Αναπαραγωγή Μεχρι ποια ηλικια ειναι γονιμα τα αρσενικα καναρινια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lizard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lizard

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.731
Πόλη
Καλλιθέα
γεια σας θα ηθελα να ρωτησω μεχρι τι ηλικια τα αρσενικα καναρινια ειναι γονιμα και μπορουν να μπουν για αναπαραγωγη. Εχω διαβασει παλαιοτερα ποστ που μιλουν για παρομοιο θεμα αλλα για τα θηλυκα καναρινια.
 
Νομίζω ότι τα αρσενικά ζευγαρώνουν για πολύ περισσότερα χρόνια από τα θηλυκά. Μου χει πει εκτροφέας έμπειρος ότι τα θηλυκά μέχρι 2-3 χρονών και ότι μετά αν κάνει αυγά θα κάνει 1-2 μόνο. Για τα αρσενικά μου είπε ότι είχε έναν κανάρο 8 χρονών κ το ζευγάρωνε κανονικά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Οπότε τ'αρσενικά μην τα φοβάσαι. Εχουν ακόμα...
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Πολλοί εκτροφείς χρησιμοποιούν τα καναρίνια για αναπαραγωγή τα τρία πρώτα χρόνια. Αυτά είναι και τα καλύτερά τους. Η αποκορύφωσή τους είτε πρόκειται για θηλυκά είται για αρσενικά είναι εκεί. Από εκείνη την ηλικία και μετά τα πουλιά "πέφτουν". Εξαρτάται πάντα από τη ράτσα καθώς και την ποιότητα ζωής του πουλιού και φυσικά είναι πολλές οι περιπτώσεις που 7 και 8 χρονών πουλιά δίνουν απογόνους. Εγώ έχω ένα γκλόστερ 5 χρόνων και πέρσυ μου έδινε μόνο άσπορα. Φέτος σχεδόν δεν κελαηδάει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
ο ενας αρσενικος μου 8 χρονων φετος εχει ηδη 5 πιτσιρικια φετινα(6 αυγα 1 ασπορο μονο) και ο αλλος 6 χρονων με 4 φετινα πουλακια (και το5ο ηταν βατεμενο αλλα οταν το ειχα βγαλει για να βαλω ψευτικο ραισε και του ειχα βαλει μια σταγονα 😱κολλα. Οταν το ανοιξα στο τελος ηταν στην αρχη του νεκρος νεοσσος). Τα καναρινια μου ειναι κοινα
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Back
Top