Γενικά Μεταφορα πουλιών στο εξωτερικό με αυτοκίνητο

Kostas Angelo

PB New Member
Εγγραφή
15 Δεκ 2013
Μηνύματα
166
Πόλη
Αθήνα
καλησπέρα στην παρέα,
Τον Οκτώβριο λόγω μετακόμισης μου στην Γερμανία σκέφτομαι να πάρω μαζί μου και τις καρδερίνες μου. Θα πάω οδικώς και από όσο υπολόγισα το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου 30 ώρες.20 ώρες καράβι και 10 οδήγηση. Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις πάνω σε αυτό..
Υπάρχει κάποιος που να ξέρει ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος τρόπος να μεταφέρω τα πουλάκια;
δηλαδή να πάρω κάποιο μικρό κλουβάκι και να το σκεπάσω με ύφασμα σε όλη τη διαδρομή ή να αγοράσω ειδικά πλαστικά κλουβάκια για την μεταφορά;
Τα πουλιά αντέχουν μία τόσο μεγάλη διαδρομή μέσα στο αυτοκίνητο ή υπάρχει κίνδυνος να τα χάσω;
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα από τις αρχές των χωρών σε περίπτωση ελέγχου;
 
Κατά τη γνώμη μου να πάρεις ειδικό βαλιτσάκι με ατομικά μικρά κλουβιά μεταφοράς που δέχονται ξεχωριστές ταΐστρες και ποτίστρες. Είτε να ζητήσεις κάποιον εισαγωγέα που φέρνει πουλια ένα ειδικό ξύλινο κουτί και να τα βάλεις εκεί, ανά 10-15 πουλια. Αλλα πιστεύω τα ατομικά κλουβάκια είναι προτιμότερα.

Έχω κάνει ταξίδι συνολικά 15 ωρών οδικός με μονο 2 ζευγάρια Gouldians. Άντεξαν μια χαρά. Καλο θα ήταν να φροντίζεις νωρίτερα και να τους δόσεις συμπλήρωμα αντιστρές, βιταμίνες, κεχρί για απασχόληση στο δρόμο κτλ. (τώρα λέω τι έκανα εγώ,. Για καρδερίνες δεν πολύ ξέρω... Τις ανάγκες τους.)

Πάντα υπάρχει ένας κίντυνος να πάει κάτι στραβά.

Το σοβαρότερο είναι να τα μεταφέρεις νόμιμα. Και εκεί πιστεύω θα αντιμετωπίζεις μεγάλο θέμα. Επειδή πρόκεται για καρδερίνα πρέπει να φοράνε όλα δακτυλίδια και να υπάρχει απόδειξη ότι τα πουλια είναι δικης σου εκτροφής κι όχι πιασμένα από τη φύση. Χρειάζεσαι χαρτιά από κτηνίατρο για τη γενική τους κατάσταση υγειας, CITES, Χαρτιά εξαγωγής από την Ελλάδα και χαρτιά άδειας εισαγωγής στη γερμανία (το πιο δύσκολο).
Θέλει πολύ ψάξιμο.

Βεβαια μπορεί να κανεις το ταξίδι σου κι κανεις δεν θα σε σταματήσει και δεν θα δει τα πουλια. Αν όμως θα σε σταματήσουν και θα τα δουν και δεν θα έχεις χαρτιά... Πιστεύω πως θα τα πάρουν (και στη καλύτερη περίπτωση τα πουλιά θα καταλήγουν σε κανένα ζωολογικό κήπο) εσύ μάλλον θα πάρεις πρόστιμο.

Δεν ξερω, είναι μεγάλη βαβούρα...
Έχω μεταφέρει αεροπορικώς ένα Cockatiel από την Ελλάδα σε άλλη χωρα και μου βγήκε η ψυχή...
 
Είτε να ζητήσεις κάποιον εισαγωγέα που φέρνει πουλια ένα ειδικό ξύλινο κουτί και να τα βάλεις εκεί, ανά 10-15 πουλια.
Πωλίνα για δύο πουλάκια μιλάω.Βρήκα σε ένα e shop ειδικά πλαστικά κουτάκια με θέση για ποτίστρα και ταΐστρα και μερικά ανοίγματα για αέρα και λίγο φως. Μήπως είναι πολλές 30 ώρες γι αυτό το κουτάκι; my-petshop.gr/my-petshop/641-934-thickbox/2gr-klouvi-metaforas.jpg
και να τους δόσεις συμπλήρωμα αντιστρές
Αυτό το έχω υπόψιν μου.
Το σοβαρότερο είναι να τα μεταφέρεις νόμιμα. Και εκεί πιστεύω θα αντιμετωπίζεις μεγάλο θέμα. Επειδή πρόκεται για καρδερίνα πρέπει να φοράνε όλα δακτυλίδια και να υπάρχει απόδειξη ότι τα πουλια είναι δικης σου εκτροφής κι όχι πιασμένα από τη φύση. Χρειάζεσαι χαρτιά από κτηνίατρο για τη γενική τους κατάσταση υγειας, CITES, Χαρτιά εξαγωγής από την Ελλάδα και χαρτιά άδειας εισαγωγής στη Γερμανία (το πιο δύσκολο).
Το καλύτερο αυτό θα ήταν, αλλά από όσα ξέρω δεν υπάρχει κάποιος επίσημος φορέας ή κρατικός κτηνίατρος στην Ελλάδα που να πιστοποιήσει ότι είναι εκτροφής οι καρδερίνες, ούτε καν αυτά που φοράνε δαχτυλίδια.
Το μόνο χαρτί που μπορώ να έχω είναι από πτηνίατρο και να πιστοποιεί ότι δεν πάσχουν από την γρίπη των πτηνών.
Οπότε το θέμα της νομιμότητας θα το πάω κάπως στην τύχη..
Άν κάνω κάπου λάθος ή άν γνωρίζετε κάτι παραπάνω παρακαλώ ενημερώστε με.
Αεροπορικώς δεν το συζητάω, δεν γίνεται σίγουρα.
 
Χωρίς δαχτυλίδι δύσκολα τα πράγματα αν σου κάνουν έλεγχο. Μπορείς να τους βάλεις μερικά πλαστικά ανοιχτού τύπου, έτσι για τα μάτια. Υπάρχει ένα μέλος, ο @Θεοδωρος 55 που αν δεν κάνω λάθος ζει στην Γερμανία, ίσως να γνωρίζει παραπάνω.

Εγώ δεν θα τα έβαζα σε ειδικά κλουβιά αλλά σε μικρά ανεξάρτητα κλουβάκια.
Στο αυτοκίνητο θα τα είχα σκεπασμένα με κάποιο ύφασμα, όπως αναφέρεις, να μην βλέπουν από παντού αλλά μόνο από μπροστά. Που και που όταν θα κάνεις στάσεις θα μπορείς αν θέλεις να τα ανοίγεις να παίρνουν τον αέρα τους.

Στο καράβι θα πρέπει να τα έχεις μαζί σου, δεν μπορείς να τα αφήσεις στο γκαράζ, μέσα στο αυτοκίνητο, λόγω της ζέστης και των αναθυμιάσεων. Τα κλουβάκια θα πρέπει να είναι μεσα σε ένα σακίδιο ή τσάντα ώστε να μην έχουν ορατότητα τα πουλιά και στρεσαριστούν, το πάνω μέρος του κλουβιού θα πρέπει να είναι μόνιμα καλυμμένο. Επίσης καλό είναι να μην τα δει κάποιος και τραβήξεις υποψίες (ειδικά στο καράβι).

Το ποιο σημαντικό στα ταξίδια με πουλιά είναι να μην στρεσαριστούν και τα βοηθάει πολύ όταν έχουν περιορισμένο και σταθερό οπτικό πεδίο. Δηλαδή μην τα έχεις να βλέπουν από το παράθυρο εκτός του αυτοκινήτου ή να τα κάνεις βόλτα εκτεθειμένα.

Έχω μεταφέρει γκούλντιανς με καράβι περίπου 14 ώρες και με αυτοκίνητο περίπου 10 ώρες (με μεγάλη στάση). Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Στο κλουβί υπήρχε νερό, τσαμπί κεχρί και μείγμα για εξωτικά.
Στο καράβι τα πουλιά άρχισαν να ζευγαρώνουν 😉
 
Θα ηθελα να κανει μια διευκρινηση για το καραβι..
Επειδη κι εγω τα επαιρνα στο νησι τα αφηνα μεσα στο αυτοκινητο με ανοιχτο παραθυρο εφοσον βεβαια το γκαραζ ητανε ανοιχτο. Αν ειναι κλειστο φυσικα και δεν τα αφηνω κατω..
Απλα το μεγαλο ''ζορι'' να το πω ειναι στην υποδοχη με το που μπαινεις στο καραβι.. Αν τους κατσει στραβα θα στην πουν λέγοντας πως απαγορευονται τα ζωα στο καραβι αλλα καταλαθος εκεινη την ωρα καμια γιαγια θα ανεβαινει με καμια γατα ή κανενα σκυλακι και αν τους πεις τιποτα σου λενε ειναι σε κλουβι και εκεινη την ωρα λες και τα πουλακια μου το ιδιο και ανεβαινεις χωρις κανενα προβλημα! 😛
Τα τελευταια 8 χρονια περναω αυτην την καραμελα ακομα και με ενα πουλακι σε μιρκο κλουβι μεταφορας..
 
Παιδια εγω ταξιδεψα φετος με ενα κλουβι ζευγαρωστρα που ειχε 13 πουλια μεσα. Στο αμαξι τα ειχα σκεπασμενα με ενα σκουρο πρασινο τραπεζομαντηλο και στο πλοιο επειδη εκατσα καταστρωμα τους εβαλα και τη ζακετα μου απο πανω γιατι εκανε ρευμα. Ευτυχως ηταν νυχτα το ταξιδι αλλα δεν κοιμηθηκαν απλως ηταν ηρεμα.. Δεν ειχαν προβλημα ενταξει λιγο σοκ σπειδη ολοι ηταν μονοι στα κλουβια και ξαφνικά μπηκαν σε τρελο παρτακι στη ζευγαρωστρα.. Αλλα συνηλθαν μετα απο 2 μερες. Πιστευω θελει καλο σχεδιασμο και σιγουρα καλυτερο απο το δικο μου. Αν μπορεις μικρα κλουβακια για να σου ειναι και εσενα ευκολο και οπου μπορεις να κανεις σταση να τα ελεγχεις λιγο.
 
Σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας.. Καταλήγω στο να τα βάλω σε δυο μικρά ξύλινα κλουβάκια σκεπασμένα με λευκό ύφασμα για να έχουν φωτισμό αλλά να μην βλέπουν έξω και μεγάλες στάσεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού με το αυτοκίνητο. Στο καράβι σκέφτομαι να τα βάλω σε μία χάρτινη σακούλα μέχρι να τα πάω στην καμπίνα και από εκεί και πέρα πιστεύω να πάνε όλα καλά..Αφού πλέον δεν θα υπάρχουν σύνορα μεταξύ των χωρών για έλεγχο νομίζω πως όλα θα πάνε οκ.Αλλά και έλεγχο να μου κάνουν 2 πουλάκια είναι,όχι 100 για να θεωρήσουν ότι κάνω εμπόριο.
Απλα το μεγαλο ''ζορι'' να το πω ειναι στην υποδοχη με το που μπαινεις στο καραβι.. Αν τους κατσει στραβα θα στην πουν λέγοντας πως απαγορευονται τα ζωα στο καραβι
όσον αφορά αυτό, κάθε φορά που ταξιδεύουμε για νησι τα καράβια είναι γεμάτα σκυλιά και γατάκια αλλά κανένας δεν βλέπω να την λέει σε κανέναν.. Οπότε δυο πουλάκια τι αναστάτωση να προκαλέσουν;
 
Back
Top