Ασθένειες Μετά το pulmosan τι;

diamantenia

PB Member
Εγγραφή
24 Μαρ 2008
Μηνύματα
144
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σας, γράφω μετά από καιρό δυστυχώς για ασθένεια αυτή την φορά..

Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):Το πουλάκι όταν μου το χαρίσανε την περασμένη Κυριακή είχε τα γνωστά ασπροκίτρινα εξογκώματα στα πόδια του. Την επόμενη μέρα ανακάλυψα ότι ήταν βραχνό το τιτίβισμα της. Έχει όλα τα κλασσικά συμπτώματα των ακάρεων της τραχείας. Της έβαλα μία σταγόνα Pulmosan, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Η βραχνάδα και οι ήχοι σαν σπάσιμο καρπών συνεχίζονται. Να σημειώσω ότι εδώ κ 5 μέρες της κάνω επαλείψεις με epithol κ η κατάσταση των ποδιών της έχει βελτιωθεί αρκετά.


Ηλικία Πουλιού:Δεν γνωρίζω ακριβώς
Φύλο:Θυληκό
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εξωτερικός
Θερμοκρασία Χώρου:
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: 2/11/2008
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 3/11/2008
Διατροφή:Σπόροι, αυγοτροφή
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: φυσιολογική
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):συριγμοί, δύσπνοια,ήχοι σαν σπάσιμο καρπών
Κινητικότητα:ελαφρώς μειωμένη
Τρέφεται Κανονικά:Ναι
Προηγηθείσα Θεραπεία:Μια σταγόνα Pulmosan πριν 3 μέρες, επαλείψεις με epithol εδώ και 5 μέρες
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):Ναι
Παρατηρήσεις:
Τέλος να συμπληρώσω ότι είχε χρειαστεί πριν 3 εβδομάδες να βάλω Pulmosan σε ένα άλλο καναρίνι αρσενικό,το οποίο μέσα σε 3 μέρες άρχισε θεαματικά να συνέρχεται κ τώρα πια έχει επανέλθει πλήρως. Στην κανάρα όμως δεν έχω δει καμιά διαφορά και έχω αρχίσει να ανησυχώ. Να της ξαναβάλω Pulmosan δεν κάνει. Διάβασα προηγούμενα threads, αλλά δεν κατάλαβα αν χρειάζεται μετά από 8 μέρες να ξαναβάλω ή εάν πρέπει αυστηρά μετά απο 4 βδομάδες. Τι μπορώ να κάνω σε πρώτη φάση, πριν να την πάω σε πτηνίατρο δλδ?Μπορώ να αγοράσω κάποια αντιβίωση;Υπάρχει περίπτωση να μην ξαναγίνει καλά το πουλί εν τέλει;

Ανεβάζω και μία φωτογραφία μήπως κ βοηθήσει. Είναι την ημέρα π την φέραμε εδώ, πριν της ξεκινίσω την θεραπεία με epithol.
 

Συνημμένα

  • DSC00034.webp
    DSC00034.webp
    42,4 KB · Προβολές: 133
Ρίξε μια ματιά εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Επαναληπτική-χορήγηση-pulmosan.4945/ Προσωπικά στα δικά μου το Pulmosan δεν βοήθησε και σώθηκαν με το Vetermec. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όταν είναι πολύ προχωρημένη η κατάσταση με τα ακάρεα το Pulmosan δεν είναι τόσο αποτελεσματικό.
 
Ρίξε μια ματιά εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Επαναληπτική-χορήγηση-pulmosan.4945/. Προσωπικά στα δικά μου το Pulmosan δεν βοήθησε και σώθηκαν με το Vetermec. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όταν είναι πολύ προχωρημένη η κατάσταση με τα ακάρεα το Pulmosan δεν είναι τόσο αποτελεσματικό.

Σε ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς είναι προχωρημένο από ότι φαίνεται.☹
Με το Vetermec μπερδεύτηκα λίγο, ενέσιμο είναι ΄η το βάζουμε στο νερό?.
 
Είναι ενέσιμο αλλά το χορηγούμε στο νερό. Κι εγώ είχα μπερδευτεί στην αρχή. Καλό είναι να το δει και ένας γιατρός ώστε να σου δώσει και αντιβίωση για να προλάβει δευτερογενείς λοιμώξεις που μπορεί να δημιουργηθούν από το ακάρι.
 
Μένω Πετρούπολη κ σκέφτομαι να το πάω την Δευτέρα στον Κ. Αχιλλέα Ακριβό στο Περιστέρι. Δεν οδηγώ όμως αυτοκίνητο. Σε λεωφορείο μπορώ να μπω με το κλουβί ή να πάρω ταξί; Σήμερα την έχω όλη μέρα από κοντά κ όλη την ώρα κάνει σαν να σπάει καρπούς.☹ Δεν αντέχω να την ακούω άλλο. Ελπίζω μέχρι την Δευτέρα να μην χειροτερέψει. 😡
 
Τη Δευτέρα θα πρέπει να πας οπωσδήποτε. Βρες ένα μικρό κλουβάκι μεταφοράς και βάλτο μέσα σε μια χάρτινη σακούλα αφήνοντας στην ανοιχτή από πάνω. Το μικρό κλουβί θα περιορίσει τις κινήσεις του πουλιού κατά τη μεταφορά και όντας μέσα στη σακούλα δεν θα πανικοβάλλεται. Προσοχή, να την έχεις ανοιχτή από πάνω. Αν μπορείς είναι προτιμότερο να πας με ταξί.
 
Οι μετακινήσεις απαραίτητα χωρίς ποτίστρα στο κλουβί.
Εχουμε όμως μαζί μας μια άδεια. Μόλις φτάσουμε στον γιατρό, την χρησιμοποιούμε.

Υ. Γ Μήν παραλήψεις να απομονώσεις το πουλάκι.
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. 🙂
Θα ΄χω νεότερα την Δευτέρα..
Ειρηνη, το ιατρειο του κ.Αχ. Ακρίβου ειναι πολυ κοντα στη σταση του μετρο Αγιος Αντωνιος, αν αυτο σ' εξυπηρετει Ευχομαι περαστικα!
 
Ειρηνη, το ιατρειο του κ.Αχ. Ακρίβου ειναι πολυ κοντα στη σταση του μετρο Αγιος Αντωνιος, αν αυτο σ' εξυπηρετει Ευχομαι περαστικα!

Περάσαμε απόψε από το "Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου" και είδαμε ότι απαιτούνται 40 euro + ΦΠΑ για την εξέταση. Γνωρίζει κανείς αν αυτό ισχύει γενικά; Γιατί 47 ευρώ + τα όποια έξοδα για φάρμακα δεν αντέχουν τα οικονομικά φοιτητή. Ευχαριστώ.

Btw, το καναρίνι δείχνει να έχει "ξεβραχνιάσει" κάπως, αλλά όχι τελείως και ο συριγμός στην αναπνοή του συνεχίζει και γίνεται έντονος αν αυτό κουραστεί. Μας είχε φύγει λίγο μέσα στο σπίτι και πέταξε για 10 δευτερά περίπου και από εκεί το παρατηρήσαμε.

Τέλος να αναφέρω πως χτές έκανε "κρότους" σαν να σπάει τροφή αλλά σήμερα το κάνει με μικρότερη συχνότητα.
 
Αν είχα το πουλάκι στην κατοχή μου, ελλήψει 50ευρου,
θα του έδινα vetermec. (10mg σε 940ml νερού. Αλλαγή ανα 12ωρο)
Mετά απο 36 ώρες(με την λήξη της θεραπειας) μια αντιβίωση,
https://community.petbirds.gr/threads/aviosan-chevita.17737/]Liviferm (προβιοτικό).
- Εχουν και τα φάρμακα κάποιο σημαντικό κόστος, αλλά αυτά θα μείνουν στο ντουλάπι για αρκετό χρόνο αν έχουμε προσέξει τις ημερομηνίες λήξεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα 10mg είναι 1ml κύριε Μάκη; Αν θυμάμαι καλά σε άλλο post αναφέρεται 1ml σε 940ml νερού.
 
@mgerom, Kύριε Μάκη, γνωρίζεται κάποιο σημείο που σίγουρα πουλάνε αυτά τα φάρμακα, γιατί ψάξαμε όλο το Περιστέρι και δεν μπορούμε να τα βρούμε! Αν μπορείτε απαντήστε όσο πιο σύντομα!

Ευχαριστώ!
 
Τα βρήκαμε τελικά.:)
Αν κ γενικά δεν το ΄βρισκα, κάπου μου είπαν να τα παραγγείλω
κ θα μου τα φέρουν αύριο.:)
Να ΄στε καλά όλοι..
 
Kύριε Μάκη, γνωρίζεται κάποιο σημείο που σίγουρα πουλάνε αυτά τα φάρμακα, γιατί ψάξαμε όλο το Περιστέρι και δεν μπορούμε να τα βρούμε! Αν μπορείτε απαντήστε όσο πιο σύντομα!

Ευχαριστώ!

Χρήστο μόλις τώρα είδα το μήνυμα☹. Που τα βρήκατε τελικά;
 
Χρήστο μόλις τώρα είδα το μήνυμα☹. Που τα βρήκατε τελικά;
Σε αυτή την αλυσίδα pet-shop zoofiliastores.gr στο κατάστημα του Περιστερίου..
Στο τσακ κ θα πήγαινα σε κανονικό φαρμακείο να ρωτήσω..
Ελπίζω να μην γινόμουνα ρεζίλι..
 
Έχω ξεκινήσει την θεραπεία με vetermec από χτες..σήμερα βράδυ τελειώνει κ περιμένω να δω αποτελέσματα.. Ενθαρρυντικό είναι ότι έχει σταματήσει να κάνει συνέχεια τον κλασσικό θόρυβο σαν να τρώει σπόρους, αλλά παραμένει βραχνή η φωνούλα της. Έχω πάντως μέρες ακόμα να περιμένω..

Σε περίπτωση πάντως π ενδιαφέρεται κάποιος από το pet-shop π παρήγγειλα την https://community.petbirds.gr/threads/aviosan-chevita.17737/
μου φέρανε 2 φακελάκια των 2,93 g π το καθένα κάνει 4,50 ευρώ, ποσότητα υπεραρκετή όμως για την θεραπεία π θέλω κ θα περισσέψει κιόλας. 🙂
 
Θα ΄θελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άγιο mgerom..:D
Η κατάσταση του καναρινιού έχει βελτιωθεί αισθητά, η βραχνάδα έχει υποχωρήσει εντελώς,ξαναβρήκε την φωνούλα της κ γενικώς πάει καλά κ όλα αυτά ενώ δεν έχω ακόμα ολοκληρώσει την θεραπεία της, απομένουν ακόμα 3 μέρες αντιβίωση κ μετά Liviferm..
Βέβαια κ εγώ όλο μαζί της ασχολούμαι, κ από ότι φαίνεται το ΄χει καταλάβει κ αυτή κ όποτε με βλέπει όλο τσιτσιρίζει, αλλά με καθαρή φωνούλα πια..
Ευχαριστώ πολύ κ. Μάκη. 🙂
 
Θα ΄θελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άγιο mgerom..:D
Η κατάσταση του καναρινιού έχει βελτιωθεί αισθητά, η βραχνάδα έχει υποχωρήσει εντελώς,ξαναβρήκε την φωνούλα της κ γενικώς πάει καλά κ όλα αυτά ενώ δεν έχω ακόμα ολοκληρώσει την θεραπεία της, απομένουν ακόμα 3 μέρες αντιβίωση κ μετά Liviferm..
Βέβαια κ εγώ όλο μαζί της ασχολούμαι, κ από ότι φαίνεται το ΄χει καταλάβει κ αυτή κ όποτε με βλέπει όλο τσιτσιρίζει, αλλά με καθαρή φωνούλα πια..
Ευχαριστώ πολύ κ. Μάκη.

H καλύτερη ανταμοιβή για κάποιον που λέει την γνώμη του και προτρέπει για το Α ή το Β, είναι να πηγαίνει το πουλάκι απο το καλό στο καλύτερο.
-Πρέπει να ξέρεις οτι γενικότερα εμείς οι Κεφαλλονίτες δεν φημιζόμαστε για τις καλές, σχέσεις με τους αγίους, γι' αυτό ένα "ευχαριστώ Μάκη" ,όταν οι κατευθύνσεις πιάνουν τόπο, είναι υπέρ αρκετό. (και οχι απαραίτητο)Νάσαι καλά!
 
Back
Top