Γενικά Μεταδοτικές ασθένειες στα πουλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stefan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stefan

PB Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2008
Μηνύματα
418
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα. Παιδια, αν και μπορει να σας φανει γελοιο τοσο καιρο εχουμε μιλησει για ασθενειες πτηνων μεταδοτηκες στους ανθρωπους θα μπορουσε ομως να γινει και το αντιθετο;
 
Εγώ έμαθα την περασμένη εβδομάδα ότι ο ζακό του κουμπάρου μου έχει στρεπτόκοκκο και κάνει θεραπεία, τον οποίο ο γιατρός του είπε ότι τον κόλλησε από άνθρωπο.
 
Εγώ έμαθα την περασμένη εβδομάδα ότι ο ζακό του κουμπάρου μου έχει στρεπτόκοκκο και κάνει θεραπεία, τον οποίο ο γιατρός του είπε ότι τον κόλλησε από άνθρωπο.


Aυτο συμβαινει απο τα φιλια στο στομα μεταξυ ανθρωπου και παπαγαλου στα οποια ερχεται το πουλι σε επαφη με το ανθρωπινο σαλιο. Το ιδιο και για οσους ταιζουν τους παπαγαλους τους μασημενη τροφη απο το στομα τους (το οποιο εγω προσωπικα βρισκω αηδιαστικο αλλα δυστυχως καποιοι το κανουν).
 
Οσο και αν ακούγεται περίεργο το στόμα του ανθρώπου είναι η μεγαλύτερη πηγή μικροβίων και αυτός είναι και ένας λόγος που οι γιατροί απαγορεύουν τα φιλια στο στόμα σε μωρά παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για τα πουλάκια φαντάζομαι. Τα μικρόβια αυτα βρίσκονται πολλές φορές σε κατάσταση "λήθης" στο στοματικό περιβάλλον και όταν βρούν πρόσφορο έδαφος,(είτε από άγχος, κούραση, ή εξασθένηση του οργανισμού) αναπτύσσονται.

Φαντάζεστε λοιπόν πόσο επικύνδυνο είναι για τα φιλαράκια που αγαπάμε να τα τάιζουμε πράγματα που πρίν έχουμε μασήσει; Ειναι σαν να τα θέλουμε να τα εξοντώσουμε!

Μιας και έγινε σχετική αναφορά να πούμε οτι και τα χέρια μας είναι το πιό βέβαιο μεσο για την διασπορά λοιμώξεων απο μικροοργανισμούς όπως ψευδομονάδες, κολοβακτηρίδια, σταφυλόκοκκοι, στρεπτόκοκκοι, κλωστηρίδια, βάκκιλοι κτλκτλ.

Για αυτό πρέπει να πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας κάθε φορά που επιστρέφουμε στο σπίτι, πρίν και μετά το φαγητό μας, πρίν και αφού ερθουμε σε επαφή με τα κατοικίδιά μας όχι μόνο για δική μας ασφάλεια, αλλά και για την δική τους.

Το Γραφείο Ελέγχου Λοιμώξεων αναφέρει οτι: Το πλύσιμο χεριών είναι το πιό σπουδαίο πράγμα που πρέπει να κάνεις... ΤΩΡΑ!
 
εγώ σχεδόν ερεθίστηκα μ αυτό! 😀.. Πλάκα κάνω, ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.
 
Back
Top