Αναπαραγωγή Με προβληματίζει που δεν σηκώνεται η καναρα να ταίσει

bluespyros

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2017
Μηνύματα
222
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλησπερα σας.
σημερα το μεσημερι με μεγαλη μου χαρα ειδα 2 πουλακια.
αμεσος εβαλα αυγοτροφη και μισο βρασμενο αυγο με το τσοφλι.
καθησα καμια ωρα στο μπαλκονι και τα παρατηρουσα.
η καναρα δεν σηκοθηκε καθολου να ταιση, ενω ο αρσενικος ετρογε το αυγο και την αυγοτροφη.
επιδη ειναι τα πρωτα πουλια που βγαζω με προβληματισε που δεν σηκοθηκε η καναρα να τα ταιση.

7f8e688b0e1a40c398467587da7af0c7.webp
 
Μην ανησυχείς καθόλου. Την πρώτη ημέρα μπορεί και να μην ταΐσουν καθόλου ή μπορεί παλι καθώς κάθεται στη φωλιά να τροφοδοτεί τους νεοσσούς με κάτι σαν υγρό και πηχτό σάλιο. Η τροφοδοσία τις πρωτες ημερες δεν ειναι εύκολα ορατή. Η καναρα με πολύ λεπτές κινήσεις ταΐζει συχνά, χωρίς να σηκώνεται. Η ίδια τροφοδοτείται απο τον αρσενικο στις περισσότερες των περιπτώσεων, ενώ σπάνια θα τη δεις έξω απο τη φωλιά. Καλά κανεις και δίνεις αυγό και αυγοτροφη, αλλά το πρώτο πρεπει να το αλλάζεις συχνά για να μην αλλοιωθεί.
Τι μάρκα αυγοτροφη τους παρέχεις;
 
τη μαρκα ειναι η αυγοτροφη δεν ξερω, το petshop μου εδωσε μια σε διαφανο σακουλακι, προφανος τα συσκευαζει ο ιδιος.
εχεις να μου προτινης καπια μαρκα;
1 βρασμενο αυγο
6 φρυγανιες
30 γραμ αυγοτροφη
1 κ.σ. ριγανη
1 κ. Γ. μελι

αυτη η συνταγη κανη /;
 
Κοίτα, σπόροι και αυγοτροφή θα πρέπει να είναι επώνυμοι, συσκευασμένοι, και ο καταναλωτής να είναι και ο πρώτος που θα ανοίγει τη συσκευασία.
Εφόσον δεν ισχύει κάτι τέτοιο με την αυγοτροφή σου, θεωρώ ότι δεν είναι κατάλληλη. Πρώτα - πρώτα, είναι όντως αυγοτροφή; Ή μήπως είναι εκείνη η κίτρινη "βιταμίνη" που μόνο βιταμίνη δεν είναι;
Συνταγή:
4 κουταλιές της σούπας κουάκερ + 1 ρίγανη + τσόφλι ενός αυγού που έχεις ήδη βράσει επί 12-15 λεπτά, τα κάνεις σκόνη στο μπλέντερ. Έπειτα προσθέτεις το αυγό σε κομμάτια και χτυπάς επίσης στο μπλέντερ, αλλά πατάς το κουμπί διακεκκομένα και λίγο γιατί αλλιώς λασπώνει. Η υφή πρέπει να είναι αφράτη. Αν δεν είναι προσθέτεις άνθος ορύζης ή φρυγανιά, όσο πάρει για να γίνει. Χωρίζεις σε μερίδες των 3 ημερών, κρατάς τη μία στο ψυγείο, και τις υπόλοιπες στην κατάψυξη. Κάθε τρίτη μέρα αποψύχεις μία από την κατάψυξη. Πρόσεξε, το σφιχτό αυγό πρέπει να μην είναι ζεστό γιατί αλλιώς θα σου λασπώσει στα σίγουρα.
Μέλι το αποφεύγω επειδή είναι γλυκό και μπορεί να τα παχύνει.
Σπόρους ελπίζω να τους δίνεις από επώνυμο μείγμα.
 
Back
Top