Αναπαραγωγή Με ποιον συνδυασμό να φτιάξω τα ζευγάρια στα καναρίνια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Liakos18
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Liakos18

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2020
Μηνύματα
667
Πόλη
Ηλεία
Καλησπέρα. Θα ήθελα την γνώμη σας και την βοήθειά σας σχετικά με τα καναρίνια μου, και την αναπαραγωγή τους.
Ασχολουμε από πρόπερσι, και πέρυσι έβγαλα με ένα ζευγάρι κοινά καναρίνια 5 πολύ όμορφα καναρινάκια... Τρία αρσενικά και 2 θηλυκά. Επομένως έμεινα με το ζευγάρι και τα 5 μικρά τους.

Φέτος λοιπόν έπρεπε να βάλω 《καινούριο αίμα》στην εκτροφή μου, διότι αδέλφια δεν γίνετε να ζευγαρωσω, γονείς με παιδιά πάλι είναι επικίνδυνο, οπότε αποφάσισα να πάρω ένα αρσενικό καναρίνι και βρήκα ένα αρσενικό ΣΓΟΥΡΟ, με σκουφι με πολύ καλή τιμή λόγο του ότι του έλειπε το ένα μάτι επειδή το πάτησε η μάνα του στην φωλιά όταν ήταν μικρό...
Τέλος πάντων το έβαλα σε καραντίνα και μετά σε ζευγαρωστρα με χώρισμα, μέσα στο σπίτι με μια θηλυκια, (ένα από τα 5 αδέλφια που έχω). Άλλαξα γνώμη όμως διαβάζοντας κάποια άρθρα ότι δεν πρέπει να ζευγαρωνουμε καναρίνια κοινά με ράτσας, και τώρα είμαι σε δίλλημα...
1) Να του βρώ μια θυληκια σγουρή;
Φοβάμαι όμως επειδή οι κλούβες μου βρίσκονται σε εξαιρετικό χορό και έχω ακούσει ότι είναι πολύ ευαίσθητα στο κρύο, αφήστε που είναι και πολύ ακριβά (κατά τύχη το βρήκα αυτό φθηνό λόγο του ματιού.)
2) Να το κρατήσω το σγουρό, και να πάρω ένα άλλο πουλακι κοινό για να το ζευγαρώσω, και να βάλω νέο αίμα στην εκτροφή μου;
Εφόσον ζευγαρωνοντας το κοινό με το σγουρό θα πάρω πάλι κοινα πουλάκια, γιατί να ξοδευτω και να πάρω άλλο κοινό καναρίνι, που όπως είναι λογικό, ένα ζευγάρι κοινά καναρίνια, θα βγάλουν πάλι κοινά καναρίνια... 3)Να το ξανά δώσω και να πάρω ένα κοινό? (Το ίδιο με το 2 απλα σε αυτην την περίπτωση δεν θα κρατήσω το σγουρό).
Δεν μπορώ γιατί το έχω λατρέψει το πουλάκι, κελαηδά υπέροχα και πρώτη φορά έχω ένα καναρίνι ράτσας στην εκτροφή μου 😉
Συγγνώμη αν σας κούρασα ή αν σας μπέρδεψα.
Τι με συμβουλεύεται;
 
Πολλοι προτεινουμε να μην ζευγαρωνουν κοινα με ρατσας για να μην "χαραμιζεται" ενα πουλακι ρατσας που καποιος με κοπο εβγαλε αλλα και για λογους ευταξίας αν μπορουμε να το πούμε ετσι.

Δεν υπαρχει καποιος απαγορευτικος λογος να τα ζευγαρωσεις όμως.
Ειναι αναλογα με το αποτελεσμα που θελεις να εχεις.
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...
[automerge]1580765578[/automerge]
Αν βρω σγουρή θυληκια, πιστεύετε οτι αξίζει να ασχοληθώ με την ράτσα; Το λέω επειδή όπως έχω διαβάσει άλλες περιπτώσεις είναι ευαίσθητα στο κρύο και εγώ έχω εξωτερικές κλούβες, θα αρρωστήσουν αμέσως;
 
Τελευταία επεξεργασία:
πρώτη φορά έχω ένα καναρίνι ράτσας στην εκτροφή μου
Να το χαίρεσαι όπως και τα υπόλοιπα κοινά.

Στην θέση σου θα το κράταγα και κάποια στιγμή θα προσπαθούσα να του βρω ένα θηλυκό.
Γνωρίζεις την προέλευσή του;
Είναι σγουρό του βορά; σγουρό της Πάδοβας;
Υπάρχουν αρκετοί τύποι σγουρών καναρινιών, αν θες ανέβασε φωτογραφία για να το δούμε και σίγουρα κάποιο μέλος θα μπορεί να προσδιορίσει την προέλευσή του.

Να θυμάσαι ότι όσο πιο ιδιαίτερες είναι οι ράτσες τόσο περισσότερο διάβασμα και προετοιμασία χρειάζεται για να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.

Όσον αφορά τα κοινά καναρινάκια θα σου πρότεινα να κάνεις ανταλλαγές ή να αγοράσεις νέα για να βάλεις νέο αίμα.
 
Σας ευχαριστώ πολύ... Η ράτσα του πρέπει να είναι fiorino άλλα δεν είναι σίγουρος...
Ορίστε μια φωτογραφία20200123_155826.webp Άρα βρίσκω για φέτος ένα άλλο κοινό πουλάκι, για νέο αίμα και κρατάω αυτό το πουλάκι για μελλοντικό ζευγάρωμα. Δεν μου είπατε όμως, τελικά είναι ευαίσθητα στο κρύο;
 
αα ωραία ευχαριστώ πολύ.
Οι κλούβες που έχω τα πουλιά, είναι σε μπαλκόνι, χωρίς να υπάρχουν ρεύματα αέρα, και έχω ενσωματώσει νάιλον με βαρυδιο από κάτω για προστασία από ρεύματα, αλλά και το βράδυ από γάτες, κουκουβάγιες κτλ.
 
Να το χαίρεσαι, πανέμορφο!
Η ράτσα του πρέπει να είναι fiorino άλλα δεν είναι σίγουρος...
Εδώ θα πρέπει να μας δώσει τα φώτα του κάποιος με περισσότερες γνώσεις όπως ο κος Μάκης @mgerom ή ο @Stavros .
Δεν μου είπατε όμως, τελικά είναι ευαίσθητα στο κρύο;
Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι το καλύτερο να βρίσκονται σε εξωτερική εκτροφή, χρειάζονται ελεγχόμενες συνθήκες (εσωτερική εκτροφή) όσον αφορά την θερμοκρασία και την υγρασία.
 
α οκ. Για να μην σας κουράζω, με την πρώτη ευκαιρία θα πάω στο κατάστημα και θα ρωτήσω...
Αν όμως κάποιο μέλος ξέρει, βεβαίως να μας βοηθήσει...
(Αν χρειάζεστε ποιό καθαρές φότο, μου λέτε)
 
με την πρώτη ευκαιρία θα πάω στο κατάστημα και θα ρωτήσω...

Εφόσον βρέθηκες εδώ να θεωρείς δεδομένο ότι δεν θα πάρεις πιο έγκυρες πληροφορίες απο πουθενά αλλού, ειδικά απο κατάστημα.
 
Η ράτσα του πρέπει να είναι fiorino άλλα δεν είναι σίγουρος...
Θα μπορούσε να είναι αλλά ούτε κι εγώ είμαι σίγουρος.

Κατέβασε την πατήθρα χαμηλότερα. Οι μηροί του πρέπει να στέκονται κάθετα και από τη συγκεκριμένη φωτογραφία φαίνεται ότι δεν μπορεί ακόμη και αν θέλει. Επίσης ανέβασε μια φωτογραφία που να φαίνεται ολόκληρο το κλουβί.
 
Το πουλί ήταν στο κλουβακι αυτό όταν ήταν σε καραντίνα. Τώρα βρίσκετε στο ενα μέρος της κλούβας (Είναι χωρισμένη στα 3), άλλα δεν με αφήνει να σας στείλω φότο γιατί μου λέει ότι 《το αρχείο είναι μεγάλο》
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λοιπόν, για να κλείσουμε το θέμα, ορίστε κάποιες φότο από το ζευγάρι...

20200204_175732__1580833236_79592.jpg20200204_175753__1580833055_11518.jpg

Τελικά αποφάσισα να τα ζευγαρώσω, όπως εξαρχής είχα σκοπό, πριν σκεφτώ για μια σγουρή θηλυκια. Το καφέ είναι ο σγουρος ο αρσενικός και το θηλυκό μια κοινή λευκή κανάρα. Βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο, κοντά στο παράθυρο, τα φώτα δεν είναι καθημερινά αναμμένα, ώστε να διαταράσσεται ο ύπνος τους, τα άναψα μόνο και μόνο για να φαίνονται όσο καλύτερα οι φωτογραφίες, το σπίτι είναι ζεστό, στο κλουβί υπάρχει σουπιοκοκαλο, βραστό αυγό με το τσόφλι και μερικές φορές βάζω και λίγο μήλο ή αγγούρι. Δεν περνάμε πολύ από αυτό το σημείο, η ζελατίνα που βλέπετε, είναι προσωρινά για να μην πετούν τα τσοφλια από τους σπόρους έξω, μέχρι να πάρω ειδικές σακούλες.
Ο αρσενικός είναι πολύ πυρρωμενος, το θηλυκό θέλει λίγο χρόνο ακόμα και αναμένουμε για το αποτέλεσμα...

*Τελικά κατάφερα να ανεβάσω τις φότο με την βοήθεια ενός μηνύματος που μου έστειλε ο κύριος Σταύρος.
 
Back
Top