Φροντίδα Μεταφορά Κοκατίλ από το ένα κλουβί στο άλλο

JohnMoumos

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2017
Μηνύματα
63
Πόλη
Κατερίνη
Πηρα καινουργιο κλουβι στο κοκατιλ μου ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να μεταφερω το κοκατιλ απο το ενα κλουβι στο αλλο;
 
Καλο θα ηταν να αφησεις λιγο διαστημα το νεο κλουβι διπλα στο παλιο για να το βλεπει και να το συνηθισει! Επειτα εφοσον το εχεις ετοιμασει με πατηθρες, παιχνιδια κτλ . Αν το πουλακι ερχεται στα χερι σου τοτε πως το βγαζεις απτο κλουβι του θα το βαλεις στο αλλο! Αν οχι τοτε προσπαθησε να ενωσεις τις δυο πορτες των κλουβιων ωστε να μπει απο το ενα στο αλλο μονο του!
 
μια χαρα ειναι το κλουβακι κι απ οσο θυμαμαι εχει και σωστες αποστασεις... φροντισε μονο να προμηθευτεις και πατηθρες ξυλινες Φ14 και η Φ 16
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Το κοκατιλάκι σου πως συμπεριφέρεται(αντιδράει) γενικά σε νέα πράγματα... Παιχνίδια, λιχουδιές, πατήθρες;
Αν έχεις καταλάβει οτι είναι δεκτικός και αποδέχεται τυχόν αλλάγές ή νέα πράγματα τοτε θα είναι πιο ευκολο.
Το καλυτερο είναι αυτό που σου είπε και ο ζάχος παραπάνω. Γνωριμια και χρόνο να γνωρίσει το νέο και τεράστιο αντικείμενο που θα γίνει το παλάτι του!
Θα βοηθούσε τη πιο ευκολη προσαρμογή του στο νέο κλουβί, αν του έβαζες μέσα αγαπημένα του και γνωριμα πράγματα...όπως τις γνωστες του πατήθρες,το αγαπημένο του παιχνίδι ή την αγαπημένη του λυχουδιά.
Προσεξε να τοποθετηθούν τροφή και νερό σε ευκολα προσβάσιμο σημείο ώστε να τα βρει πιο ευκολα.
Επίσης ένα φωτάκι νυχτός(σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη) στο χώρο θα ήταν καλό να βάλεις, μήπως και τη νυχτα πάθει το γνωστο νυχτερινο πανικό... Το παραμικρό μπορεί να το τρομάξει αν δεν εξοικειωθεί καλά με το νέο χώρο.

Τυχερό που του χαρίζεις ένα τόσο άνετο κλουβι.. Καλή διαμονη να έχει σε αυτό!
 
Το βράδυ όταν το βάζω για ύπνο να το καλύπτω κάτι το κλουβι η όχι μόνο να βάλω ένα φωτακι νυχτός;
 
Προσωπικα δε τα καλυπτω τ δικα μου! στο χωρο που τα εχω, ειναι δικο τους δωματιο εχω ενα φωτακι νυχτος! Αλλοι ξερω οτι τα καλυπτουν το βραδυ! απλα οπως το μαθεις ετσι να το συνεχισεις μετα!
 
τα δικά μας κλουβία δυστυχώς είναι στο σαλόνι, οπότε σκεπάζω με μια κουρτινούλα μπροστά το κλουβί των κοκατίλς (η μια πλευρά έχει γυαλί με αμμοβολή και οι άλλες δυο είναι σε τοίχο) και με ένα καρεδάκι το κλουβί του ενός καναρινιού.φροντίζω να μένει αρκετός χώρος ακάλυπτος,ώστε εάν τρομάξουν να κατέβουν χαμηλά που φωτίζεται περισσότερο.όπως ένα βράδυ που τρόμαξαν με τον σεισμό.φτερούγισαν λίγο και μετά κάθησαν στα χαμηλά ήσυχα ήσυχα.
εάν δεν το σκεπάζεις και το βλέπεις ανήσυχο την ώρα του ύπνου, τότε δοκίμασε να το καλύψεις με κάτι
 
Ίσως ήταν καλύτερα να το καλύψεις τότε αφού έτσι έχει μάθει...
Κρατάς τις συνήθειες του και αφου μάθει το νέο χώρο τότε προσπαθείς για τυχόν αλλαγές.
Στο λέω γιατί η αλλαγή του κλουβιου θα προκαλέσει σε ένα βαθμο στρες στο πουλάκι... Οπότε μη το φορτώσεις με παράπανω.Βέβαια εσύ γνωρίζεις καλύτερα το πουλάκι και πως συμπεριφέρεται σε αλλαγές.. Έτσι θα προχωρήσεις, με βάση την αντιδραση του πουλιου, γιατί το κάθε πουλάκι είναι διαφορετικό και συμπεριφέρεται διαφορετικά.
 
Back
Top