Φροντίδα Μεταφορά και εκπαίδευση νέου παπαγάλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης valasia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

valasia

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουλ 2018
Μηνύματα
388
Πόλη
Νέα Φλογητά
Καλησπερα και παλι, εχουν μεινει ελαχιστες μερες για να φερουμε το φιλαρακι μας στο σπιτι και εχω κανα δυο ερωτησεις. Εxω διαβασει ηδη το αρθρο για την μεταφορα του με αυτοκινητο αλλα φανταζομαι αναφερεται σε πουλακι που εχει εξοικειωθει με την οικογενεια του. Εμεις θα τον παρουμε και το ταξιδι της επιστροφης θα ειναι το 6-7 ωρες ισως κι περισσοτερες. Σκεφτηκα να τον βαλουμε εξ'αρχης στο βασικο κλουβι του ετσι ωστε να μη στρεσαριστει ιδιαιτερα με την αλλαγη μεσα στο σπιτι γιατι πιθανο να φτασουμε αργα την νυχτα, θα εχω μαζι μου και καποια πανια μηπως χρειστει να το καλυψω οπως επισεις τροφη και νερο.
Στο αρθρο αναφερεται πως καλο ειναι το κλουβι να ειναι εανω στο καθισμα με την ζωνη αλλα εγω αναρωτιεμαι μηπως ειναι καλητερα λογο της μεγαλη αλλαγης που θα υποστει να το βαλω στα πισω καθισματα κατω. Δεν θα γνωριζει την φωνη μου για να μπορω να το ηρεμισω ή να το κρατησω στα χερια μου αν χρειαστει για αυτο και αγχωνομαι λιγακι.
 
Πριν λίγους μήνες όταν πήρα τον ody τον έφερα από Αθήνα Γιάννενα στα πισω τα καθίσματα κάτω δεν ήταν σωστό ξέρω αλλά λόγω που το κλουβί μετάφορας ήταν μικρό δεν το έπιανε η ζώνη κ δεν είχα άλλη επιλογή. Δόξα το θεό το παιδάκι μου μια χαρά έφτασε του μιλούσα στο δρόμο κ όπου μπορούσα σταματούσα. Αυτο έγινε τον Ιανουάριο το θέμα με το δικό σου είναι στο αυτοκίνητο θα έχεις aircodis η θα έχεις τα παράθυρα ανοιχτά λόγω ζέστης δεν ξέρω πιο είναι πιο σωστό οι πιο έμπειροι θα ξέρουν ας περιμένουμε την γνώμη τους
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το ταξίδι σε ένα κλειστό κουτί, τοποθετημένο σε ένα μέρος που το πουλάκι δε θα βλέπει που πάει και τι κάνει είναι εκ των πραγμάτων στρεσσογόνο. Σαν να μας έβαζαν κάποιοι να "ταξιδέψουμε" μέσα στο πορτ μπαγκαζ ενός αυτοκινήτου.
Για ένα πουλάκι που δεν ξέρει ούτε εσάς ούτε το νέο του χώρο ή το μέλλον του η απώλεια "οπτικής" καθώς και οι θόρυβοι, τα τραντάγματα κτλ, θα το στρεσσάρουν.
Φυσικά αυτό έχει να κάνει με το κάθε πουλί και το χαρακτήρα του.
Θα έλεγα να ξεκινήσετε το ταξίδι με το πουλακι στο κάθισμα, κάποιον να κάθεται δίπλα του να το κρατάει και να του μιλάει, και στην πορεία ανάλογα με τις αντιδράσεις του το βλεπετε.
Σωστή η σκέψη να μπει στο βασικό κλουβί ώστε να μην υπάρξει κι άλλο στρες με την αλλαγή κλουβιού όταν φτάσετε σπίτι.
 
Εμείς όταν φέραμε τον Ντριμ από Θεσσαλονίκη τον είχαμε σε μικρό κλουβάκι σκεπασμένο και μόνο η μπροστινή πλευρά ανοιχτή, πάνω στο κάθισμα του αυτοκινήτου.
Η αλλαγή στο κανονικό του κλουβί έγινε όταν φτάσαμε μιας και η νύχτα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για αυτόν και το πρωί ήταν μια χαρά!
Σκεφτηκα να τον βαλουμε εξ'αρχης στο βασικο κλουβι
Έχω την εντύπωση ότι αυτό το κλουβί δεν χωράει στο αυτοκίνητο.
Τουλάχιστον δεν χωρούσε στο δικό μου αυτοκίνητο όταν χρειάστηκε να το πάρω για να φιλοξενήσω το παπαγάλο ενός φίλου.
 
Eνα μικρό κλουβάκι έχουμε κι εμείς για τον Ερνέστο. Πάνω στο κάθισμα, με δύο τουλάχιστον ανοικτές πλευρές να βλέπει, αλλά και πάντα εύκαιρο ύφασμα αν χρειαστεί να τον σκεπάσουμε.

Αν δε χωράει το κλουβί, αλλάζουμε αυτοκίνητο Βάσια 😛
 
Back
Top