξημέρωμα και δεν κοιμάται το σούρουπο αλλά ακολουθεί ανθρώπινο ωράριο, τότε πιθανόν να αντιλαμβάνεται μόνιμα λάθος τις εποχές και έχει "απορυθμιστεί" γενικότερα.

Διάβασε με προσοχή αυτά, ίσως σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις την αιτία.

Φροντίδα των πουλιών και συνθήκες περιβάλλοντος
Η Διατροφή και η συμβολή της στην καλή υγεία των πουλιών

Back