Γενικά Μεταφορα κοκατιλ με αμαξι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eugene
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Eugene

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουλ 2009
Μηνύματα
30
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα.
Θελω την γνωμη σας για το τι ειναι καλυτερο για το κοκατιλ μου.
Καταρχην λογω δουλειας βρησκομαι ευβοια και οταν εχω ρεπο κατεβαινω Αθηνα στους δικους μου. μεχρι στιγμης το πουλακι το περνω παντα μαζι μου γιατι το ταιζα και κρεμουλα. τωρα τρωει σπορους, πινει νερο και δεν εχει αναγκη την κρεμα(αν και εγω του δινω λιγακι γιατι μου εχουν πει οτι κανει καλο)
Το κλουβι του ειναι αρκετα μεγαλο και μπενει με δυσκολια στο αμαξι. σκεφτομουν να του επερνα ενα μικροτερο κλουβι και να το μεταφερω με εκεινο. Ομως ειναι σωστο να το κουβαλαω 4 φορες το μηνα Αθηνα- Ευβοια; το περνω μαζι μου για να μην μινει μονο του. (συνηθως λοιπο για 2 μερες απο το σπιτι) απο την αλλη ομως μηπως το ταλεπορω στο ταξιδι;(αν και ειναι πολυ ανετο. Τρωει κιολας καθως ταξιδευουμε)
να το παρω το κλουβι η οχι;
 
Πιστευω πως αφου μπορεις καλυτερα να το παρεις μαζι σου, ετσι θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο οτι ολα ειναι οπως τα θελει αυτος και εσυ!
Οπως το μαθεις εσυ ειναι και αφου μεγαλωσε απο χερι θα ειναι πιο εξοικειωμενο με τα ανθρωπινα πραγματα, μετακινησεις κτλ. Ηδη το οτι νιωθει ανετα και τρωει μεσα στο αυτοκινητο ειναι σημαντικο πιστευω. 😉
 
Ναι και γω δε το περιμενα να τρωει. Οπως και να το κανεις ειναι εθνικη παω περιπου με 120km/h και αυτος ετρωγε. και μαλιστα θελει να ανεβαινει στο ποιο ψηλο ξυλο για να βλεπει γυρο του 😛
απλα να του παρω αλλο κλουβι για να ειναι ποιο ευκολη η μεταφορα; Ειναι μεγαλο αυτο και ισα που χοραει στο αμαξι. (δηλαδη μπενει λοξα δεν καθετε το κλουβι κανονικα)
 
εγω λεω να το παρεις το μικροτερο κλουβι αλλα μην εχει και τεραστια διαφορα
μεγεθους απο το κανονικο του κλουβι!
 
ναι και γω ετσι λεω. αυτο το κλουβι που εχω το ειχα παρει για 2 κοκατιλ. αλα τελικα πηρα ενα κοκατιλ και ολος ο χορος ειναι δικος του χεχε. ενα μικροτερο κλουβι για μεταφορες θα ηταν οτι επρεπε πιστευω. απλα φοβαμαι μην φοβηθει στο καινουργιο κλουβι αν και θελω να πιστευω πως δεν θα εχει προβλημα. (εδω δεν εχει προβλημα στο αμαξι, στο κλουβι του θα χει)
 
Η γνωμη μου ειναι να παιρνεις το πουλακι μαζι σου. Αγορασε του ενα μικροτερο κλουβι, ωστε να χωραει στο αυτοκινητο σου και να μπορεις το μεταφερεις χωρις προβλημα.Φροντισε να εξοπλισεις το κλουβι περιπου οπως το βασικο του κλουβι, ετσι που να μπορει να ζησει το 2ημερο ανετα μεσα σ'αυτο. Εδω και χρονια εχω διαπιστωσει πως στους παπαγαλους μου αρεσουν τα ταξιδια πολυ και απολαμβανουν την διαδρομη.

Διαβασε και αυτο: Ταξιδεύοντας με το πουλί
 
εγώ που κουβαλάω τον κανακάρη μου μεταξύ εξοχικού και σπιτιού, έχω πάρει ένα μικρότερο κλουβί για το εξοχικό και τον μεταφέρω με αυτά τα μικρά, πλαστικά βαλιτσάκια μεταφοράς.
 
απο οτι βλεπω δεν ειμαι ο μονος που τον μεταφερω. Οποτε θα παω σε ενα πετ σοπ να παρω ενα μικροτερο.
 
και ο δικός μου (cockatiel) απο την πρώτη φορά που τον βάλαμε στο αμάξι σε εθνική οδό κλπ.. έτρωγε, κελαιδούσε σφύριζε.. κανονικά όλα!

Μόνο στην αρχή ήταν λίγο διστακτικός.
 
Η Πουπού της αδελφής μου αντιθέτως ανατριχιάζει ολόκληρη μέσα στο αυτοκίνητο 😛
 
Εγω οταν πηρα το αγριμακι μου στο χωριο κ μιλαμε για 4 ωρες δρομο-το ringneck που ειχα-τον εβαλα σε ενα καλαθακι για μικρα σκυλακια.
Στην αρχη ηταν δυσκολος και δαγκωνε αλλα μετα του αρεσε, εκατσε σε μια γωνια και κοιτουσε εμενα και το δρομο εξω!
 
δεν προσπαθησε να πεταξει απο το καλαθακι μεσα στο αμαξι;
 
Θα συμφωνησω με τους υπολοιπους, δεν υπαρχει προβλημα εφοσον το κοκατιλ τρωει πινει ολα μια χαρα.
Παρτου ενα μικροτερο κλουβι και θα ειναι μια χαρα :)
 
Το καλαθακι του ηταν κλειστο με το φερμουαρ!
Ειναι φτηνο,το μεταφερεις ευκολα και το πλενεις κ ολας.
 
Το καλαθακι του ηταν κλειστο με το φερμουαρ!
Ειναι φτηνο,το μεταφερεις ευκολα και το πλενεις κ ολας.
Δεν νομιζω πως εξυπηρετει σε κατι ενα υφασματινο καλαθακι για σκυλακια. Ποιος ο λογος να μην μεταφερθει το πουλι σ'ενα μικροτερο κλουβι στο οποιο η' θα μεινει και το 2ημερο η' απλα θα ειναι το μικρο κλουβι μεταφορας του; Εκτος απ' το οτι ειναι καλοκαιρι και θα αισθανεται περισσοτερο την ζεστη εκει μεσα, θα παταει πανω στις κουτσουλιες του! Σ'ενα μικρο κλουβι εχει την δυνατοτητα να μην λερωνεται (εχει πατηθρα-θρες) να εχει τροφη, νερο (βαζοντας νερο εως το 1/3 σε βαθυ μπολακι) και επισης να ειχει καποια παιχνιδια.
 
Δεν είναι λίγο επίφοβο; Αν γίνει κάνα απότομο φρενάρισμα μπορεί να πέσει και να χτυπίσει, και τα cockatiel είναι κάπως επιρρεπή σε τέτοια.
 
Εγω γι'αυτο δεν του πηρα κλουβακι. Γι'αυτο τον λογο.
Ενω μεσα στο καλαθακι ειναι σταθερα κατω.
Ουτε μου λερωθηκε ουτε τιποτα.
Του αρεσε κι ολας!
 
1)Βασικο ειναι πως δεν οδηγεις οπως οταν εισαι μονος σου (ουτως η' αλλως, εννοω στροφες κτλ)
2)Εγω ας πουμε οταν οδηγω μονη μου: δενω με την ζωνη το κλουβι, και το βαζω σε 'καθετη' θεση σε σχεση με το ταμπλω του αυτοκινητου (δηλ οι πατηθρες να ειναι παραλληλες με τον δρομο). Ετσι οταν χρειαστει να φρεναρω καπως πιο αποτομα, το κεντρο βαρους του πουλιου μετατωπιζεται μεταξυ των ποδιων του και οχι μπρος πισω.
Ποτε δεν εχει συμβει να 'πεσουν' ουτε τα καναρινια μου ουτε οι παπαγαλοι.
 
1)Βασικο ειναι πως δεν οδηγεις οπως οταν εισαι μονος σου (ουτως η' αλλως, εννοω στροφες κτλ)
2)Εγω ας πουμε οταν οδηγω μονη μου: δενω με την ζωνη το κλουβι, και το βαζω σε 'καθετη' θεση σε σχεση με το ταμπλω του αυτοκινητου (δηλ οι πατηθρες να ειναι παραλληλες με τον δρομο). Ετσι οταν χρειαστει να φρεναρω καπως πιο αποτομα, το κεντρο βαρους του πουλιου μετατωπιζεται μεταξυ των ποδιων του και οχι μπρος πισω.
Ποτε δεν εχει συμβει να 'πεσουν' ουτε τα καναρινια μου ουτε οι παπαγαλοι.


Aυτος που περιγραφει η Σισσυ ειναι και κατα τη δικη μου γνωμη ο σωστος τροπος. Κι εγω παντα ασφα΄λιζω το κλουβι μεταφορας με τη ζωνη ασφαλειας και γινεται κυριολεκτικα ενα με το καθισμα.
Τα πανινα καλαθια ειναι κατασκευασμενα πιστευω για αλλα ζωα. Με την ιδια λογικη κι ενα χαρτοκουτο θα εκανε την ιδια δουλεια, αφου κι απο το πανινο δεν μπορει να δει εξω και καθεται και στο επιπεδο των ποδιων οποτε δεν βλεπει τιποτα για να απολαυσει τη βολτα.
 
Back
Top