Γενικά Με ανησυχεί το χρώμα του χαλινού του budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xrisxi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xrisxi

PB New Member
Εγγραφή
11 Ιαν 2019
Μηνύματα
16
Καλησπερα, εχω ενα παπαγαλακι budgie (αγνωστου φυλου) και ενω ειναι καλα στις κουτσουλιες του και στην συμπεριφορα του με εχει ανησυχησει ο χαλινος του, ο οποιος εχει βγαλει καποια ασπρα σαν φλουδες και λιγο καφετιζει στις ακρες.

_.webp

Δεν φαινεται πολυ καλα αυτο που περιγραφω στην φωτογραφια γτ δεν εχω πολυ καλη καμερα. Ειναι ανησυχητικο; Ευχαριστω πολυ.
[automerge]1547375685[/automerge]
Καταφερα να βγαλω μια καπως καλυτερη φωτογραφια
download.webp
[automerge]1547376465[/automerge]
 

Συνημμένα

  • download (1).webp
    download (1).webp
    16,5 KB · Προβολές: 12
Τελευταία επεξεργασία:
Έχεις ένα φυσιολογικό θηλυκό budgie που μπαίνει σε φάση αναπαραγωγής. Ο χαλινός δείχνει υγιέστατος. Αν έχει ταίρι μπορείς να κάνεις διατροφική προετοιμασία και να τους βάλεις φωλιά. Αν είναι μόνη της κι ήμερη καλύτερα να περιορίσεις τα χάδια μόνο στο κεφάλι και στο λαιμό διότι όλο το υπόλοιπο σώμα αποτελεί ερωτική ζώνη για τα πουλιά κι ιδίως τα θηλυκά.

Σε κάθε περίπτωση σουπιοκόκκαλο ως πηγή ασβεστίου στο κλουβί είναι απαραίτητο για τα θηλυκά.
 
Θέλεις γεννητούρια; Είναι ήμερη, μεγαλωμένη στο χέρι; Αν είναι ήμερη ίσως να αλλάξει λίγο με το αρσενικό και να μην θέλει πολλά πολλά μαζί σου. Αν είσαι διατεθειμένη να συμβιβαστείς με αυτά όπως και με μεγαλύτερο κλουβί αλλά και με το να βρίσκεις σπίτια για τα μικρά μπορείς να σκεφτείς την απόκτηση αρσενικού. Αν όχι, μπορεί να ζήσει και όπως είναι τώρα αν πιστεύεις ότι είναι ευτυχισμένη. Τα θηλυκό είναι το κυρίαρχο φύλο στα μπάτζι πολλές φορές και θέλει λίγη προσοχή η διαχείρισή τους σε σχέση με το αρσενικό ειδικά αν έχουν ταϊστεί στο χέρι και δεν έχουν ξαναζήσει με άλλα πουλιά.
 
Back
Top