Αναπαραγωγή Με ποιους τρόπους να εξημερώσω τα καναρινάκια μου;

alexandros04

PB New Member
Εγγραφή
14 Νοε 2015
Μηνύματα
81
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Φέτος τα καναρίνια μου, μου βγάλανε 2 πανέμορφα πουλάκια, και προσπαθώ να τα εξημερωσω. Πείρα μια ειδική τροφή για τους νεοσσούς και τα ταιζω μια φορά την μέρα άλλες φορές και 2 αν και τα ταΐζουν η γονείς τους τους ταιζω και γω για να με μάθουν και να μην με φοβούνται :D Έχετε καμία συμβουλή σχετικά με αυτό και με ποιους άλλους τρόπους να τα ξημερωσω και να μην με φοβούνται και να κάθονται στο χέρι μου; Με ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα :)

Επίσης παρατήρησα την ώρα που τα είχα στο χέρι το ενα απο τα 2 άρχισε να κλείνει τα μάτια του ενώ ήταν μεσημέρι μήπως να ανησυχώ η απλα επιδει είναι μικρο ήθελε να ξεκουραστεί; Να σας πω ότι το ένα είναι 18ημ και το άλλο 16. (Αυτόν που ανεβασα μόνο του ήταν αυτος που έκλεινε τα μάτια του) Επίσης είναι λίγοο ποιο αδύναμο ακόμα και το φτέρωμα του σε αντίθεση με το άλλο...

original.webp result.webp result (1).webp result (2).webp result (4).webp result (3).webp
 
Αλέξανδρε, αργήσαμε να σου απαντήσουμε...
Ο τρόπος να εξοικειωθείς μαζί τους είναι αυτός που γράφεις στο μήνυμά σου. Δλδ, να τα ταΐζεις ο ίδιος κάποια γεύματα. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχεις την καθαριότητα των σκευών που χρησιμοποιείς καθώς και τη θερμοκρασία της κρέμας που φτιάχνεις, όπως και τη συγκέντρωση της, δλδ, πόσο θα διαλύεις σε πόσο νερό. Αυτοί είναι και οι 3 παράγοντες που θα διασφαλίσουν τα πουλάκια από το πάθουν μύκητες ή άλλου τύπου λοιμώξεις. Το ένα, το μικρό που κοιμάται, πιθανά το κάνει διότι ακριβώς είναι μικράκι και παίρνει τον μεσημεριανό του υπνάκο - κουράζονται εύκολα βλέπεις.

Εκείνο που με προβληματίζει όμως είναι ότι τα πουλάκια τα έχεις έξω στο μπαλκόνι, το οποίο δεν πρέπει να το επαναλάβεις διότι κάποια στιγμή θα πηδήξουν από το χέρι σου ή θα πετάξουν λιγάκι, με αποτέλεσμα να τα χάσεις για πάντα και να πεθάνουν από ασιτία ή από κάποιο αρπακτικό.
Επίσης έχε υπόψη σου ότι είναι πλέον ο καιρός να χωρίσεις τα ενήλικα πουλιά, ώστε να μην ζευγαρώσουν ξανά, μια και η εποχή είναι προχωρημένη για κάτι τέτοιο και είναι καιρός να ξεκουραστούν πριν μπουν σε πτερόρροια, που είναι ιδιαίτερα απαιτητική περίοδος για αυτά.
 
Back
Top