Γενικά Μεταγραφές για ανανέωση αίματος

JAPAN HOSO11

PB Member
Εγγραφή
8 Φεβ 2016
Μηνύματα
831
Πόλη
Κοκκώνι
Η καινούργια σεζόν αρχίζει απαρετητες οι μεταγραφές για ανανέωση αίματος ή για βελτίωση χαρακτηριστικών.

Και μιας και δεν πρέπει να πέσουν τα στάνταρ του κοπαδιού μου στα Japan αίματα από τον κ. Υφαντή είναι απαρετητα.
IMG_20161224_151638.webp
IMG_20161224_151338.webp
IMG_20161224_152559.webp

Αλλά και για τα κόκκινα λιποχρωμικα που έχω, ενώ το βάψιμο ήταν καταπληκτικό και με πολύ καλά σχόλια από τους κριτές και παλιούς εκτρωφεις υστερούσαν πολύ στο μέγεθος όπως είχε πει και ο κ. Γερολυματος ( παρασύρθηκα από τα Japan ) έτσι πήρα δυο χοντρό κεφαλές ιταλιδες, κν και τα πουλιά είναι λίγο ταλεπωρινενα θα τα φτιάξουμε.
IMG_20161224_152634.webp
IMG_20161224_152932.webp
 
Πως θα σε βοηθήσουν αυτές;
Γιατί από Ιταλία;
Στα Japan κύριος στο κόκκινο χρώμα είμαι πολύ περιορισμένος και για να αποφύγουμε καθε είδους αιμομιξία άσχετα αν είναι μικρό το ποσοστό, καλό είναι να γίνει νέες προσθήκες ώστε το 2018 να είμαι ποιο ανετος και ο αριθμός πουλιών να είναι ικανοποιητικός για να μπορεί να συναιχιστει από μόνο του ( το ξέρεις πολύ καλά ότι η αναπαραγωγή είναι ένα πολύχρονο σχέδιο και όχι μόνο η τρέχων χρόνια το λέω κύριος για τους νέους).
Το κίτρινο Japan είναι ένα πολύ εξερετικο πουλί που κάθε εκτρωφεας Japan θα ήθελε να έχει και αν το πήρα απο τον Θαναση είναι και αυτο καταγωγής από Ιταλία. Εδώ να βάλω μία άνω τελεία και να πω ένα ευχαριστώ στον κύριο Υφαντή όπου δεν μου χάλασε την καρδιά και μου εδώ σε ότι ήθελα! Πολυ σπάνιο αυτό!
Τώρα στα κόκκινα λιποχρωμικα έτυχε να πάρω εισαγωγής μιας και ρωτησα κάποιους εκτρωφεις από Ελλάδα αλλά δεν είχαν διαθεσημα.
Τα δικά μου τα έχω δουλέψει κάποια χρόνια χωρίς να δώσω και πολύ βάση όσο αφορά τα εκθεσιακά στάνταρντ. Φέτος πρώτη φορά που τα κατέβασα και αν μη τι άλλο πήγαν πολύ καλά ( μέχρι 90 βαθμούς για την ιστορία).
Ένα χρόνο που διαβάζω και γράφω στην παρέα του pb έχω αποκομίσει πολλά πράγματα σε καναρίνια που δεν γνώριζα η που μου είχαν διαφύγει. Π.χ ότι είπε ο κ. Μακης έπεσε μέσα και μέσο φωτογραφιών. Έτσι ελπιζω ότι μπορώ να τα βελτιωσω κιαλο. Έτσι έκανα και με τα Japan μέχρι ένα σημείο μέχρι να γνωρίσω τον άνθρωπο που με βοήθησε πολύ. Γιαυτό απο τη στιγμή που δεν έβρισκαν κάτι εντός πεδιας, πήρα το ρίσκο να πάρω εισαγωγής ( το λέω αυτό γιατί κύριος τα θηλυκά εισαγωγής δεν βγαίνουν και τόσο καλά). Όσο για την τιμή δεν είναι και τόσο φθηνά από τη στιγμή που δεν έχεις κάποιο ιστορικό στα χέρια σου για τα συγκεκριμένα πουλιά.
 
Πολύ όμορφα μοιάζουν όλα! Καλή αναπαραγωγική περίοδο να έχεις Σταμάτη και ελπίζω να δούμε και απογόνους με το καλό :)
ρωτησα κάποιους εκτρωφεις από Ελλάδα αλλά δεν είχαν διαθεσημα.
το κόκκινα χιονέ θηλυκά είναι γενικά πιο σπάνια απο τα έντονα; (γτ και εγω φέτος έψαχνα ακριβώς για τέτοιο πουλί και δεν μπόρεσα να βρω, παίρνοντας τελικά το ρίσκο να πάρω έντονο)
 
Όχι δεν είναι ποιο σπάνιο βρίσκεις εύκολα εγώ δεν έβρισκα αυτό που έψαχνα. Σε χαρακτηριστικά δλδ μέγεθος, περιορισμένο χιονε, μεγάλο κεφάλι αυτά είναι και πουλιά εργαλεία για κάποιους και ίσως να μη τα διαθέτουν εύκολα. Τα δικά μου είναι μικρόσωμα πολύ, αν τα έβλεπες σε σχέση με άλλα που διαγωνιστηκαν θα εβαζες τα γελοία. Αυτές που πήρα δεν είναι ακριβώς αυτό που ήθελα αλλά είναι πολύ μεγαλωσομες ώστε να αρχίσω να μεγαλώσω και τα δικά μου σιγά σιγά.
 
Τέτοια κόκκινα από Ιταλία έχω δει και εγώ αρκετα εδώ στην Αθήνα, γεροδεμένα πουλιά. Φαντάζομαι Σταμάτη κόκκινα τζαπαν δύσκολα βρισκει κανείς στην ΕΛλάδα Σταμάτη;
 
Τέτοια κόκκινα από Ιταλία έχω δει και εγώ αρκετα εδώ στην Αθήνα, γεροδεμένα πουλιά. Φαντάζομαι Σταμάτη κόκκινα τζαπαν δύσκολα βρισκει κανείς στην ΕΛλάδα Σταμάτη;
Καλημέρα και χρόνια πολλά στην Ελλάδα βρίσκεις κόκκινα Japan μιας και τα δημιούργησε ο κ. Υφαντης, έξω κυκλοφορούν τα ελληνικά, σιγά σιγά αναπαραγωντε και εκεί αλλά τουλάχιστον θα λέμε ότι έχουμε την πρωτιά, όπως και τα λευκά παράλληλα με την Ιταλία δημιουργήθηκαν και στην Ελλάδα και πάλι από τον κύριο Υφαντή.

Για περαιτέρω απορίες ή ενδιαφέρον μπορεί κάποιος να στηλει πμ στον κ. Υφαντη ή και σε μένα.
 
Υπέροχα τα νέα σου αποκτήματα! Τα japanάκια είναι τόσο κομψά, αλλά και οι κόκκινες είναι μεγαλόσωμες και πανέμορφες! Να τα χαίρεσαι όλα τους και εύχομαι να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες σου και να βελτιωθείς κι άλλο!
 
Καλημέρα και χρόνια πολλά στην Ελλάδα βρίσκεις κόκκινα Japan μιας και τα δημιούργησε ο κ. Υφαντης, έξω κυκλοφορούν τα ελληνικά, σιγά σιγά αναπαραγωντε και εκεί αλλά τουλάχιστον θα λέμε ότι έχουμε την πρωτιά, όπως και τα λευκά παράλληλα με την Ιταλία δημιουργήθηκαν και στην Ελλάδα και πάλι από τον κύριο Υφαντή.

Για περαιτέρω απορίες ή ενδιαφέρον μπορεί κάποιος να στηλει πμ στον κ. Υφαντη ή και σε μένα.
Χρόνια Πολλά σε όλους. Σταμάτη καταρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη διαφήμιση που μου έκανες. Αυτό που θα ήθελα να πω διαβάζοντας τα παραπάνω είναι ότι κανείς εκτροφέας δεν πρέπει να περιορίζεται σε κλασσικά ζευγαρώματα αλλά να στοχεύει στο επόμενο βήμα. Εξάλλου οι 400 και πλέον ποικιλίες χρώματος, οι σχεδόν 50 ποικιλίες καναρινιών εμφάνισης, οι εκατοντάδες χρωματικές μεταλλάξεις Ιθαγενών και Εξωτικών κλπ. δεν δημιουργήθηκαν από εκτροφείς που "κάθονταν στα αυγά τους " αλλά από ανήσυχους που πίστευαν στο επόμενο βήμα. Τρανταχτό παράδειγμα οι λαοπρόβλητες καρδερίνες που σε λίγα σχετικά χρόνια παρουσιάστηκαν από τους εκτροφείς αμέτρητες χρωματικές παραλλαγές που πολλές απο αυτές θα σταθεροποιηθούν και θα αναγνωριστούν στο εγγύς μέλλον. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους ασχολούνται με συστηματική εκτροφή πτηνών να μην μένουν στα στερεότυπα αλλά να βάζουν στόχους που άλλοι δεν σκέφτηκαν η δεν δοκίμασαν να πετύχουν. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η συνεργασία μεταξύ των εκτροφέων με κοινούς στόχους (όταν αυτή είναι εφικτή), γιατί με την συνεργασία πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες επιτυχίας και επιταχύνεται με γεωμετρική πρόοδο το αποτέλεσμα.
 
Back
Top