Αναπαραγωγή Μετα τη γεννηση των νεοσσων να χωρισω τον καναρο;

chania-2005

PB New Member
Εγγραφή
5 Φεβ 2009
Μηνύματα
24
Πόλη
Χανιά
Επιτελους γεννητουρια! Εχουν ηδη βγει 2 μκρα (χθες και σημερα) και μενει αλλο ενα αυγο, που αν ειναι θα σπασει αυριο..
Να ρωτησω 2-3 πραγματακια..
Μια μερα πριν βγει ο νεοσσος απο το αυγο του, η καναρα κανει μικρη τρυπουλα στο αυγο; (Ισως για να το βοηθησει να βγει;) Γιατι χθες που βγηκε το πρωτο πουλακι και πλησιασα λιγο να δω, ειδα το ενα απ'τα 2 εναπομειναντα αυγα να χει μια μικρη τρυπα. Σημερα που βγηκε και ο δευτερος νεοσσος, υπαρχει παλι ενα αυγο με τρυπουλα.. Μπορει φυσικα να ειναι το ιδιο το χθεσινο, οποτε αυτο σημαινει οτι το 3 αυγο ειναι αχρηστο πια, αλλα μηπως παιζει και το ενδεχομενο που λεω; Καθε φορα δλδ να σπαει λιγο πριν, το αυγο η καναρα για να τον βοηθαει να βγει;

Να βαλω τη χωριστρα και να χωρισω τον καναρο; Προς το παρον μονο καλη συμπεριφορα εχω δει, μιας και την ταιζει συχνα στη φωλια, που καθεται και σκεπαζει τα μικρα της.. Τον εχω δει μαλιστα και ενω εχει σηκωθει αυτη, να ανεβαινει στη φωλια και να βαζει το κεφαλι του μεσα.. Δε μπορω να δω τι ακριβω κανει, γιατι απ'οτι ξερω δεν πρεπει να πηγαινω εκει κοντα να κοιτω και να ενοχλω, κι εξαλλου αυτος γενικα ειναι πολυ "μυστικοπαθης", οταν αντιληφθει οτι τον κοιτας, σταματαει να κανει το οτιδηποτε (απο ταισμα δικο του, μεχρι ταισμα της θηλυκιας η των μικρων)! Απλα ελπιζω να τα ταιζει οντως κι οχι να τους επιτειθεται.. Παιζει λετε αυτο; Να σκοτωσει τα μικρα αν τον αφησω μεσα; **1-2 φορες τη μερα κελαηδαει αλλα οχι πολυ εντονα.. Δεν ξερω αν αυτο λεει κατι.

Μετα που θα βγουν οσοι νεοσσοι ειναι να βγουν, πρεπει να βγαλω οτι εχει μεινει στη φωλια (απο τσοφλια μεχρι ασπαστα αυγα, αν υπαρχουν;.)

Και τελος, πρεπει τωρα εκτος απο αυγοτροφη καθημερινα να βαζω και βραστο αυγο; Καθημερινα επισης βαζω μηλο, και μια συσκευασμενη τροφη ειδικη για μανουλες που ταιζουν νεοσσους. Μαρουλι; Κανει;

Σορρυ που σας κουρασα, αλλα θελω πολυ αυτη τη φορα να πανε ολα καλα.. μιας και τις 2 προηγουμενες μονο ατυχιες ειχαμε.
Ευχαριστω!
 
Το να αφησεις μεσα τον αρσενικο εμπεριεχει ενα ρισκο. Καλα ειναι αν εχεις σκοπο να τον αφησεις να σιγουρευτεις απο την πρωτη στιγμη οτι ταιζει(παρακολουθοντας τον), ειδαλλως βγαλ΄τον. Οσο για την τροφη αρκει να υπαρχει σε καθημερινη αυγο και βιταμινες και θα μεγαλωσουν τα πουλια. Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση μην τα δωσεις μαρουλι. Οταν θα πλησιασουν οι νεοσσοι τις 6-7 ημερες αν θες για αλλαγη δωσε κανενα σπανακι η' αντιδι και κανενα μηλαρακι για λιγες ωρες την ημερα αλλα ολα αυτα οχι σε καθημερινη βαση. Στις πρωτες γεννες τι δεν πηγε καλα; Καλα ειναι να παραθετουμε τα προβληματα που συνανταμε γιατι μας βοηθαει ολους στην αποκτηση εμπειρειων 😉!
 
Στις πρωτες γεννες, ειχαμε νεκρα πουλακια στα αυγα (στην πρωτη) και ασπορα αυγα (στη δευτερη).
Τωρα εχω κι αλλη ερωτηση-προβλημα... Χρειαστηκε δυστυχως να μετακινησουμε το κλουβι (μεταφερθηκαμε στον απο πανω οροφο της πολυκατοικιας) τη δευτερη μερα ζωης του 1ου νεοσσου και αντιστοιχα πρωτη μερα του 2ου νεοσσου. Η καναρα μεχρι εκεινη τη στιγμη καθοταν σχεδον συνεχεια μεσα στη φωλια) υποθετω για να τα ζεσταινει αφου δεν εχουν ακομα πουπουλα. Απο την ωρα ομως που τα μεταφεραμε, δεν εχει ξανακατσει μεσα.. Μονο πηγαινοερχεται κι αυτη κι ο καναρος (περισσοτερο αυτος) και σκυβουν μπροστα στη φωλια μαλλον για να ταισουν.. Ειναι φυσιολογικο αυτο; Τωρα εχουν και καποια πουπουλακια πανω τους.. Παιζει να τα βγαλε απ' τη φωλια ή απο πανω του καποιος απ'τους 2 γονεις, για να τα σκεπασει, ετσι ωστε να μη χρειαζεται η καναρα να καθεται πανω συνεχως; Σας παρακαλω πολυ βοηθειστε γιατι εχω αγχωθει πολυ!
Και κατι τελευταιο.. Το τριτο αυγο (με την τρυπουλα που ανεφερα στο προηγουμενο μηνυμα) δε φαινεται να βγαζει πουλακι.. Τι πρεπει να κανω μ'αυτο;
 
Το αυγο αν ειναι το τελευταιο(αν θυμασαι) που εκανε η καναρα μην το πεταξεις ακομα γιατι μπορει να σου βγαλει πουλακι μεσα στη μερα. Τον καναρο εφοσων ειναι ετσι οπως τον περιγραφεις μην τον βγαλεις για κανενα λογο.. Εμενα για παραδειγμα ο καναρος ταιζει κυριως τα μωρα. Μετα τη μεταφορα σηκωθηκε η καναρα απο τη φωλια;Γιατι νομιζω πως πρεπει να καθεται μεχρι να βγαλουν οι νεοσσοι πουπουλα που γινεται κατα τη διαρκεια της δευτερης εβδομαδας. Επειδη μιλαω μονο απο εμπειρια καποις γνωστης να βοηθησει πιο πολυ.
 
Απαγορευεται αυστηρα απ'την στιγμη που χτισει φωλια το πουλι η αλλαγη θεσης του κλουβιου καθως κ η συχνη επεμβαση μας, μεχρι και την ενηλικιωση των νεοσσων. Υπαρχει περιπτωση να παρατησει τα μικρα κ ο λογος ειναι οτι το πουλι στρεσαρεται με την αλλαγη χωρου. Δες το λαιμο απ'τα πουλακια για να δεις αν ειναι ταισμενα(φαινεται σαν πρησμενος κ διακρινονται η τροφες). Παντως τ'οτι δεν καθεται πανω δεν ειναι καλη ενδειξη.
 
καταρχην αφου ο καναρος ειναι καλος πατερας δεν τον χωριζεις. Μονο στην περιπτωση που ενοχλει την καναρα το κανουμε αυτο.η διατροφη που αναφερεις ειναι σωστη εκτος απο το μαρουλι που μπορει να προκαλεσει διαρροια στους νεοσσους. Βαλε και νιζερ αν θελεις.η τρυπα που βλεπεις πριν βγουνε τα πουλακια ειναι απο το νεοσσο που ειναι μεσα στο αυγο και οχι απο την καναρα. Πρωτα σπανε με το ραμφος τους το αυγο για να αναπνευσουν και μετα σπανε το υπολοιπο κελυφος. Παρακολουθησε τις πρωτες 3-4 μερες αν ταιζει ο καναρος και η καναρα σου τα μικρα.
 
βαλτους αυγο και μηλο.. Το καναρινι σου φαινεται καλος πατερας.. Τωρα αμα δεν καθεται στη φωλια η θηλυκια τι ναπω ισως αν τα βαζες μεσα τουλαχιστον να μην κρυωσουν οι νεοσοι; Οι πιο εμποιροι ας σου πουνε.. Μολις σκαρισουν τα μικρα λογικα δεν θα υπαρχει τιποτα στη φωλια, θα την εχει καθαρισει η θυληκια για να ξεκινησει την επομενη γεννα της
 
Back
Top