Αναπαραγωγή Μεχρι ποτε μπορουν να ζευγαρωνουν τα καναρίνια;

dekooning

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουν 2014
Μηνύματα
13
Πόλη
Γέφυρα
καλησπέρα στην ομαδα! Τα καναρινια μου βρίσκονται σε μεγαλη κλουβα εξωτερικου χωρου. Τα πουλια 10 στο συνολο είναι όλα μαζι χυμα. Μεχρι ποτε μπορουν να ζευγαρωνουν και πως μπορω να τα ελεγχω οσο αφορα το ζευγαρωμα, μιας και δεν εχω τη δυνατοτητα να τα χωρισω. Εκτος και αν δεν τα ελεγξω και αφήσω τη φυση και το ενστικτο των πουλιων να κανει τη δουλεια. Εχω 4 θηλυκες, η μια εχει ένα μικρο πουλακι δευτερη μερα τωρα. Η δευτερη εχει 3 αυγα εδώ και 5 μερες και οι άλλες 2 δεν εχουν ζευγαρωσει ακομα μιας είναι καινούργιες στο χωρο μου
 
Σε μια κλούβα όπως την περιγράφεις, και να ήθελες, ΔΕΝ θα μπορούσες να είχες κάποιον έλεγχο της αναπαραγωγής. Φρόντισε απλά να παρακολουθείς και να βοηθήσεις στην περίπτωση που θα χρειαστούν κάτι τα πουλιά.
 
μεχρι ποτε μπορουν να ζευγαρωνουν
Μέχρι πριν την πτερόρροια θα πρέπει να έχουν "ξεπαιδιάσει" εντελώς.
Εκτος και αν δεν τα ελεγξω και αφήσω τη φυση και το ενστικτο των πουλιων να κανει τη δουλεια
Η Φύση ελέγχει τα πλάσματά της στη φύση. Στο εκτροφείο ο έλεγχος είναι υποχρέωση του εκτροφέα.
 
Εγώ όπως σου είπα και στο άλλο θέμα διαφωνώ με αυτή την μέθοδο. Το έχω περάσει και το έχω μετανοιώσει. Μπορείς να τα έχεις όλα μαζί μέχρι τις αρχές του έτους. Το γενάρη να βάζεις τα ζευγάρια στις ζευγαρώστρες, να τα προετοιμάζεις διατροφικά να γνωρίζονται και μετά από 2 γέννες να τα ξαναβάζεις στην κλούβα να περάσουν το καλοκαίρι και την πτερόροια τους. Έτσι θα έχεις και τον έλεγχο ποια θα ζευγαρώνουν μεταξύ τους αλλά και θα δίνεις στο κάθε ζευγάρι διατροφικά αυτό που έχει ανάγκη (άλλη διατροφή θέλει η κανάρα που προετοιμάζεται να κάνει φωλιά, άλλη αυτή που κλωσάει και άλλη αυτή που έχει μικρά). Πέρα από αυτά τα βασικά προβλήματα, μπορεί η αρσενική καρδερινά πχ να σπάσει τα αυγά ενός άλλου ζευγαριού, εξαιτίας του ανταγωνισμού, ή μια θηλυκιά να πάρει το νήμα από τη φωλιά της άλλης (πάλι από ανταγωνισμό) και να πέσει κάποιο αυγό ή μωρό κάτω (μου έχει συμβεί αυτό που σου περιγράφω).

Όσο αφορά το ερώτημα σου, τέλη ιουνίου πρέπει να έχουν βγει και τα τελευταία μικρά εκτός φωλιάς.
 
Back
Top