Ασθένειες Με ποιον τρόπο μπορούν να εμφανίσουν ψιττάκωση οι παπαγάλοι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Evou88
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Evou88

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαρ 2022
Μηνύματα
57
Πόλη
ATHENS
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα να ρωτήσω όσους το έχουν ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα,με ποιο τρόπο μπορούν να εμφανίσουν ψιττακωση οι παπαγάλοι μου.Εχω δύο κοκατιλ,δεν τα βγάζω έξω στο μπαλκονι και δεν έρχονται σε επαφή με άλλα πουλιά.Ειδα και το βιντεο για τις ασθένειες της κυρίας Δουκάκη και δεν αγχώνομαι τόσο.Απλα ήθελα και προσωπικες σας γνώσεις και εμπειρίες πάνω στο θέμα.Μπορει να το πυροδοτήσει κάτι άλλο;
Τα κοκατιλ μου φαίνονται υγιέστατα,απλά για να έχω το νου μου.Ξερω τα συμπτώματα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
@Evou88 Με λιγη προσπαθεια στο internet μπορεις να βρεις πολυ ευκολα τους τροπους μεταδοσης .πολλα αρθρα.Ελληνικα και αγγλικα βεβαια .
Ο πτηνιατρος που το ειδε οταν το πηρες 2 μηνων εκανε τεστ πχ για να δει αν ειναι φορεας της ασθενειας ?
Υπαρχουν πολλα σεναρια μεταδοσης οπως θα διαβασεις.
Πχ θα μπορουσε να ηταν το ενα ή και τα δυο φορεις ή να το μετεφερε καποιος σαν ξενιστης(ειναι ζωοανθρωπονοσος η ασυγκεκριμενη)
Επιπλεον μεταδιδεται και απο ψειρες/ακαρεα
Εκανες αιματολογικο ελεγχο και εχεις διαγνωση ? Η ρωτας τελειως θεωρητικα ? Αν ειναι θεωρητικη ερωτηση τι νοημα εχει η ερωτηση για τους τροπους μεταδοσης? Πως σου δημιουργηθηκε η απορια γαι την συγκεκριμενη ασθενεια και οχι για τριχομοναδες ή οτιδηποτε αλλο?
Ευχαριστω πολυ
 
@φιλομαθης Έχω διαβάσει διάφορα και σε ελληνικά και σε ξένα site.Να πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι έχει γίνει τεστ για το αν είναι φορείς;Μπορείτε να με ενημερώσετε πως γίνεται αυτό το τεστ;Αν είναι να το κάνω τώρα!
Δεν έχω καμία διάγνωση! Τα πουλάκια φαίνονται υγιέστατα!Τα έχω ένα χρόνο!
Απλά πάντα είχα αυτήν την απορία και ακούμε διάφορα γι'αυτό ήθελα κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες.
Ξέρω επίσης ότι υπάρχουν προληπτικά εμβόλια για την ψιττακωση αν δεν κάνω λάθος.το είχα διαβάσει εδώ νομίζω.
Απλά μου είχε κάνει εντύπωση που διάβασα ότι μπορεί να νοσήσει το ζώο αν περάσει έντονο στρες κάποιες φορές,φαντάζομαι αυτό ισχύει αν είναι φορέας.
Πάντως γι'αυτό ρωτάω από προσωπικές εμπειρίες να ξέρω τι να προσέχω κλπ.
Ευχαριστώ για την απάντηση!
 
@Evou88 απο τα δεκα περιπου διαφορετικα site που ειδα πριν στειλω εδω δεν θυμαμαι να ειδα πουθενα προληπτικο εμβολιο. Μηπως μιλας για την ευλογια που δεν υπαρχει/εισαγεται νομιμα στην ελλαδα το εμβολιο ? Μπορεις να παραθεσεις εδω το αρθρο που ειδες να το λεει για εμβολιο για την συγκεκριμενη ασθενεια?
Μπορείτε να με ενημερώσετε πως γίνεται αυτό το τεστ;
αυτη την ερωτηση την απευθυνεις σε πτηνιατρο και εγω θα ελεγα συγκεκριμενα σε αυτον που τον τσεκαρε τον αρσενικο οταν τον πηρες 2 μηνων.Επιπροσθετα θα προτεινα να συζητησετε διεξοδικα τις επιδημιολογικες αποριες σου για την Ψιττακωση/ορνιθωση/parrot fever .

Αλλα εξακολουθω να μην κατανοω την ερωτηση αφου οπως λες ειναι υγιεστατα .Με ασυμπτωματικα pet birds γιατι ανετρεξες σε αρθρα σε βιντεο πτηνιατρου και αγχωνεσαι για την πολυ συγκεκριμενη αυτη περιπτωση?
και σε μια γυαλα να το εχεις τι θα το εμποδισει να εμφανισει μια ασθενεια που ειναι φορεας ή να επιμολυνθει βακτηριακα απο τροφη και να το χασεις ή να την στρεσσαρει το αρσενικο σου και να ασθενησει απο το stress..η να το χασεις πανω σε αναπαραγωγικη προσπαθεια ..ή να τους το κολλησεις εσυ?
Τι θελω να πω..υπαρχουν τοσοι παραγοντες που θα μπορουσαν να οδηγησουν σε απωλεια που θα χασεις την μπαλα τι πρεπει να κανεις προληπτικα .Ακομα και απομονομενα να ειναι. Προσεφερε εσυ καθαριοτητα, Ευρυχωρο κλουβι για 2 κοκατιλ ,ευκαιριες για εκγυμναση καλη τροφη, δραστηριοτητες για ενασχοληση και ενα τακτικο ελεγχο σε πτηνιατρο και ολα θα πανε καλα πιστευω.
Καλη συνεχεια ευχομαι και να τα χαιρεσαι.
 
@φιλομαθης Βασικά με απασχολεί το αν μπορεί ανά πάσα στιγμή να το εμφανίσουν ενώ και είναι υγιέστατα και δεν έρχονται σε επαφή με περιστέρια ή οτιδήποτε στο μπαλκόνι.Καθαρο και ευρύχωρο κλουβί έχουν,παιχνίδια έχουν,έξω πετάνε και όλα καλά!
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!Καλό βράδυ!
[automerge]1682708327[/automerge]
@φιλομαθης Για το εμβόλιο,ίσως κάνω λάθος και δεν είναι εμβόλιο,το ανέφερε κάπου μια κοπελα σε αυτό το site,αν το ψάξετε θα το δείτε!☺️
 
αν μπορεί ανά πάσα στιγμή να το εμφανίσουν ενώ και είναι υγιέστατα
οτιδηποτε θα μπορουσαν να εμφανισουν ενω τα βλεπουμε υγιεστατα τα πτηνα που φροντιζουμε. Αλλα δεν σκεφτομαστε ετσι.Θετικη σκεψη και αισιοδοξα παμε παρακατω αφου καλυπτουμε μεγαλο μερος των αναγκων τους.
Και εγω μπορει να πεθανω στον υπνο μου σημερα το βραδυ.Στατιστικα υπαρχει παντα πιθανοτητα . Ετσι δεν ειναι? Αυτο το σεναριο θα σκεφτομαι? Το αποφευγω 🤣
 
Γεια σας και απο εμενα! Το κοκατιλ μου εχει διαγνωστει και εμενα με ψιττακωση και «νοσηλευεται» 10 μερες
Η διαγνωση εγινε με βαση την συμπτωματολογία του ! Πριν ενα μηνα περιπου το ειδα αρκετα υποτονικο και οι κουτσουλιες του πολυ σκουρες και το πηγα κατευθειαν πτηνιατρειο, αφου του εκαναν τις αναλογες εξετασεις διαγνωστηκε με καντιντα (μυκητες) , εκανε την αγωγη του και σε 15 μερες επρεπε να ξαναπαω για επανελεγχο! Πηγα λοιπον , ξανα εξετασεις και δεν ειχε καθαρισει απο τον μυκητα! Ξανα 3ημερη αγωγη! Στο 2ο
επανελεγχο ειχε καθαρισει, ομως μετα απο 15 μερες ηταν παλι υποτονικο και οι κουτσουλιες σκουρες παλι οπως αρχικα! Δεν χανω χρονο και ξαναπαω.... μου λενε μαλλον ψιττακωση! Λεω εχει σχεση ο μυκητας ; Καμια ΑΛΛΑ αφου εχει ψιττακωση εχει πεσει η αμυνα του με αποτελεσμα να βρισκει προσφορο εδαφος ο μυκητας και να αναπτυσσεται ξανα και ξανα! Οι κουτσουλιες του ειναι ικτερικες και υποψιαζονται οτι εχει κανει ηπατικη ανεπαρκεια απο την ψιττακωση! Εχει συμβει σε καποιον κατι αντιστοιχο; Με εχουν μπερδεψει! Σας ευχαριστω εκ των προτερων
 
  • Like
Αντιδράσεις: Evou88
Back
Top