Φροντίδα Με ποιά πουλιά μπορεί να είναι στο ίδιο κλουβι ο ζακο

Hadjicostas

Πρώην ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ
Εγγραφή
3 Νοε 2008
Μηνύματα
234
Πόλη
Λάρνακα
Ηθελα να ρωτήσω τους φίλους αν μπορεί να υπάρχει στο ίδιο κλουβι να συνυπάρξει (είναι μεγάλο ) ο ζακο με άλλα πουλιά..

ευχαριστώ Κώστας Κύπρος 🙂
 
Πόσο μεγάλο είναι το κλουβί; ΄Με τί είδους πουλιά σκέφτεσαι να συγκατοικήσει; Με άλλο ζακό, με άλλου ειδους παπαγάλους; Μικρότεροι ή μεγαλύτεροι από αυτόν; Με εξωτικά, άγρια ή καναρινια; 😕 Καταλαβαίνεις οτι για τις περισσσότερες επιλογές εγκυμονούν κίνδυνοι, όχι μονο για το ίδιο το πουλί, αλλά και για τους συγκατοίκους του...🙄
 
Για εμένα, καλύτερα (εκτός και αν είναι ζευγάρι τα πουλιά), είναι το κάθε πουλί να έχει τον χώρο του.. Μη κοιτάς που στα petshop βλέπουμε πολλά πουλιά μαζί.. Εκεί απλά κανένα δεν έχει την δική του χωροκράτεια και όλα είναι καλά.. Αν θέλεις να αποκτήσεις άλλο ένα πουλάκι, ότι και να είναι εννοείται πώς στην αρχή εφαρμώζεις την καραντίνα και μετά σε χωριστό κλουβί..
 
Κατά τη γνώμη μου οχι. Ο Ζακό είναι ένας μεγάλος παπαγάλος και το ράμφος του μπορεί να επιφέρει θανάσιμα τραύματα σε κάποιο άλλο πουλάκι.
 
Δεν μπορείς να ξέρεις αν θα ταιριάξει με κάποιο άλλο παπαγάλο. Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Μπορεί να ζουν στον ίδιο χώρο και να αγνοεί το ένα το άλλο. Δεν βάζουμε μαζί δύο πουλιά με το ζόρι.
 
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Για να σε βοηθήσουμε πιο συγκεκριμένα;Θέλεις να βάλεις άλλον ένα παπαγάλο;θέλεις να φτιάξεις μια μεγάλη κλούβα κ να βάλεις πολλούς;
 
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Για να σε βοηθήσουμε πιο συγκεκριμένα;Θέλεις να βάλεις άλλον ένα παπαγάλο;θέλεις να φτιάξεις μια μεγάλη κλούβα κ να βάλεις πολλούς;
Θα ήθελα να πάρω άκόμη έναν 'Εχω ένα όχι πολύ μικρό κλουβί..όμως και να τους βάλω μαζί.. Το σκέφτομαι..
 
Πρέπει να λάβεις υπ'οψη σου ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχεις μια "ελαφριά" ηχορύπανση!Χωρίς αυτο που σου λέω να είναι απόλυτο! Πόσο καιρό έχεις το ζακό;Είναι ήμερος; Τον χαιδεύεις; Τρώει από το χέρι σου;Κράζει; Μιλάει;Ειναι κοινωνικός;Sorry για τις πολλές ερωτήσεις! Αλλά αυτά παίζουν ρόλο! Αν είναι ήμερος και τού βάλεις καινούρια παρέα μπορεί να αγριέψει και να μην σε δέχεται μετά!Χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής στην αρχή του νέου παπαγάλου! Να μάθει κ σένα να σε δέχεται απόλυτα και σιγά σιγά να τους βάλεις μαζί! Στην αρχή σε διαφορετικά κλουβιά δίπλα δίπλα να παρατηρείς τις αντιδράσεις τους,τη συμπεριφορά τους! Πρέπει α αφιερώσεις πολλές ώρες! Μη ξεχνάς ότι υπάρχει κ ή ζήλεια στη μέση! Αν δείχνεις περισσότερη προσοχή στον ένα ο άλλος μπορεί να έχει απρόβλεπτη αντίδραση! Πιστεύω να μη σε μπέρδεψα! Είναι πολύ ωραίο αυτό που θέλεις να κάνεις αλλά θέλει ποσοχή κ μελέτη! Σίγουρα μπορεί να γίνει! Σου εύχομαι κάθε επιτυχία!Για οποιαδήποτε απορία ρώτα! Τα άλλα παιδια που γνωρίζουν περισσότερα ίσως σου πουν κ κάτι καλύτερο να σε βοηθήσει πιο πολύ!
 
Ακομη και δευτερο African Grey να παρεις ειναι καλο να εχει ο καθενας το δικο του χωρο και τα δικα του παιχνιδια και πραγματα. Ουτως η αλλως στο κλουβι που εχεις ηδη μενει αλλος ο οποιος μονο φιλικος δε θα ειναι σε οποιονδηποτε νεο εισβολεα στο χωρο του. Ασε που δυο μαζι χρειαζονται ενα πραγματικα μεγαλο κλουβι.
 
Τελικά έδωσα τον African grey που έιχα και ήταν άγριος.. Και πήρα έναν 5 μηνών ! Κανονικά από bet shop.. Είναι εξημερωμένος και ταισμένος στο χέρι! Είναι φοβερός! Θέλω ιδέες για να τον έχω όσο μπορώ καλύτερα..

σας ευχαριστώ
 
Να σου ζήσει το μωρό σου! Ανταλλαγή έκανες;

Διάβασε όλα τα θέματα στο φόρουμ που είναι σχετικά με το είδος παπαγάλου που επέλεξες και σύντομα θα μάθεις αρκετά πράγματα! Να ξέρεις οτι τα μικρά είναι πολύ ευαίσθητα και χρειάζονται συνεχή φροντίδα, παρακολούθηση και αγάπη, όπως ακριβώς ένα μωρό παιδί! Εύχομαι να καταφέρεις να ανταποκριθείς με επιτυχία στο μεγάλωμα του μωρού σου!
 
Nα είσαι καλα... Ναι ανταλλαγή έκανα.. Και έκανα πολύ καλά κατά την γνώμη μου.. Διότι τώρα μπορεί να τον εκπαιδεύσω όπως θέλω και μπορούν να παίξουν και τα παιδιά μου μαζί του!
 
Μιας και θα συμμετέχει όλη η οικογένεια στο μεγάλωμα και την ανατροφή του νέου σας μελους, να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν ασχολουνται τα παιδια με το πουλάκι. Μην ξεχνατε οτι το πουλάκι δεν ειναι παιχνίδι, αλλα ένα ζωντανό πλασματάκι με πολλές ευαισθησίες. 🙂

Δεν ξερω την ηλικία των παιδιών σας, αλλά να προσέχετε παρα πολύ γιατι τα μικρά παιδιά δεν έχουν συναίσθηση της δύναμής τους και των κινδύνων που ενδεχομένως αυτή επιφέρει.

Οπωσδήποτε θα τα βοηθήσει να αποκτήσουν υπευθυνότητες και δεξιότητες, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και το σημαντικότερο να αποκτήσουν σεβασμό προς όλα τα ζωντανά πλάσματα!

Οταν μπορέσετε, θα χαρούμε να απολαύσουμε την εμφάνιση του μικρού σας φίλου στις Παρουσιάσεις πουλιών.
 
Back
Top