Γενικά Μεταφορά Ζάκο σε μεγάλο κλουβί στην ταράτσα

Ταζμανια2411

PB New Member
Εγγραφή
11 Νοε 2023
Μηνύματα
90
παιδια σκεφτομαι να αγορασω ενα μεγαλο κλουβι και να το βαλω στην ταρατσα αλλα δεν ξερω πως να βαζω μεσα τον ταζ. το να τον κραταω στο χερι δεν μου φαινεται ασφαλες και ιδιαιτερα το να τον πιασω οταν θα βρισκεται στο κλουβι. εχετε καμια ιδεα πως θα το διαχειριστω?
 
Κοιτα εργαζομαι πολυ αυτο το διαστημα οποτε εχουμε χαθει λιγο. σκεφτομαι οτι στην ταρατσα θα τον χτυπαει ο ηλιος και το αερακι επομενως θα ειναι καλυτερο απτο να ειναι στο σαλονι μου!
 
@Ταζμανια2411 ο παπαγάλος δεν πρέπει να μένει μόνος του σε μπαλκόνι ή ταράτσα χωρίς άλλο παπαγάλο παρέα ή ενασχόληση από τον φροντιστή του. Κ ο Ταζ έχει μάθει μαζί σου. Θα στρεσσαριστεί κ θα νοιώσει παρατημένος κ εγκαταλειμμένος με ότι αυτό συνεπάγεται (πχ πτεροφαγια). Εδώ το καναρίνι μου που έχει μάθει όμως να ζει με μένα, όταν τον αφήσω μόνο του στο μπαλκόνι στο προστατευτικό κλουβιού του, μετά βάζει φωνές. Βάζω το κλουβί του στο τρόλεϊ του κ κάθομαι δίπλα του στο μπαλκόνι κ ηρεμεί. Πόσο μάλλον ο παπαγάλος κ μάλιστα ζακό από τα πιο νοήμονα πλάσματα του είδους. Κ φυσικά, θα αποξενωθείτε. Δεν μπορεί άλλο μέλος να ασχολείται μαζί του;
 
. σκεφτομαι οτι στην ταρατσα θα τον χτυπαει ο ηλιος και το αερακι επομενως θα ειναι καλυτερο
@Ταζμανια2411 σκέφτεσαι λάθος.
Ο ζεστός ήλιος το καλοκαίρι και ο κρύος αέρας το χειμώνα σίγουρα δεν θα του κάνουν καλό.
Το πιο πιθανό είναι να σου αρρωστήσει .
Επίσης, εάν δεν υπάρχει κάποιο είδος προστασίας, ένα κλουβί με ένα ζακό σε μία ταράτσα μπορεί να γίνει εύκολα στόχος ιπτάμενων, και όχι μόνο, αρπακτικών.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δεκαοχτούρες θα κάνουν πάρτυ στην οροφή του κλουβιού, με τα σπουργίτια γύρω γύρω.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταφέρουν στον Ταζ ότι ασθένεια υπάρχει.
Αν θέλεις να τον βγάζεις έξω μόνο στην βεράντα, όχι εκτεθειμένο στον ήλιο και στον αέρα, και πάντα υπό επιτήρηση.
Όπως πολύ σωστά σου είπε και η Μαίρη, εάν υπάρχει η δυνατότητα να φροντίζει και να ασχολείται, κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας σου τον Ταζ, εφόσον εσύ δουλεύεις αρκετές ώρες, θα ήταν το ιδανικότερο.
Είναι κρίμα πουλάκι των χιλίων ευρώ, ταϊσμένο στο χέρι, μαθημένο με ανθρώπους να το βγάζεις στην ταράτσα μόνο του.
 
Back
Top