Αναπαραγωγή Μεταφορα καναρινιων μετα απο φωλια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_har
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos_har

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2012
Μηνύματα
184
Πόλη
Πατήσια
καλησπερα σας
θα ηθελα να ρωτησω έπειτα απο πια μερα ζωης των νεοσσών μπορουμε να τα μετακινήσουμε μαζι με μαμα και μπαμπα σε ενα αλλο κλουβι; Εχω ενα ζευγαρι που εχει 3 νεοσσους 12 ημερων αλλα δεν υπαρχει αρκετος χωρος για να βαλω την δευτερη φωλια και δεν μπαινει κ χωρισμα κ θελω να τα παω σε μια αλλη ζευγαρωστρα.
ευχαριστω...
 
Τα μικρά μπορείς να τα χωρίσεις μετά από ~24-25 ημέρες και αφού αρχίσουν να τρώνε μόνα τους αυγό, αυγότροφή, σπόρους. Περίμενε μερικές ημέρες για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και μετά κάνε την αλλαγή.
 
μαζι με μαμα και μπαμπα ποτε μποροθμε να τα μετακινησουμε. Αν τα παρω με την φωλια και τα βαλω σε αλλο κλουβι δεν θα τα ταιζει; φοβαμαι πως μεχρι την 24η μερα θα εχει κανει κατω αυγα αυτη μιας και ηδη ζευγαρωνει ξανα...
 
Πάνο στην παρούσα φάση δεν μπορείς να ρισκάρεις τίποτα! Οπως σου είπε ο Σταύρος περίμενε να δεις να τρώνε μόνα τους τα μικρά και μετά προχωράς!
Μου έχει συμβεί και εμένα πέρσι. έβαλα δεύτερη φωλιά, η κανάρα την έστρωσε τάκα τάκα και... Φαντάσου τα μικρά 20-25 μερών περιμετρικά της νέας φωλιάς! Ο αρσενικός τάιζε το ταίρι του, αλλά και τα μικρά μαζί ! Χαμός... αλλά όλα πήγαν καλά ! Στης 30 ημέρες απέσυρα τα μικρά στην μεγάλη κλούβα!
 
αν οντως ειναι πολυ στενα και δε χωραει νεα φωλια στο κλουβι που τα χεις, δοκιμασε να τα μεταφερεις ολα οπως λες στη ζευγαρωστρα να ειναι ανετα, λογικα θα συνεχισουν να ταιζουν οι γονεις, να τα παρατηρεις για να ελεγξεις οτι ταιζονται κανονικα. Το οτι ειδες βατεματα δε σημαινει οτι θα γεννησει αμεσα αφου ειναι ακομα αρκετα νωρις, αλλα σε μερικες μερες λογικα. Μπορει μεχρι τοτε να χουν βγει απο τη φωλια τα μικρα, αλλα οπως κι να χει σιγα σιγα χρειαζεται νημα και 2η φωλια να τη στρωσει για να μην τα μαδησει.
 
Back
Top