Ασθένειες Με ποιον τρόπο να χρησιμοποιήσω σκευάσματα για τα ακάρεα της τραχείας;

divergent

PB New Member
Εγγραφή
14 Ιουν 2023
Μηνύματα
5
Καλημέρα σε όλους,
το καναρινι εδώ και καιρο, βγάζει τον γνωστό ηχο του σπασίματος σπόρου ενώ δεν έχει τροφή στο στόμα του και κελαηδάει πια μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, 2-3 φορές τη μέρα.
Αγόρασα Pulmosan και Aviomycine καθώς και μια πολυβιταμινη αφού πρώτα διάβασα ένα post σχετικό με την θεραπεία της ασθένειας που συστηνει θεραπεια και αντιβιωση μαζι. Διαβαζοντας ομως και αλλη αναρτηση ειδα οτι αναφεροταν πως ισως δεν ειναι σωστο να χορηγηθει και η αντιβιωση Aviomycine παραλληλα με το Pulmosan.
Παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίον θα χρησιμοποιήσω τα σκευάσματα αυτά ώστε να μην γίνει καμία ζημια? Ευχαριστω
 
Καλημερα @divergent
τα ακαρεα της τραχειας ηταν πολυ της μοδας και καραμελα πριν καποια χρονια και συνεχιζει ισως . Την διαγνωση την εκανε γιατρος απο κλινικη εξεταση, συγκεκριμενες εξετασεις , την εκανε μεσω δικης σου περιγραφης petshop ΄η την εκανες μονος σου εμπειρικα ?
διάβασα ένα post

Παραθετω ενα search εδω

 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα σας, την έκανα μόνος, βάσει των συμπτωμάτων και οσων διάβασα. Ο ήχος "σπασίματος σπορων" σε συνδυασμό με την αισθητή μείωση του κελαηδισματος, με εκαναν να σκεφτώ τα ακαρεα. Παραθέτω σύνδεσμο της ανάρτησης

 
Καλημέρα.
βάσει των συμπτωμάτων και οσων διάβασα.
Δυστυχώς τα ίδια συμπτώματα με τα ακάρεα μπορούν να δημιουργήσουν και άλλες ασθένειες που προσβάλουν το αναπνευστικό του πουλιού.
Καλό θα ήταν να εξεταστεί από κάποιο Κτηνίατρο με γνώσεις στα πουλιά, η εξέταση επιχρίσματος από τον λαιμό και η εξέταση της κουτσουλιάς μπορεί να δείξει τυχόν προβλήματα. https://www.petbirds.gr/community/presentations/categories/Πτηνίατροι-Κτηνίατροι.2/
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Σας ευχαριστώ και θα το κανονίσω άμεσα.
Σαν χρήσιμη πληροφορία, μπορείτε παρακαλώ να απαντήσετε και στο ερώτημα μου σχετικά με την ταυτοχρονη λήψη Pulmosan και Aviomycine? Έχω παραθέσει τον σύνδεσμο του σχετικού post στο προηγούμενο μου σχόλιο.
 
μπορείτε παρακαλώ να απαντήσετε και στο ερώτημα μου σχετικά με την ταυτοχρονη λήψη Pulmosan και Aviomycine?
Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να γίνει ταυτόχρονη χρήση των 2 φαρμάκων.
Το Pulmosan αρκετές φορές τα κάνει υποτονικά για 1-2 ημέρες.
Τα ακάρεα ένας Γιατρός θα μπορέσει να τα δει εύκολα αν υπάρχουν.
 
Παραθετω ενα search εδω
@divergent Διαβασες αρκετα απο αυτα που βρισκει το search? Αν το εκανες θα διαπιστωσεις στατιστικα οτι δεν ειναι και τοσο συχνο να εχεις ακαρεα τραχειας. Επισης μπορεις να κανεις search με το pulmosan και θα βρεις και εκει ενδιαφερουσες αναφορες.

Γενικα μιλωντας οι αυτοδιαγνωσεις που κανουμε αθελα μας για τους ευατους μας εχουμε φτασει στην υπερκαταναλωση αντιβιωσεων που νομιζουμε οτι ειναι για πασα νοσο και ασθενεια..και δυστυχως τα φαρμακεια μας διευκολυνουν.
 
@φιλομαθης Όσο διαβάζω τόσο διαπιστώνω ότι τα ακαρεα της τραχειας είναι μάλλον ένα όχι και τόσο σύνηθες φαινόμενο, ιδιαιτέρως αν κάποιος προσέχει το καναρινι (ποιότητα τροφής κτλ).
Κάνετε εξαιρετική δουλειά εδώ στο φόρουμ, ειδικά για κάποιον αρχάριο όπως εγώ, είναι ένας πραγματικά απαραίτητος ιστοτοπος, γεματος με σημαντικές πληροφοριες. Να είστε καλα
 
Ο ήχος σπασιματος των σπόρων έχει ονομασία beak grinding. Δεν έχει καμία μα καμια αχεση με ακάρεα. Και η δικιά μου τις τελευταίες 2 βδομάδες το κάνει αλλά κελαϊδάει σαν αρσενικό. Βέβαια έχει κάθε μέρα το μπάνιο της με άλατα καθαρό κλουβί και καθαρά σκευη.
Αντί λοιπόν να μακρυγορουμε με εικασίες κλπ κλπ μπορείς να μας δείξεις κάποια βίντεο για να μπορέσουμε να σου πουμε τη γνώμη μας πιο τεκμηριωμένα.
 
Back
Top