Αναπαραγωγή Μετά τις γιορτές να βάλω για ζευγάρωμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikfree
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikfree

PB Member
Εγγραφή
19 Απρ 2016
Μηνύματα
684
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα παιδια καλη χρονια να εχουμε!
Λεω τωρα που θα περασουν οι γιορτες δειλα δειλα να βαλω το πρωτο ζευγαρακι μου σε εσωτερικο χωρο παντα κοντα σε παραθυρο που μπαινει φως το πρωι και γινονται ολα φυσικα απλα θα κρατειτε μια ποιο ζεστη θερμοκρασια εβαλα ειδη καποια εξτρα στο κλουβακι του ζευγαριου μιας και αυτες τις μερες που ο καιρος ηταν ποιο ζεστος ακουσα τα αρσενικα μου να κελαιδανε μετα απο πολυ καιρο...
Θελω να μου πειτε γνωμες για την εποχη
Ο λογος που το κανω ειναι καθαρα δικος μου επειδη οταν θα ερθει η εποχη τους δεν θα ειμαι εδω ηθελα να προλαβω εστω μια γεννα και να δω τα μικρα.
Δεν σημενει οτι θα κανω του κεφαλιου μου για την τρελα μου δν θελω για κανεναν λογο να παθουν κατι κακο!
Ευχαριστω εκ των προτερων!
 
αυτες τις μερες που ο καιρος ηταν ποιο ζεστος ακουσα τα αρσενικα μου να κελαιδανε μετα απο πολυ καιρο...
Μονο και μόνο γι αυτο που περιγράφεις θα πρέπει να καθυστερήσεις αυτή σου τη σκέψη για 5-6 βδομάδες.
Τα αρσενικά σου είναι εντελως ανέτοιμα για κάτι τέτοιο.
Συνεπώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η πρώτη τουλάχιστο γέννα αυγών θα είναι άσπερμη και χαμένη.
Προτείνω να ετοιμασεις πρώτα τα αρσενικά σου κι οταν αυτά έρθουν σε αναπαραγωγική ετοιμότητα τότε να ξεκινήσεις την προσπάθεια.
 
τελεια με διατροφη ε;
Όχι μόνο...
Είναι ένας συνδυασμός έντασης και διάρκειας φωτισμού, πιο πλούσιας διατροφής και αύξηση της θερμοκρασίας του χώρου...
Και τα κατατάσσω με τη σειρά προτεραιότητας... Πάντα κατά την κρίση μου.
 
Η μέρα μεγαλώνει πλέον, τα αρσενικά σου πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται.. Προσοχή όμως να μην παχύνουν υπερβολικά όμως.
 
Αν ξεκινήσεις νωρίς αναπαραγωγή, πως θα σταματήσεις στη συνέχεια;
Ο λογος που το κανω ειναι καθαρα δικος μου επειδη οταν θα ερθει η εποχη τους δεν θα ειμαι εδω ηθελα να προλαβω εστω μια γεννα και να δω τα μικρα.
Αυτό είναι που ανησυχεί και εμένα περισσότερο. Εάν λείπεις εσύ, ποιος θα τα περάσει πρόωρα στην επόμενη περίοδο της ανάπαυσης;
 
Ο λογος που το κανω ειναι καθαρα δικος μου επειδη οταν θα ερθει η εποχη τους δεν θα ειμαι εδω..ηθελα να προλαβω εστω μια γεννα, να δω τα μικρα.
Δεν σημαινει οτι θα κανω του κεφαλιου μου, για την τρελα μου, δεν θελω για κανεναν λογο να παθουν κατι κακο!
.. Οπότε, αγαπητέ Νίκο, μήπως θα ήταν προτιμότερο, πριν καν ξεκινήσεις την όποια αναπαραγωγή των καναρινιών σου(μιας και θα φύγεις το προτείνω..), να συζητήσεις με τους δικούς σου τί ακριβώς θα πρέπει να αναλάβουν και να φέρουν εις πέρας;
πώς θα σου φαινόταν να τους έβαζες να διαβάσουν και οι ίδιοι τα κάτωθι άρθρα
και αν θέλουν από καρδιάς και υπάρχει έντονη η διάθεση να συνεχίσουν το έργο σου.. Μέχρι να επιστρέψεις,τότε να προχωρήσεις!
.. Πρόταση που στηρίζεται καθαρά στη θέση σου ότι δεν θέλεις να πάθουν κακό τα πουλιά..
 
Στην αναπαραγωγή συμβαίνουν και απρόοπτα που δεν μπορεί να χειριστεί καποιο άτομο που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με κάτι τέτοιο.. Π.χ δυστοκία κανάρας..λάβε και αυτά υπόψη σου..
 
Στην αναπαραγωγή συμβαίνουν και απρόοπτα που δεν μπορεί να χειριστεί καποιο άτομο που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με κάτι τέτοιο.. Π.χ δυστοκία κανάρας..λάβε και αυτά υπόψη σου..
Όλοι απο κάπου αρχίζουν, έτσι δεν ειναι; Πιθανά και οι γονείς του, με τις κατάλληλες εκ των προτερων δοσμένες οδηγίες να ειναι σε θέση να αντιμετωπίσουν απρόοπτα!
 
Στην αναπαραγωγή συμβαίνουν και απρόοπτα που δεν μπορεί να χειριστεί καποιο άτομο που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με κάτι τέτοιο.. Π.χ δυστοκία κανάρας..λάβε και αυτά υπόψη σου..
Δεν ειναι η πρωτη φορα που βαζω βρε και βγαζω καναρινακια (αν βγαλω)
 
Πιθανά και οι γονείς του, με τις κατάλληλες εκ των προτερων δοσμένες οδηγίες να ειναι σε θέση να αντιμετωπίσουν απρόοπτα!
Το θέμα είναι άλλο... Θέλουν να ασχοληθούν; Η αναπαραγωγή είναι μια πολλή όμορφη περίοδος, αλλά είναι πολλές οι θυσίες που πρέπει να κάνουμε εμείς οι ιδιοκτήτες. Απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα εκ μέρους μας. Οι δικοί μου τους αρέσει πολύ να βλέπουν τα μικρά καναρινάκια να ταίζονται απ τους γονείς τους και να μεγαλώνουν αλλά μέχρι εκεί. Δε θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν αναπαραγωγή εκείνοι γιατί δε θέλουν. Οπότε δε θα μπορούσα ποτέ να τους φορτώσω ένα τέτοιο φορτίο.
Και μη ξεχνάς πως αν τα βάλεις μαζί τώρα (που ούτε εγώ θεωρώ πως είναι έτοιμα και τσάμπα θα ταλαιπωρήσεις τα θηλυκά) και έστω πως βγουν μικρά (πολύ δύσκολο) την άνοιξη που θα φύγεις τα μικρά θα είναι σε μια δύσκολη φάση προς την ενηλικίωση. Επίσης μία απαιτητική περίοδος από μεριά μας που πρέπει να είμαστε εκεί και να τους προσφέρουμε τα πάντα!

Εφόσον τότε γνωρίζεις προχώρα..
Ο Νίκος γνωρίζει... όχι οι γονείς του. 😛

να βαλω το πρωτο ζευγαρακι μου σε εσωτερικο χωρο παντα κοντα σε παραθυρο που μπαινει φως το πρωι και γινονται ολα φυσικα απλα θα κρατειτε μια ποιο ζεστη θερμοκρασια εβαλα ειδη καποια εξτρα στο κλουβακι του ζευγαριου
Το να αυξηθεί λίγο η θερμοκρασία και να γίνει πιο πλούσια η διατροφή, δεν λένε τίποτα. Ειδικά τα αρσενικά δεν υπάρχει περίπτωση να πυρώσουν. Την άνοιξη ο ημερήσιος φωτισμός φτάνει τις 13-14 ώρες, η θερμοκρασία τους 17-20 βαθμούς και τελευταία έρχεται η διατροφή που απλά συμπληρώνει ό,τι κάνει τόσο τέλεια η φύση. Άσε που μέσα στο δωμάτιο δε θα μπορούν να λάβουν Βιταμίνη D από το ήλιο οπότε το θηλυκό δε θα μπορέσει να απορροφήσει το ασβέστιο που θα της δώσεις και έτσι ρισκάρεις την υγεία της.
Η εσωτερική αναπαραγωγή παιδιά δεν είναι απλά βάζω το ζευγάρι μου μέσα στο δωμάτιο. Πρέπει να φτιάξει όλο το περιβάλλον τους σαν να είναι άνοιξη. Να αντιγράψεις δλδ τη φύση... Δύσκολο εγχείρημα!
 
Ειδικά τα αρσενικά δεν υπάρχει περίπτωση να πυρώσουν

Συμφωνώ. Τα δικά μου πέρυσι έφθασαν στο pick της αναπαραγωγικής τους ετοιμότητας τον Μάιο, αλλά είχα ήδη πάρει πουλάκια και είχα σταματήσει τις αναπαραγωγές...
 
Χμ οποτε θα αφησω τον καιρο να τα φερει ολα σιγα σιγα... Δεν θα το ρισκαρω
Πολύ σωστή απόφαση! 👍

Τελικά όμως την άνοιξη που θα λείπεις και αυτά θα πυρώσουν θα τα ζευγαρώσουν οι γονείς σου;
 
Ναι βρε θα βγαλουν πουλακια λογικα αλλα δν θα ειμαι εγω...
Ξερουν
 
Back
Top